Vraag offerte

  La Dolce Vita Italië & Oostenrijk

La Dolce Vita is een ideale route als je het prachtige Oostenrijk en Italië in één reis wilt bezoeken. Je combineert de Oostenrijkse Alpen met de helderste meren van Europa in de Dolomieten. Tijdens deze mooie camperreis start je in de Beierse Alpen en rij je naar de romantische hoofdstad Wenen. Je bezoekt nationale parken zoals Hohe Tauern, de immense bossen van het Schwarzwald en het schilderachtige Comomeer. Een mooie afwisseling zijn een bezoekje aan de prachtige Italiaanse steden Venetië en Verona. Tijdens de langere routes bezoek je de unieke dorpjes van Cinque Terre aan de kust onder Genua.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Oostenrijk en Italië. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

Een reis naar Oostenrijk en Italië kan vanuit Nederland, maar de beschikbaarheid van huurcampers is beperkt. Een goed alternatief is het ophalen van je camper in een Duitse stad zoals in Düsseldorf. Je kunt bij de camperverhuurder je auto achterlaten.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 3449 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Camper ophalen in Düsseldorf

Afstand: 240 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Je reis begint in Düsseldorf, hier haal je je camper op. Vervolgens rijd je naar Frankfurt.

Je haalt in Düsseldorf je camper op en na de uitleg kun je op pad. Omdat dit enige tijd kan duren, raden we je aan de eerste dag niet te veel te gaan rijden. In deze route kiezen we de eerste nacht bij Frankfurt. Deze eerste nacht kun je natuurlijk ook nog eerder plannen in Duitsland. Je kunt bij de camperverhuurder je eigen auto achterlaten.

Vrijheid blijheid met je camper

Dag 2. Frankfurt - Regensburg

Afstand: 320 km || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Smalle straatjes, gekleurde gevels, prachtige kerken en oude aristocratische villa's: Regensburg ademt geschiedenis. Het historisch stadscentrum en het stadsdeel Stadtamhof staan sinds 2006 de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de omgeving van Regensburg liggen enkele indrukwekkende bouwwerken te midden van prachtige natuur.

Regensburg

Dag 3. Regensburg - Wenen

Afstand: 400 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en doet die titel eer aan. Het is het thuis van imposante paleizen zoals slot Schönbrunn, de Weense Staatsopera en overal waar je komt is de rijke geschiedenis voelbaar zoals in het Museumquartier. Van muziek tot cultuur tot een aantal culinaire klassiekers: de stad zal je even zoet houden. Maar vergis je niet, historie en moderne tijden gaan hier hand in hand in de hippe wijken en aan moderne musea geen gebrek.

SchlossSchönbrunn

Dag 4. Wenen

De mooiste plek van Wenen is misschien wel het sprookjesachtige slot Schönbrunn. Oorspronkelijk stond op deze plek het jachtslot van keizer Maximiliaan II, later werd dit het paleis voor Leopold I. Nu op naar het meest bezochte huis van Wenen, het Hundertwasserhaus. Ontworpen door de Oostenrijkse architect Friedensreich Hundertwasser. Het gebouw vormt een contrast met de klassieke gebouwen die Wenen zo beroemd maken.

Hundertwasserhaus Wenen

Dag 5. Wenen - Nationaal Park Kalkalpen

Afstand: 210 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Genieten in de ongerepte natuur, uitgestrekte bossen en wilde dieren. Het bijzondere Nationaal Park Kalkalpen is het grootste aaneengesloten bosgebied van Oostenrijk en is daarmee onder andere de woonplaats van de lynx. Er lopen talloze wandelroutes door de Kalkalpen waardoor je de pracht van de Oostenrijkse natuur te voet kunt bewonderen.

Nationaal Park Kalkalpen

Dag 6. Nationaal Park Kalkalpen - Nationaal Park Hohe Tauern

Afstand: 320 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Welkom in het grootste beschermde natuurgebied in de Alpen: Hohe Tauern. Klim, klauter en wandel je een weg door dit prachtige park. Vergaap je aan adembenemende uitzichten over de 266 bergtoppen of aanschouw een van de 342 ijsblauwe gletsjers. Dit park bevat razende watervallen, waaronder de beroemde Krimml-watervallen. En ook de liefhebbers van wildlife komen hier zeker aan hun trekken, want schattige bergmarmotten en statige roofvogels vinden hier hun thuis.

Hohe Tauern Salzburgerland

Dag 7. Nationaal Park Hohe Tauern

De Lichtensteinklamm is niet alleen een van de mooiste kloven van Hohe Tauern, maar ook een van de langste. Aan het eind word je beloond met een prachtig uitzicht op de waterval. Klauter over kleine houten trappen en aangelegde paden door de donkergroene kloof, waarbij de spiraaltrap je dertig meter de diepte in brengt. Het betere klim- en klauterwerk vind je in de Kitzlochklamm. Bij het 'Gat naar de Hemel' kijk je recht naar beneden de kloof in.

Lichtensteinklamm, Hohe Tauern

Dag 8. Nationaal Park Hohe Tauern - Dolomieten

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

De Dolomieten behoren tot de mooiste natuurgebieden in Europa vanwege de enorm steile bergtoppen en ruige natuur. Je vindt er bijna twintig indrukwekkende pieken boven de 3.000 meter hoogte. Maak een wandeling naar een bergtop, pak de kabelbaan voor indrukwekkende vergezichten, pluk een bloem in een groene alpenweide of bewonder een prachtig groenblauw bergmeer. De natuur in de Dolomieten zal je zeker verrassen!

