Vraag offerte

  IJslandse fjorden en watervallen

Een indrukwekkende camperrondreis met als focus het noorden en westen van IJsland. Hier vind je de prachtigste watervallen en vulkanen. Uniek in deze camperroute zijn de nog niet zo heel toeristische Westfjorden. Met je huurcamper bezoek je ook de Golden Circle, Nationaal Park Snæfellsjökull en de mooie Dynjandi- en Kirkjufell-watervallen. Onderweg rijd je panoramische routes en kun je walvisexcursies boeken. Maak een mooie wandeling bij Buðahraun-lavavelden, bezoek de gletsjer of maak een tocht met een gids op de vulkaan van Snæfellsjökull. Vogelliefhebbers kijken hun ogen uit bij het Breiðafjörður-fjord.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door IJsland. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1671 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Reykjavik

Je reis begint in Reykjavik.

Reykjavik heeft de naam van een hoofdstad, maar de gemoedelijkheid van een groot dorp. In het kleine centrum wandel je langs gekleurde huizen van golfplaat, leuke boetiekjes en indrukwekkende architectuur. Bekijk zeker de Hallgrimskerk, het HARPA-concertgebouw en de Sun Voyager. Daarnaast ben je vanuit de hoofdstad snel bij de Blue Lagoon, indrukwekkende watervallen, spuitende geisers en kokende modderpoelen. Sinds 2021 kun je naar de Sky Lagoon, een indrukwekkend wellness centrum met watervallen en infinity pool.

Reykjavik IJsland

Dag 2. Reykjavik - Vik

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Je haalt 's middags de camper op in Reykjavik en vervolgt je weg naar Vik.

Welkom in Vik, het zuidelijkste dorp van IJsland. Vanuit hier verken je niet alleen gitzwarte lavastranden maar ook de indrukwekkende watervallen Skógafoss en Seljalandsfoss. Bind vervolgens ijzers onder en verken met een gids de Sólheimajökull-gletsjer. Ga je daarna voor de hike naar een verlaten vliegtuigwrak (bekend uit 'Wie is de Mol?'), neem je een kijkje bij de turfhuizen in het openluchtmuseum Skógar of een bezoek je Fjaðrárgljúfur, de mooiste kloof van IJsland?

Vik

Dag 3. Vik

Vik is het meest bekend als toegangspoort tot de gitzwarte stranden waar het zuiden van IJsland om bekend staat. Ga op zoek naar trollen, basalt-rotsen en papegaaiduikers tijdens een wandeling over het vulkanisch gesteente. Een must see in deze regio is de mooiste kloof van IJsland: Fjaðrárgljúfur. Voor meer avontuur vind je op anderhalf uur oostwaarts de hoogste berg van IJsland, de Hvannadalshnúkur. Beklim de berg met een gids voor een onvergetelijke ervaring.

Fjadrargljufur, Vik

Dag 4. Vik - Gouden Cirkel

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De Gouden Cirkel is de mooiste rondrit die je op IJsland kunt maken. Vertrek vanuit Reykjavik of Selfoss en laat je verrassen door de kracht en pracht van de natuur. Must-sees zijn nationaal park Thingvellir met zijn geothermische activiteit, de 'gouden' Gullfoss-waterval met zijn regenboog-nevel en het indrukwekkende geisergebied Geysir. De rondrit is zo'n 300 kilometer lang en je kunt de tocht prima in een dag rijden.

Gouden Cirkel, IJsland

Dag 5. Gouden Cirkel

Geisers, watervallen, vulkanische activiteit: daarmee word je overladen! De bekendste geiser op IJsland (Geysir) is inmiddels grotendeels uitgewerkt. De publiekstrekker is tegenwoordig de Strokkur, die er vlak naast ligt en zich elke vijf tot tien minuten laat gelden. Iets verderop kom je langs Gullfoss, dat in het IJslands ‘gouden waterval’ betekent. Vanwege de vele nevelflarden zijn hier geregeld regenbogen zien.

Geisers Geysir en Strokkur, Gouden Cirkel

Dag 6. Gouden Cirkel - Schiereiland Snæfellsnes

Afstand: 230 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Het eerste nationale park van IJsland is Snæfellsjökull op het schiereiland Snæfellsnes. Bekend vanwege de actieve vulkaan Snæfellsjökull die geheel bedekt is met ijs. Start bij het bezoekerscentrum in Malarrif voor de beste tips en wandel naar de vuurtoren in de buurt. Neem zeker een kijkje bij het zwarte strand Djúpalónssandur en de Saxhöll krater. Ook de watervallen bij de Kirkjufell berg zijn bezienswaardig.

