Vraag offerte

  Bella Toscane

In deze camperreis door Toscane ervaar je de rijke cultuur, afwisselende natuur en heerlijk eten en drinken. Vanuit Pisa maak je een camperrondreis langs de mooiste plaatsen van het zonnige Toscane. Je bezoekt kunststad Florence, de scheve toren van Pisa maar ook de pittoreske dorpjes van Cinque Terre. Strijk geregeld neer op een terrasje en proef de smaakvolle rode wijnen uit de Montepulciano-streek. Uiteraard bezoek je in deze camperroute ook de historische stad Siena met het indrukwekkende Piazza del Campo plein.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: een camperreis door Toscane. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Florence

Je reis begint in Florence.

Florence is een van de belangrijkste kunststeden van Italië. Een wandeling door deze Renaissancestad voelt als een bezoek aan een openluchtmuseum. Al eeuwen geleden werd hier kunst verzameld, voornamelijk door de rijke familie Medici. Zij verfraaiden de stad aan de rivier de Arno met tal van paleizen, kerken en kunstwerken. Bezoek ook zeker het mooiste pronkstuk van Florence; de Duomo met zijn kenmerkende rode koepel.

Duomo Florence

Dag 2. Florence - Arezzo

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Je haalt 's middags de camper op in Florence en vervolgt je weg naar Arezzo.

De oude stad Arezzo wordt door de groene heuvels van Toscane omgeven en ademt een dorpachtige en romantische sfeer. Het is een stad van torens en steile weggetjes. Arezzo kenmerkt zich door zijn handel in goud, antiek en juwelen. Leuk om te weten: de klassieke film La vita è bella (Life is beautiful) van Roberto Benigni is grotendeels opgenomen in de oude binnenstad.

Arezzo

Dag 3. Arezzo

Het Piazza Grande is het hart van Arezzo. Het schuin aflopende plein wordt omringd door diverse historische gebouwen met ieder een eigen verhaal, zoals bijvoorbeeld Palazzo delle Logge, Palazzo della Fraternità dei Laici en Santa Maria della Pieve. Het plein is tevens het middelpunt van de beroemde antiekbeurs van de stad. Elk eerste weekend van de maand bezoek je deze antiekmarkt, die soms wel 20.000 bezoekers trekt.

Piazza Grande Arezzo

Dag 4. Arezzo - Siena

Afstand: 70 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Siena is geen gewone stad, maar oogt als een openluchtmuseum middenin het prachtige Toscane. Bewonder de kathedraal van de stad en kijk je ogen uit in de oude binnenstad. Drink in de nabijgelegen dorpjes een wijntje of bezoek de paardenrace waar wijken tegen elkaar strijden. Wandelaars en fietsers halen in de omgeving hun hart op bij de vulkaan Monte Amiata.

Siena

Dag 5. Siena

Op tien minuten loopafstand van de kathedraal ligt het Piazza del Campo. Het plein van Siena is gebouwd op de exacte plaats waar drie antieke stadjes op een heuveltop samenkwamen. Een plek vol geschiedenis, want hier werd dus de gemeenschap van Siena gecreëerd. Het plein heeft een omtrek van 333 meter, bestaat hoofdzakelijk uit rode bakstenen en lijkt op een vissenstaart. Mede door dit unieke uiterlijk staat Siena op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De bakstenen worden verdeeld door tien witte lijnen. Hierdoor ontstaat een soort schelp met negen secties.

Piazza del Campo, Siena

Dag 6. Siena - Volterra

Afstand: 50 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Bovenop een heuvel verschijnt het charmante Volterra, dat volledig door eeuwenoude stadsmuren omgeven is. In het historische centrum zie je invloeden van de Etrusken, Romeinen, middeleeuwen en Renaissance terug. Bewonder de kathedraal, leer meer over de Etrusken in het bijbehorende museum en beklim de toren van het oude stadhuis voor een fantastisch uitzicht over de groene Cecina-vallei.

Volterra

Dag 7. Volterra - Pisa

Afstand: 70 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Hoewel Pisa geen grote stad is, heeft het een van de bekendste bezienswaardigheden van Italië. De scheve toren in het historische centrum is uitgegroeid tot een icoon met wereldwijde bekendheid. Pisa is een gezellige studentenstad met mooie oude gebouwen, die je gemakkelijk te voet verkent.

Pisa

Dag 8. Pisa - Cinque Terre

Afstand: 100 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Het unieke Cinque Terre bestaat uit vijf kleine dorpjes langs de prachtige, rotsachtige kustlijn van Noord-Italië. De dorpjes zijn het toppunt van romantiek: kleine huisjes in alle kleuren van de regenboog die bovenop de steile rotsen zijn gebouwd. Stap aan boord van een trein, wandel langs de kust of bekijk de dorpjes vanaf zee. Let op! Met een camper kun je niet alle plaatsjes bezoeken, gebruik bijvoorbeeld La Spezia als uitvalsbasis en reis met trein of boot naar Cinque Terre

Riomaggiore, Cinque Terre

Dag 9. Cinque Terre - Lucca

Afstand: 100 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Laat je in Lucca meeslepen in het typische Italiaanse leven wanneer je al wandelend of fietsend de stad verkent. Bezoek vooral het Piazza dell'Anfitheatro. De naam is misschien wat misleidend, want je ziet hier geen amfitheater, enkel de contouren van het tweede-eeuwse amfitheater dat plaats bood aan maar liefst tienduizend personen. Ga op in de herinneringen uit de tijd van de Romeinen en geniet van een heerlijke Italiaanse lunch op een terrasje. Het sfeervolle Lucca ligt centraal tussen Pisa, Florence en de stranden van Toscane.

Lucca

Dag 10. Lucca - Florence

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

De Duomo is zonder twijfel de bekendste bezienswaardigheid van Florence. De naam van de kathedraal betekent in het Italiaans ‘heilige maagd van de bloem’. Het is een van de grootste kathedralen van Europa, met ruimte voor maar liefst 20.000 mensen. De bouw werd in het jaar 1296 gestart. De opvallende roodbruine koepel is vanuit de hele stad te zien. Bewonder de prachtige koepel ook van binnen. De binnenkant is namelijk versierd met een indrukwekkende schildering, die het Laatste Oordeel uitbeeldt.

De kathedraal van Florence

Dag 11. Florence

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Uffizi, Florence

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Ballon!