Vraag offerte

  Betoverende meren en de Dolomieten

Deze afwisselende camperrondreis combineert de beroemde Italiaanse meren met de indrukwekkende bergketen, de Dolomieten. Maak een boottocht over het Comomeer, bewonder botanische tuinen en eilanden bij het Lago Maggiore en de geniet van de groene, minder toeristische noordkust van het Gardameer. Je eindigt bij de indrukwekkende pieken van de Dolomieten waar je heerlijk kunt wandelen en mountainbiken.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door de Dolomieten en Noord-Italië. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

Een reis naar de Dolomieten kan vanuit Nederland, maar de beschikbaarheid van huurcampers is beperkt. Een goed alternatief is het ophalen van je camper in een Duitse stad. Je kunt bij de camperverhuurder je auto achterlaten. Hieronder kun je in een dropdown de beginplaats wijzigen naar een ophaallocatie in Nederland of Duitsland.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 2463 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Camper ophalen in Düsseldorf

Afstand: 300 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Je reis begint in Düsseldorf, hier haal je je camper op. Vervolgens rijd je naar Heidelberg.

Je haalt in Düsseldorf je camper op en na de uitleg kun je op pad. Omdat dit enige tijd kan duren, raden we je aan de eerste dag niet te veel te gaan rijden. Als suggestie geven we je de stad Heidelberg.

Vrijheid blijheid met een camper

Dag 2. Heidelberg - Füssen

Afstand: 330 km || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Tegen de Oostenrijkse grens, aan de voet van de Alpen, ligt de Beierse stad Füssen. De stad is het zuidelijke eindpunt van Duitslands meest bekende en mooiste toeristische route: de Romantische Strasse. Kasteel Neuschwanstein was de trots van voormalig koning Ludwig II en is het hoogtepunt van je bezoek aan de stad. In het oude centrum waan je je in mediterrane sferen tussen de middeleeuwse herenhuizen, barokke kerken en vele cafés en restaurants.

Füssen

Dag 3. Füssen - Misurina

Afstand: 260 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Op een hoogte van zo’n 1.754 meter vind je het idyllische dorpje Misurina. Dit bergdorp in de Dolomieten staat bekend om de geweldige ligging aan het meer van Misurina. De drie toppen van Tre Cime di Lavaredo vormen de achtergrond. Geniet van het fantastische uitzicht, neem een frisse duik of trek de bergen in voor sportieve activiteiten.

Misurina

Dag 4. Misurina

Vanuit Misurina kijk je er al op uit: de drie markante en fotogenieke bergtoppen van het natuurpark Tre Cime di Lavaredo. Via de tolweg van Misurina zijn deze bergen vandaag de dag onder de juiste weersomstandigheden makkelijk te bereiken. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om vanuit Misurina een wandeling te maken naar de Tre Cime. De route is ook voor de minder ervaren wandelaar goed begaanbaar. De mooiste uitzichten wisselen zich hier af. Kijk je ogen uit in dit schitterende natuurpark.

Natuurpark Tre Cime di Lavaredo

Dag 5. Misurina - Riva del Garda

Afstand: 220 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Aan de noordelijke oever van het Gardameer ligt het leuke plaatsje Riva del Garda. Wandel door de sfeervolle straatjes, bekijk de omgeving vanaf een hoge toren of dompel je onder in de geschiedenis in een oude burcht. Kom tot rust op het strand en laat je verrassen door de veelzijdigheid van dit grote dorp.

Riva del Garda

Dag 6. Riva del Garda

De burcht Rocca is een van de bekendste bezienswaardigheden van Riva del Garda. Deze burcht uit de twaalfde eeuw was vroeger een van de belangrijkste vestingen van de plaats. Tegenwoordig vind je in de burcht het stadsmuseum, met archeologische vondsten uit de omgeving. Bekijk hier ook mooie objecten en schilderijen die met Riva del Garda te maken hebben. Extra speciaal is dat de burcht echt alleen via een brug te bereiken is. Hierdoor kun je je extra goed voorstellen hoe belangrijk de burcht vroeger voor de verdediging van het dorp geweest moet zijn.

Rocca, Riva del Garda

Dag 7. Riva del Garda - Natuurpark Adamello Brenta

Afstand: 60 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Natuurpark Adamello Brenta typeert zich door veel ongerepte natuur en is als gebied nog vrij onontdekt. De Val di Genova staat ook wel bekend als de vallei van de watervallen en behoort volgens velen tot een van de mooiste plekken van het Adamello Brenta natuurpark. Een van de grotere watervallen is de Cascata di Nardis. Deze waterval is 130 meter hoog en daalt af van de Presanella-gletsjer.

