Vraag offerte

  Wild Atlantic Way

De spectaculaire Wild Atlantic Way loopt langs de Ierse westkust vanaf het schiereiland Inishowen in het noorden tot de stad Cork in het zuiden van Ierland. De goed gemarkeerde iconische route is met zijn ruim 2.500 kilometer een van de langste kustroutes ter wereld. De rotsachtige kust met torenhoge kliffen en desolate eilanden heeft ontelbare uitzichtpunten met de mooiste vergezichten over de Atlantische Oceaan. Je bezoekt tijdens deze camperreis klassieke hoogtepunten zoals de beroemde Cliffs Moher en Connemara Nationaal Park, maar ook het charmante Dingle met zijn fel gekleurde huisjes. Uiteraard ontbreken de hoofdstad Dublin en de bekendste route van Ierland, de Ring of Kerry, niet tijdens deze reis.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Ierland. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1569 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Dublin

Je reis begint in Dublin, hier haal je je camper op.

Het bruisende Dublin is bij velen geliefd om de gezelligheid van de pubs, het Guinness-bier en de Jameson-whiskey. Wandel langs de kathedralen, Georgiaanse villa's en de neoclassicistische schoonheden zoals het Ierse Parlementsgebouw, de National Gallery, het Museum of Ireland en het Museum of Natural History. Die musea zijn natuurlijk ook van binnen zeer de moeite waard! Vergeet vooral niet de Guinness Brouwerij en naastgelegen storehouse te bezoeken.

Dublin, Ierland

Dag 2. Dublin - Inishowen

Afstand: 270 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Voor ongerepte, wilde landschappen aan de ruige Atlantische Oceaan zit je goed op het schiereiland Inishowen. Ga de natuur in en bezoek Malin Head, het allernoordelijkste puntje van het schiereiland en startpunt van de Wild Atlantic Way langs de Ierse westkust. Ook de bergpas Mamore en het Ringfort Grianán van Aileach wachten om door jou ontdekt te worden.

Malin Head Inishowen Ierland

Dag 3. Inishowen - Dunfanaghy

Afstand: 90 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

De voormalige vissershaven Dunfanaghy ligt pal aan de kust, omringd door prachtige stranden in een typisch Iers landschap van groene heuvels, steile rotskliffen en de ruige zee. Wandel naar Horn Head voor een schitterend uitzicht. Neem ook zeker de tijd voor Glenveagh National Park. Dit op een na grootste nationale park van Ierland ligt op een half uurtje rijden.

Horn Head Dunfanaghy Ierland

Dag 4. Dunfanaghy - Donegal

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

De Slieve League Cliffs zijn letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt aan de Wild Atlantic Way bij Donegal. Via een korte wandeling over de hoge rotsen bereik je een schitterend uitzichtpunt over Donegal Bay. Vergeet je fotocamera niet, want dit is betoverend mooi.

Atlantic Way Donegal Ierland

Dag 5. Donegal - Sligo

Afstand: 60 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Poëzie, folklore en mythes: daar zit Sligo vol mee. De serene omgeving was een onuitputtelijke bron van inspiratie voor Nobelprijswinnaar en dichter William Butler Yeats (1865-1939). Bezoek zijn voormalige huis en wandel naar de Tafelberg van Ierland: de Ben Bulben.

Sligo Ierland

Dag 6. Sligo - Connemara National Park

Afstand: 150 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Tweeduizend hectare aan heidevelden, graslanden, moerassen, bergen en bossen liggen aan je voeten in Connemara National Park. De bergen Benbaun, Bencullagh en Benbrack zijn deel van de 12 Ben Mountain Range en staan garant voor mooie wandelingen. Houd je ogen open voor edelherten en de Connemara-pony. Begin je bezoek bij het visitor centre in Letterfrack en stop zeker bij Diamond Hill en Kylemore Abbey.

Connemara National Park, Ierland

Dag 7. Connemara National Park

Het hoogste punt in Connemara National Park is Diamond Hill. Maak een stevige wandeling naar de top. Net buiten het park is de Kylemore Abbey op de oever van Lough Pollacappul een aanrader: dit is een van Ierlands mooiste bouwwerken.

Connemara National Park, Ierland

Dag 8. Connemara National Park - Cliffs of Moher

Afstand: 150 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Bereid je voor op de een van de hoogste rotskusten van Europa! De kalkstenen kliffen strekken zich uit over een lengte van maar liefst acht kilometer. In het ondergrondse bezoekerscentrum krijg je de beste tips voor je bezoek. Wandel naar de verschillende platformen voor spectaculaire uitzichten en vergeet niet om O'Brien's Tower te beklimmen. Tip: de zonsondergangen zijn hier magisch.