Schiereiland Snæfellsnes, Kirkjufellsfoss

Dag 7. Schiereiland Snæfellsnes

In de buurt van het bezoekerscentrum Malarrif ligt de Vatneshellir grot. Deze grot is een lavabuis van ruim 8000 jaar oud die meer dan 32 meter diep gaat. Onder leiding van een gids is het mogelijk om de grot te betreden. Ook het Djúpalónssandur, een zwart zandstrand aan het zuidwesten van het park, is een bezoek waard. Een prachtige plek om te wandelen langs de vele rotsformaties en de twee poelen waar het strand naar vernoemd is. Er gaat een wandelpad naar het strand toe. Een bezoek kun je prima combineren met de natuurlijke basalten boog Gatklettur.

Gatklettur, Schiereiland Snæfellsnes

Dag 8. Schiereiland Snæfellsnes - Ísafjörður

Afstand: 450 km || Reistijd: ongeveer 5½ uur  

Ontdek tijdens je verblijf in de stad Ísafjörður het uitgestrekte gebied van het schiereiland Westfjorden. Van de beroemde klif Hornbjarf tot de overweldigende Dynjandi waterval. Bezoek het Westfjords Museum om een inkijk te krijgen in de traditioneel geproduceerde zoutvis of wandel door het oudste vissersdorp Suðureyri. Bekijk de negentiende-eeuwse houten huizen en bekijk in de haven hoe de lokale vissers de vangst van de dag met kleine bootjes aan land brengen.

Ísafjörður, IJsland

Dag 9. Ísafjörður

Vlak bij de stad bevindt zich de waterval Tunguskógur, bij de rivier de Buná. Neem gerust een slokje van het verse bergwater. De Valagil waterval ligt op ongeveer 25 minuten rijden ten zuiden van de Ísafjörður en is via een wandelpad van twee kilometer van dichtbij te bezoeken. Voor een bezoek aan de prachtige waterval Dynjandi maak je eerst een rit van 45 minuten naar het zuiden door het ruige landschap van het schiereiland.

Watervallen in de omgeving van Ísafjörður

Dag 10. Ísafjörður - Patreksfjörður

Afstand: 150 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Het vissersplaatsje en voormalig handelspost Patreksfjörður is de parel in de regio van de Westfjorden. Bezoek de Látrabjarg rotsen en spot de papegaaiduikers die nestelen op de rotswanden. Maak een strandwandeling bij Rauðasandur waar het zand in prachtige tinten van geel tot rood kleurt. Ontdek de schoonheid van de Dynjandi waterval en neem de tijd voor een wandeling door het natuurlandschap omgeven door steile bergen en groene vlaktes.

Westfjorden Patreksfjörður IJsland

Dag 11. Patreksfjörður - Hvammstangi

Afstand: 320 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Hvammstangi is het startpunt van de Arctic Coast Way, een van de mooiste kustroutes van het land. Rijd vanaf hier dus zeker een deel van deze route, langs vissersdorpen, fjorden en watervallen. Daarnaast is Hvammstangi dé plek in IJsland om zeehonden in de vrije natuur te spotten. Een goede voorbereiding voor een zeehondensafari is een bezoek aan het Icelandic Seal Center. Hier leer je alles over deze leuke dieren én hoor je waar je ze het beste kunt spotten.

Hvammstangi, IJsland

Dag 12. Hvammstangi - Borgarnes

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Borgarnes ligt aan de noordkant van de Borgarfjörður fjord, prachtig aan het water. Ga op stap naar de Barnafoss en Hraunfossar watervallen ten oosten van Borgarnes. Velen vinden deze watervallen de mooiste van IJsland. Onder de grond door kanalen van lava uit het lavaveld Hallmundarhraun stroomt het water van de Hraufossar naar benden. Iets verder ligt de Barnafoss, die door een versmalling uitmondt in een kolkende waterval. In de buurt van de Hraunfossar en Barnafoss watervallen bevindt zich de grootste lavagrot van IJsland van ruim 1600 meter lang.

Hraunfossar en Barnafoss watervallen, Borgarnes

Dag 13. Borgarnes - Reykjavik

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Je levert 's ochtends de camper in.

Maak vanuit Reykjavik een dagtocht naar de Gouden Cirkel. Deze route voert je langs het beste van de IJslandse natuur. De bekendste bezienswaardigheden langs de route zijn nationaal park Thingvellir (op de breuklijn tussen twee tektonische platen), geisergebied Geysir (waar je dit zeldzame natuurfenomeen kunt bekijken) en Gullfoss (een van de mooiste watervallen van IJsland). De minimale rijafstand, als je alleen de drie highlights bekijkt, is 230 kilometer. Dit geldt zowel vanuit Reykjavik als vanuit Selfoss.

Gouden Cirkel route IJsland

Dag 14. Reykjavik

Je reist terug naar huis.

Walvissentour Reykjavik

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1671 kilometer
Ballon!