Vraag offerte

  Geisers, gletsjers en vulkanen

Deze camperreis is een rondreis langs de belangrijkste hoogtepunten van IJsland. Je reist langs woeste natuur, actieve en slapende vulkanen, watervallen en gletsjers. Wist je dat deze indrukwekkende, compleet andere wereld op maar drie uur vliegen van Nederland ligt? Highlights in deze camperrondreis op IJsland zijn het nationale park Snæfellsnes, beroemd vanwege de vulkaan, de fjorden bij Egilsstaðir en de afwisselende toeristische Diamond Cirkel met bronnen, kloven en kratermeren. Bij Vik bezoek je de indrukwekkende watervallen Skógafoss en Seljalandsfoss. Tot slot ligt vlak bij hoofdstad Reykjavik de Gouden Cirkel, een indrukwekkend geisergebied met veel geothermische activiteit.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door IJsland. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1430 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Reykjavik

Je reis begint in Reykjavik.

Reykjavik heeft de naam van een hoofdstad, maar de gemoedelijkheid van een groot dorp. In het kleine centrum wandel je langs gekleurde huizen van golfplaat, leuke boetiekjes en indrukwekkende architectuur. Bekijk zeker de Hallgrimskerk, het HARPA-concertgebouw en de Sun Voyager. Daarnaast ben je vanuit de hoofdstad snel bij de Blue Lagoon, indrukwekkende watervallen, spuitende geisers en kokende modderpoelen. Sinds 2021 kun je naar de Sky Lagoon, een indrukwekkend wellness centrum met watervallen en infinity pool.

Reykjavik IJsland

Dag 2. Reykjavik - Gouden Cirkel

Afstand: 50 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Je haalt 's middags de camper op in Reykjavik en vervolgt je weg naar Gouden Cirkel.

De Gouden Cirkel is de mooiste rondrit die je op IJsland kunt maken. Vertrek vanuit Reykjavik of Selfoss en laat je verrassen door de kracht en pracht van de natuur. Must-sees zijn nationaal park Thingvellir met zijn geothermische activiteit, de 'gouden' Gullfoss-waterval met zijn regenboog-nevel en het indrukwekkende geisergebied Geysir. De rondrit is zo'n 300 kilometer lang en je kunt de tocht prima in een dag rijden.

Gouden Cirkel, IJsland

Dag 3. Gouden Cirkel

Geisers, watervallen, vulkanische activiteit: daarmee word je overladen! De bekendste geiser op IJsland (Geysir) is inmiddels grotendeels uitgewerkt. De publiekstrekker is tegenwoordig de Strokkur, die er vlak naast ligt en zich elke vijf tot tien minuten laat gelden. Iets verderop kom je langs Gullfoss, dat in het IJslands ‘gouden waterval’ betekent. Vanwege de vele nevelflarden zijn hier geregeld regenbogen zien.

Geisers Geysir en Strokkur, Gouden Cirkel

Dag 4. Gouden Cirkel - Vik

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Welkom in Vik, het zuidelijkste dorp van IJsland. Vanuit hier verken je niet alleen gitzwarte lavastranden maar ook de indrukwekkende watervallen Skógafoss en Seljalandsfoss. Bind vervolgens ijzers onder en verken met een gids de Sólheimajökull-gletsjer. Ga je daarna voor de hike naar een verlaten vliegtuigwrak (bekend uit 'Wie is de Mol?'), neem je een kijkje bij de turfhuizen in het openluchtmuseum Skógar of een bezoek je Fjaðrárgljúfur, de mooiste kloof van IJsland?

Vik

Dag 5. Vik

Vik is het meest bekend als toegangspoort tot de gitzwarte stranden waar het zuiden van IJsland om bekend staat. Ga op zoek naar trollen, basalt-rotsen en papegaaiduikers tijdens een wandeling over het vulkanisch gesteente. Een must see in deze regio is de mooiste kloof van IJsland: Fjaðrárgljúfur. Voor meer avontuur vind je op anderhalf uur oostwaarts de hoogste berg van IJsland, de Hvannadalshnúkur. Beklim de berg met een gids voor een onvergetelijke ervaring.

Fjadrargljufur, Vik

Dag 6. Vik - Höfn

Afstand: 270 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

In het vissersdorpje Höfn zelf is niet veel te doen, maar de vele bezienswaardigheden in de omgeving maken dat helemaal goed! Bewonder indrukwekkende watervallen zoals de Svartifoss-waterval, ook wel 'zwarte waterval' genoemd. Deze waterval heeft een achtergrond van zwarte lavakolommen; een heel fotogeniek beeld! Voor ijsbergen en gletsjers moet je bij de gletsjermeren Fjallsárlón en Jökulsárlón zijn. Het zwarte zand van Diamond Beach ligt bezaaid met kleine ijsbergen, die net diamanten lijken. In Nationaal Park Skaftafell kun je de grootste gletsjer van Europa bewonderen.

