Vraag offerte

  Het ruige noorden van Ierland

Maak een avontuurlijke camperreis door het ruige, ongerepte Ierland. Je reist zowel door het noorden van de republiek Ierland als door Noord-Ierland. Hoogtepunten zijn de prachtige Causeway Coastal Route met de Giant's Causeway, de Cliffs of Moher en het schiereiland Inishowen. Wandel over de touwbrug naar het eilandje Carrick-a-Rede en bezoek oude ruïnes en kastelen. De hoogste kliffen van Europa bezoek je bij Slieve League. Deze route begint en eindigt in de gezellige Ierse hoofdstad Dublin.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1207 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Dublin

Je reis begint in Dublin.

Het bruisende Dublin is bij velen geliefd om de gezelligheid van de pubs, het Guinness-bier en de Jameson-whiskey. Wandel langs de kathedralen, Georgiaanse villa's en de neoclassicistische schoonheden zoals het Ierse Parlementsgebouw, de National Gallery, het Museum of Ireland en het Museum of Natural History. Die musea zijn natuurlijk ook van binnen zeer de moeite waard! Vergeet vooral niet de Guinness Brouwerij en naastgelegen storehouse te bezoeken.

Dublin, Ierland

Dag 2. Dublin - Belfast

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Je haalt 's middags de camper op in Dublin en vervolgt je weg naar Belfast.

Zeg je Belfast, dan zeg je Titanic. De grootste stad van Noord-Ierland was namelijk de bouwplaats van ‘het onzinkbare schip’ dat in 1912 een noodlottig einde kende. Maar ook The Troubles, een periode van hevige conflicten tussen de protestanten en katholieken, is onlosmakelijk met Belfast verbonden. Bekijk tijdens een bezoek aan de stad zeker de indrukwekkende Vredesmuur met de vele muurschilderingen en graffiti. Kies aansluitend voor een rondleiding door de Crumlin Road gevangenis, het stadhuis of een wandeling rond het kasteel van Belfast.

Belfast, Noord-Ierland

Dag 3. Belfast - Giant's Causeway

Afstand: 100 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Een kustlijn met ruim 40.000 zeshoekige basaltrotsen die als onregelmatige pilaren naast elkaar staan. Was het een grote reus die het gebouwd heeft of is het een natuurfenomeen? Kom de spectaculaire imposante Giant's Causeway zelf ontdekken. Op elk moment van de dag is deze schitterend om te bezoeken. Wandelpaden nemen je mee naar de kliffen en verschillende uitkijkpunten. Vanaf de kliffen kijk je uit over de rotsen en het schuimende water. De Grand Causeway is de bekendste plek om zelf op de rotsen te staan.

Belfast

Dag 4. Giant's Causeway - Inishowen

Afstand: 100 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Voor ongerepte, wilde landschappen aan de ruige Atlantische Oceaan zit je goed op het schiereiland Inishowen. Ga de natuur in en bezoek Malin Head, het allernoordelijkste puntje van het schiereiland en startpunt van de Wild Atlantic Way langs de Ierse westkust. Ook de bergpas Mamore en het Ringfort Grianán van Aileach wachten om door jou ontdekt te worden.

Malin Head Inishowen Ierland

Dag 5. Inishowen

De plaats Buncrana is een uitstekende uitvalsbasis om Inishowen te ontdekken. Je kent het liedje 'Amazing Grace' van John Newton vast wel. Dat is ontstaan toen deze zeeschuimer hier op Lough Swilly tot inzicht kwam. Het Amazing Grace Viewpoint kijkt uit over de baai. Genoeg water gezien? Verken dan het binnenland via de bergpas Gap of Mamore.

Inishowen Ierland

Dag 6. Inishowen - Slieve League

Afstand: 150 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De imposante kliffen van Slieve League behoren tot de hoogste zeekliffen van Europa. Vanaf de toppen heb je een prachtig uitzicht en als je naar beneden kijkt zie je de golven tegen de rotsen slaan. De woeste Atlantische Oceaan, de ruige landschappen en de veranderende luchten maken het een indrukwekkende omgeving waar je de prachtigste wandelingen kunt maken. De bergen van Slieve League werden veel bezocht door pelgrims. Daarom vind je er nog vroegchristelijke overblijfselen zoals een kapel en oude hutjes.

Atlantic Way Donegal Ierland

Dag 7. Slieve League - Connemara National Park

Afstand: 260 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Tweeduizend hectare aan heidevelden, graslanden, moerassen, bergen en bossen liggen aan je voeten in Connemara National Park. De bergen Benbaun, Bencullagh en Benbrack zijn deel van de 12 Ben Mountain Range en staan garant voor mooie wandelingen. Houd je ogen open voor edelherten en de Connemara-pony. Begin je bezoek bij het visitor centre in Letterfrack en stop zeker bij Diamond Hill en Kylemore Abbey.

Connemara National Park, Ierland

Dag 8. Connemara National Park

Het hoogste punt in Connemara National Park is Diamond Hill. Maak een stevige wandeling naar de top. Net buiten het park is de Kylemore Abbey op de oever van Lough Pollacappul een aanrader: dit is een van Ierlands mooiste bouwwerken.

Connemara National Park, Ierland

Dag 9. Connemara National Park - Cliffs of Moher

Afstand: 150 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Bereid je voor op de een van de hoogste rotskusten van Europa! De kalkstenen kliffen strekken zich uit over een lengte van maar liefst acht kilometer. In het ondergrondse bezoekerscentrum krijg je de beste tips voor je bezoek. Wandel naar de verschillende platformen voor spectaculaire uitzichten en vergeet niet om O'Brien's Tower te beklimmen. Tip: de zonsondergangen zijn hier magisch.

Cliffs of Moher, Ierland

Dag 10. Cliffs of Moher

O’Brien’s Tower is een ronde stenen uitkijktoren uit 1835. In de negentiende eeuw waren de Cliffs of Moher al een belangrijke toeristische attractie. Vanaf de de top van de toren kijk je bij goed weer helemaal naar de Aran Islands in de Baai van Galway.

O'Brien's Tower

Dag 11. Cliffs of Moher - Galway

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Welkom in Galway, Culturele Hoofdstad van Europa in 2020. Ook het thuis van de Galway Hooker, een speciaal type zeilschip, dat je op diverse plekken in de stad tegen komt. In deze eigenzinnige stad kun je aan boord stappen van een rondvaartschip voor een trip over het gelijknamige meer dat net buiten de stad ligt.

Salthill Galway Ierland

Dag 12. Galway - Dublin

Afstand: 210 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Je kunt makkelijk dagen in Dublin rondkijken. Dwaal door de oude straten op zoek naar de General Post Office, Dublin Castle en de Saint Patrick's Kathedraal. Indrukwekkend is het Famine Memorial op de oever van de Liffey, ter herdenking van de hongersnood tussen 1845 en 1849. Het Trinity College mag niet ontbreken aan je stadstoer, vooral de bibliotheek is ronduit schitterend.

Bibliotheek Dublin, Ierland

Dag 13. Dublin

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Wicklow Mountains, Ierland

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1207 kilometer
Ballon!