Cliffs of Moher, Ierland

Dag 9. Cliffs of Moher

O’Brien’s Tower is een ronde stenen uitkijktoren uit 1835. In de negentiende eeuw waren de Cliffs of Moher al een belangrijke toeristische attractie. Vanaf de de top van de toren kijk je bij goed weer helemaal naar de Aran Islands in de Baai van Galway.

O'Brien's Tower

Dag 10. Cliffs of Moher - Dingle

Afstand: 220 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Het schiereiland Dingle is een minder bezochte toeristische bestemming. Hier is de o zo interessante Ierse cultuur nog goed bewaard gebleven en het is ook een van de laatste plekken in Ierland waar je geen Engelse namen tegenkomt. Volg de Slea Head Drive langs de kust en je ziet archeologische vondsten, oude nederzettingen en stenen hutten in de vorm van een bijenkorf. Stop zeker bij Dunquin Harbor, voor de meest fotogenieke plek van het schiereiland.

Dingle

Dag 11. Dingle - Ring of Kerry

Afstand: 100 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De Ring of Kerry is een prachtige route van ongeveer 180 kilometer door het graafschap Kerry. Deze iconische route voert langs typische plattelandsdorpen, prehistorische bouwwerken, koninklijke uitzichtpunten en indrukwekkende natuurgebieden. Ook al is de route in kilometers niet lang, trek er voldoende tijd voor uit en las genoeg stops in om van het erfgoed te genieten. Tip: rijd de route tegen de klok in, dan rijd je met de stroom mee.

Ring of Kerry

Dag 12. Ring of Kerry

De Skellig Ring is een uitbreiding van de Ring of Kerry. De absolute must-see ligt voor de kust van Portmagee: het eiland Skellig Michael. Dit buitenaardse eiland vormde het decor voor onder andere de Star Wars-film The Force Awakens. Via een steile trap langs diepe afgronden kom je bij bijenkorf-hutten die ooit door monniken bewoond werden. Boten vertrekken vanuit Portmagee en moeten minstens vier weken voor vertrek worden gereserveerd. Onderweg spot je misschien wel papegaaiduikers.

Skellig Michael

Dag 13. Ring of Kerry - Ring of Beara

Afstand: 50 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

De 140 kilometer lange Ring of Beara is een prachtige route langs de mooiste plekjes op het Beara-schiereiland. Slingerende wegen brengen je langs steile kliffen en ongerepte stranden. Voeg eventueel het eiland Garinish toe aan je route en geniet van de prachtige botanische tuinen en bouwwerken die wat mediterraans aan doen. Een leuk dorpje onderweg is het bontgekleurde Allihies en het stadje Glengariff.

Kenmare, Ring of Beara

Dag 14. Ring of Beara

Als je de tijd hebt, wijk dan even af van de Ring of Beara en bedwing de Healy Pass. Deze bergpas slingert zich een weg omhoog over het Caha-gebergte, langs imposante rotspartijen en prachtige vergezichten. Let goed op, voor je het weet staat er een kudde loslopende schapen voor je neus. Het uitzicht op deze pas is uniek, met de Kenmare Bay in het noorden en de Bantry Bay in het zuiden.

Healy Pass nabij de Ring of Beara

Dag 15. Ring of Beara - Cork

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Het charmante Cork staat bekend als tweede hoofdstad van Ierland. Het doet niet onder voor het beroemdere Dublin. Je vindt hier net zo goed de bekende, Ierse gezelligheid. Cork heeft een intrigerende geschiedenis en staat vol historische gebouwen, barst van de Ierse tradities en heeft wereldberoemde kastelen, waarvan het Blarney Castle de kroon spant. Een leuk uitstapje is het luxueuze Fota Island.

Cork Ierland

Dag 16. Cork - Dublin

Afstand: 260 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Je kunt makkelijk dagen in Dublin rondkijken. Dwaal door de oude straten op zoek naar de General Post Office, Dublin Castle en de Saint Patrick's Kathedraal. Indrukwekkend is het Famine Memorial op de oever van de Liffey, ter herdenking van de hongersnood tussen 1845 en 1849. Het Trinity College mag niet ontbreken aan je stadstoer, vooral de bibliotheek is ronduit schitterend.

Bibliotheek Dublin, Ierland

Dag 17. Dublin

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Wicklow Mountains, Ierland

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1569 kilometer
Ballon!