Höfn IJsland

Dag 7. Höfn - Egilsstaðir

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Mooi gelegen aan de Lagarfljót-rivier vind je het plaatsje Egilsstaðir: een ideaal uitgangspunt om het oosten van IJsland te verkennen. Neem een kijkje bij de waterkrachtcentrale Lagarfoss, die zo krachtig is dat er zelfs een waterval is ontstaan. Of ga naar de Hengifoss, de op één na hoogste waterval van het land. Trek daarna je wandelschoenen aan voor een mooie tocht door de Stuðlagil kloof vol hoge basalt kolommen. Ook in Egilsstaðir zelf valt er wat te kiezen. Leer in het lokale Erfgoedmuseum hoe de IJslanders vroeger wisten te overleven, of ga voor ontspanning in het warme water van de drijvende Vök-baden.

Egilsstaoir, IJsland

Dag 8. Egilsstaðir - Mývatn

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Tijdens een rondreis door IJsland is de regio rondom Mývatn een absolute must see. Dit is een zeer actief vulkanisch gebied, waardoor er veel moois te zien is. Mývatn ligt aan de beroemde Diamond Circle. Deze 260 kilometer lange route loopt langs walvishoofdstad Húsavik en het meer van Mývatn. Ga daarna op bezoek bij de Dettifoss (de meest krachtige waterval van Europa!) en oordeel zelf: zou de hoefijzervormige Ásbyrgi Canyon écht gemaakt kunnen zijn door het paard van Vikinggod Odin?

Myvatn, IJsland

Dag 9. Diamond Circle

Mývatn ligt aan de beroemde toeristische route, de Diamond Circle. Deze 260 kilometer lange route is een prima alternatief voor de drukbezochte zuidelijke Golden Circle. De cirkel staat bekend om de vijf populaire bezienswaardigheden Goðafoss, Mývatn, Dettifoss, Ásbyrgi en walvishoofdstad Húsavík. Je kijkt je ogen uit bij de vulkanische landschappen vol modderpotten en poelen, klaterende watervallen en de bijzondere Ásbyrgi kloof. Verwonder je tot slot over het kristalheldere water van de Grjótagjá lavagrot, een heuse filmlocatie van Game of Thrones.

Modderpotten van Hverir, Myvatn

Dag 10. Mývatn - Blönduós

Afstand: 220 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Blönduós is een oud stadje langs de Noordwestkust van IJsland. Je komt er langs als je de beroemde Arctic Coast Way volgt. Wandel door het kleine centrum van Blönduós en bekijk de oude huizen. Loop vervolgens door naar het eilandje Hrútey en kijk hoeveel verschillende vogelsoorten je kunt spotten. Bezoek ook het mooiste buitenzwembad van IJsland met een prachtig uitzicht over de baai bij Blönduós.

Blonduos, IJsland

Dag 11. Blönduós - Stykkishólmur

Afstand: 210 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Stykkishólmur is een kustplaatsje op het schiereiland Snæfellsnes. Neem een kijkje in het oudste huis Norska Húsid, waar nu het volksmuseum is gevestigd. Wandel naar de felgekleurde vuurtoren op de top van de heuvel en geniet van het prachtige uitzicht. Pak de auto voor een rit naar het meest bezochte natuurpark van IJsland, het Nationaal Park Snæfellsjökull, met name beroemd vanwege de vulkaan in dit park.

Schiereiland Snæfellsnes, IJsland

Dag 12. Stykkishólmur

Op ongeveer tien minuten rijden van Stykkishólmur ligt de kleurrijke Drápuhlídarfjall berg. De kleurrijke berg bevat rhyoliet en basalt, beide een vulkanisch gesteente. Maak een wandeling van ongeveer zes kilometer naar de top van de berg. Rij nog even door naar de Kirkjufell berg die met name bijzonder is vanwege de vorm, ineens een grote punt die uit het land oprijst. Dit is ook een van de meest gefotografeerde bergen van het land. Er is een mooie wandeling om de berg heen. Voor de uitdagers is het zelfs mogelijk om naar de top de lopen. De wandeling rondom is ongeveer 1,5 uur.

Kirkjufell berg en Kirkjufellsfoss watervallen, Stykkishólmur

Dag 13. Stykkishólmur - Reykjavik

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Je levert 's ochtends de camper in.

IJsland is één van de beste bestemmingen ter wereld om walvissen te spotten. Vanuit de haven van Reykjavik vertrekken boten met ervaren gidsen, op zoek naar deze zachtaardige zeedieren. Of je daadwerkelijk dieren zult zien blijft altijd een kwestie van geluk, maar het is zeker een aanrader om de gok te wagen!

Walvissentour Reykjavik

Dag 14. Reykjavik

Je reist terug naar huis.

Blue Lagoon Reykjavik

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1430 kilometer
Ballon!