Dolomieten, Italië

Dag 9. Dolomieten

Er zijn ontzettend veel mooie meren in de Dolomieten te bewonderen, waarvan het meer van Braies er eentje is. Dit is het grootste natuurlijke meer van de Dolomieten. Het water is glashelder en groenblauw van kleur. In de vroege ochtend, als er nog geen boten op het meer varen, is het wateroppervlak spiegelglad en zijn de omliggende bergen in het water weerspiegelt.

Dolomieten, Italië

Dag 10. Dolomieten - Venetië

Afstand: 160 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Dankzij haar prachtige bruggen en kanalen is Venetië wereldberoemd. De indrukwekkende Italiaanse stad heeft maar liefst 118 eilanden, 117 kanalen en 400 bruggen! De hoofdwaterstraat van Venetië is de 3,5 kilometer lange Canal Grande. Al wandelend en varend verken je het prachtige historische centrum en de Venetiaanse lagune. Deze staan volledig op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Bekijk de honderden duiven op het San Marcoplein en beklim de Campanile.

canal grande Venetië

Dag 11. Venetië

Breng een bezoek aan de historie van Venetië en kijk binnen bij de basiliek van San Marco en haar klokkentoren de Campanile. De mooie kerk uit het jaar 1060 ligt aan het San Marcoplein, het bekendste plein van Venetië. Je kunt de Campanile toren uit de twaalfde eeuw beklimmen voor een mooi uitzicht over Venetië. De toren heeft in totaal vijf klokken. Ook het middeleeuwse paleis van de Doge is een bezoek waard en is één van de mooiste gebouwen van Venetië. Vroeger was dit het thuis van de Doge, de leider van de republiek van Venetië.

De basiliek van San Marco, Venetië

Dag 12. Venetië - Cinque Terre

Afstand: 390 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Het unieke Cinque Terre bestaat uit vijf kleine dorpjes langs de prachtige, rotsachtige kustlijn van Noord-Italië. De dorpjes zijn het toppunt van romantiek: kleine huisjes in alle kleuren van de regenboog die bovenop de steile rotsen zijn gebouwd. Stap aan boord van een trein, wandel langs de kust of bekijk de dorpjes vanaf zee. Let op! Met een camper kun je niet alle plaatsjes bezoeken, gebruik bijvoorbeeld La Spezia als uitvalsbasis en reis met trein of boot naar Cinque Terre

Riomaggiore, Cinque Terre

Dag 13. Cinque Terre

Het oudste dorp van Cinque Terre is Manarola. Het is een zeer fotogeniek dorp met huizen in alle kleuren van de regenboog. Op het bekendste fotopunt, het Manarola Scenic Viewpoint, is het dan ook vaak erg druk. Om de schoonheid van het dorp echt goed te kunnen waarderen kun je het beter vanaf een afstandje bekijken. Kies een van de wandelpaden langs de kust en geniet in alle rust van het schitterende uitzicht.

Manarola Cinque Terre bezienswaardigheden

Dag 14. Cinque Terre - Como

Afstand: 260 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Como is de grootste stad aan het Comomeer en de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Como is een heerlijke stad om rond te struinen. Ontdek de gezellige markt en leer van alles over de geschiedenis van de stad in het archeologisch museum. Of laat de drukte even achter je en breng een bezoek aan een van de fijne parken of maak een uitstapje in de prachtige omgeving.

Como

Dag 15. Como

Vanaf het centrale plein van Como heb je een mooi uitzicht op de Santa Maria Assunta kathedraal. Deze kathedraal wordt ook wel de Dom van Como genoemd en volgens kenners is het de laatste gotische kerk die in Italië is gebouwd. In Como staan een aantal prachtige villa’s. Villa Olmo is een van de grootste bezienswaardigheden van de stad. Deze neoklassieke villa bestaat uit een groot aantal verschillende gebouwen en ligt in een schitterend park, aan de rand van het Comomeer.

Villa Olmo Como

Dag 16. Como - Grindelwald

Afstand: 230 km || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Welkom in een van de 'most scenic villages' van Zwitserland! In het prachtige Lütschental ligt het pittoreske Alpendorp Grindelwald. De houten huisjes staan in een prachtig decor van bergtoppen, imposante kliffen, gletsjers en klaterende watervallen. Actieve vakantiegangers komen tijd te kort, want er zijn honderden kilometers aan wandelpaden uitgezet.

Grindelwald Zwitserland

Dag 17. Grindelwald - Nationaal Park Zwarte Woud

Afstand: 330 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Het Zwarte Woud is een prachtig gebergte in het zuidwesten van Duitsland. Het heeft zijn naam gekregen door de dichtbegroeide bossen met donkere naaldbomen. Kabbelende beekjes, klaterende watervallen en bergmeren liggen diep in de bossen verscholen. De Feldberg is het hoogste punt en het hele jaar door kun je hier met een kabelbaan naar de top. In de zomer kun je hier heerlijk wandelen en zelfs meerdaagse tochten maken.

Het Zwarte Woud

Dag 18. Nationaal Park Zwarte Woud - Düsseldorf

Afstand: 420 km || Reistijd: ongeveer 4½ uur  

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Düsseldorf

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 3449 kilometer
Ballon!