Natuurpark Adamello Brenta

Dag 8. Natuurpark Adamello Brenta

De Dolomieten maken deel uit van de Alpen en Adamello Brento maakt hier onderdeel van uit. Vanuit het noorden van Italië strekken ze zich uit over de provincies Zuid-Tirol, Trentino en Belluno tot aan de 3.343 meter hoge berg Marmolada. De Dolomieten hebben sinds 2009 de status van UNESCO Werelderfgoed vanwege hun geologische en landschappelijke uitzonderlijkheid. Het unieke, prachtige berglandschap met de ‘bleke bergen’ veranderd bij zonsopgang en zonsondergang in een waar kleurenspel. Dit fenomeen staat bekend als de ‘Alpenglow’ en is vooral indrukwekkend in de winter, wanneer er sneeuw en ijs op de bergkammen ligt.

Dolomieten

Dag 9. Natuurpark Adamello Brenta

Het Meer van Tovel behoort tot een van de natuurlijke parels van het Adamello Brenta natuurpark. Het meer staat bekend om haar rode water, alhoewel dat nu niet meer voorkomt. In de zomer zou een speciale alg naar het wateroppervlak stijgen, waardoor het water felrood kleurde. Het fenomeen van het rode water is uniek in de wereld en zou tot de jaren 60 zijn waargenomen. De vele paden in de omgeving en het wandelpad om het meer, zijn bijzonder geschikt om even helemaal tot rust te komen.

Natuurpark Adamello Brenta

Dag 10. Natuurpark Adamello Brenta - Bellagio

Afstand: 230 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Bellagio wordt niet voor niks de ‘Parel van het Comomeer’ genoemd. De schitterende locatie, gecombineerd met de sfeervolle straatjes geven het dorp een onvergetelijk karakter. Bekijk een van de vele villa’s en stel je voor hoe de rijken van Europa hier vroeger in alle luxe leefden. Of ontdek de omgeving tijdens een heerlijke wandel- of fietstocht.

Bellagio

Dag 11. Bellagio

In het verleden was Bellagio een van de meest exclusieve vakantieoorden voor de aristocratie en de rijken uit Europa. Tegenwoordig zie je dit nog terug in de vele villa’s, paleizen, tuinen en parken die de plaats kent. Sommige van deze villa’s en tuinen zijn te bezoeken, zoals Villa Serbelloni en Villa Melzi d'Eril. De laatstgenoemde stamt uit de negentiende eeuw en is geheel in Engelse stijl gebouwd.

Bellagio

Dag 12. Bellagio - Verbania

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Verbania, aan de oever van het Lago Maggiore, straalt elegantie en statigheid uit. Aan de grote hoeveelheid villa’s, paleizen, parken en tuinen is duidelijk te zien hoe populair de stad in de negentiende eeuw onder aristocraten was. Bezoek een van deze imposante villa’s en waan je even in het vervlogen leven van de rijken uit het verleden. Wandel door de schitterende botanische tuinen en geniet van planten van over de hele wereld. Of snuif de echte Italiaanse sfeer op in een van de gezellige restaurantjes in het oude centrum.

Botanische tuinen van Villa Taranto, Verbania

Dag 13. Verbania

Als je in Verbania bent is het een goed idee om de veerboot naar de Borromeïsche Eilanden te pakken. Dit zijn drie mooie eilanden, met elk hun eigen kwaliteiten. De grootste twee eilanden, Isola Bella en Isola Madre, staan bekend om hun schitterende paleizen uit de zestiende en zeventiende eeuw. Het kleinere Isola dei Pecatori, ook wel Isola Superiore genoemd, staat bekend om de geweldige visrestaurants. De authentieke uitstraling van het eiland is ook erg aantrekkelijk.

Isola Bella

Dag 14. Verbania - Bodensee

Afstand: 310 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

De Bodensee is het op twee na grootste meer van Midden-Europa en behoort tot de mooiste meren in de Alpen. Rond het meer zijn mooie bezienswaardigheden, zoals studentenstad Konstanz, bloemeneiland Mainau en kasteel Meersburg. Het plaatsje Lindau is ook zeker een bezoekje waard. Bijzonder is dat het meer zich verspreid over zowel Duitsland, Oostenrijk als Zwitserland.

Bodensee

Dag 15. Bodensee - Koblenz

Afstand: 450 km || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Koblenz ligt aan de samenkomst van de rivier de Rijn en de Moezel. In deze stad vind je veel oude gebouwen en monumenten, waarvan sommige op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. Een leuk uitstapje is die naar Fort Ehrenbreitstein, een prachtig fort met een panoramisch uitzicht over de rivieren en de stad. Maak hierna een wandeling over de boulevard langs de Rijn en ga mee met een boottocht voor een heel andere kijk op de stad.

Koblenz

Dag 16. Koblenz - Düsseldorf

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Düsseldorf

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 2463 kilometer
Ballon!