Vraag offerte

  Dwars door Toscane en Umbrië

Een camperreis dwars door Toscane en Umbrië, met de bekende historische steden als Florence, Pisa en Siena. Ook is er ruimte voor wat meer onontdekte plaatsen als Norcia en Perugia. De mooie rit van Siena naar San Gimignano is een echt hoogtepunt van deze camperreis door Toscane en Umbrië, omdat je via de glooiende, groene vallei van Orcia reist. Ga mee op ontdekkingstocht en verlies je hart aan het hart van Italië.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Toscane. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Pisa

Je reis begint in Pisa.

Hoewel Pisa geen grote stad is, heeft het een van de bekendste bezienswaardigheden van Italië. De scheve toren in het historische centrum is uitgegroeid tot een icoon met wereldwijde bekendheid. Pisa is een gezellige studentenstad met mooie oude gebouwen, die je gemakkelijk te voet verkent.

Pisa

Dag 2. Pisa - San Gimignano

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Je haalt 's middags de camper op in Pisa en vervolgt je weg naar San Gimignano.

San Gimignano staat bekend om zijn veertien torens die boven de stad uit pronken. Hoe hoger de toren, hoe rijker je was. Bewonder de vele fresco’s in de oude kerken, eet een ijsje op het Cisternaplein en beklim de Grossa-toren om van een spectaculair uitzicht te genieten. Het spreekt eigenlijk wel een beetje voor zich dat het oude stadscentrum op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. De stad is werkelijk prachtig en barst van de oude geheimen.

San Gimignano

Dag 3. San Gimignano - Siena

Afstand: 40 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Siena is geen gewone stad, maar oogt als een openluchtmuseum middenin het prachtige Toscane. Bewonder de kathedraal van de stad en kijk je ogen uit in de oude binnenstad. Drink in de nabijgelegen dorpjes een wijntje of bezoek de paardenrace waar wijken tegen elkaar strijden. Wandelaars en fietsers halen in de omgeving hun hart op bij de vulkaan Monte Amiata.

Siena

Dag 4. Siena

Op tien minuten loopafstand van de kathedraal ligt het Piazza del Campo. Het plein van Siena is gebouwd op de exacte plaats waar drie antieke stadjes op een heuveltop samenkwamen. Een plek vol geschiedenis, want hier werd dus de gemeenschap van Siena gecreëerd. Het plein heeft een omtrek van 333 meter, bestaat hoofdzakelijk uit rode bakstenen en lijkt op een vissenstaart. Mede door dit unieke uiterlijk staat Siena op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De bakstenen worden verdeeld door tien witte lijnen. Hierdoor ontstaat een soort schelp met negen secties.

Piazza del Campo, Siena

Dag 5. Siena - Orvieto

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Orvieto is een middeleeuws vestingstadje in het zuiden van Umbrië. De stad heeft een unieke ligging bovenop een plateau van vulkanisch gesteente. Orvieto staat bekend om de eeuwenoude gebouwen, lokale lekkernijen en sfeervolle straatjes. Het hoogtepunt van de stad is de adembenemende Duomo met binnenin een veelvoud aan stijlen en kleurrijke fresco's.

Orvieto

Dag 6. Orvieto - Norcia

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Proef ham, zwarte truffel, kaas, everzwijnenworst en andere lokale lekkernijen in het sfeervolle en ommuurde Norcia. Het hart van de stad is sinds de middeleeuwen het centrale Piazza San Benedetto, waar een standbeeld van de Heilige Benedetto centraal staat. Norcia is ook een goede uitvalsbasis om de prachtige omgeving en het kleurrijke dorpje Castellucio te ontdekken.

Norcia, Umbrië

Dag 7. Norcia - Perugia

Afstand: 100 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Op een heuvel in de Italiaanse streek Umbrië, ligt de stad Perugia. Deze charmante stad heeft van alles te bieden, van kunst en cultuur in het middeleeuwse centrum, tot rust en natuur aan de rand van de stad en in de directe omgeving. Perugia staat bovendien bekend als de stad van de schilders Pinturicchi en Perugino. Bewonder hun wereldberoemde werken in een van de vele musea in deze bruisende stad.

Perugia

Dag 8. Perugia - Arezzo

Afstand: 100 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

De oude stad Arezzo wordt door de groene heuvels van Toscane omgeven en ademt een dorpachtige en romantische sfeer. Het is een stad van torens en steile weggetjes. Arezzo kenmerkt zich door zijn handel in goud, antiek en juwelen. Leuk om te weten: de klassieke film La vita è bella (Life is beautiful) van Roberto Benigni is grotendeels opgenomen in de oude binnenstad.

Arezzo

Dag 9. Arezzo - Florence

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Florence is een van de belangrijkste kunststeden van Italië. Een wandeling door deze Renaissancestad voelt als een bezoek aan een openluchtmuseum. Al eeuwen geleden werd hier kunst verzameld, voornamelijk door de rijke familie Medici. Zij verfraaiden de stad aan de rivier de Arno met tal van paleizen, kerken en kunstwerken. Bezoek ook zeker het mooiste pronkstuk van Florence; de Duomo met zijn kenmerkende rode koepel.

Duomo Florence

Dag 10. Florence

De Duomo is zonder twijfel de bekendste bezienswaardigheid van Florence. De naam van de kathedraal betekent in het Italiaans ‘heilige maagd van de bloem’. Het is een van de grootste kathedralen van Europa, met ruimte voor maar liefst 20.000 mensen. De bouw werd in het jaar 1296 gestart. De opvallende roodbruine koepel is vanuit de hele stad te zien. Bewonder de prachtige koepel ook van binnen. De binnenkant is namelijk versierd met een indrukwekkende schildering, die het Laatste Oordeel uitbeeldt.

De kathedraal van Florence

Dag 11. Florence - Montecatini Terme

Afstand: 50 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

In Toscane, in het dal van de rivier de Nievole, ligt een van de belangrijkste thermaalbadplaatsen van Europa: Montecatini Terme. Dit prachtige stadje staat bekend om de kuuroorden. Een ideale stop voor een dag complete rust tijdens je reis! Ze liggen verspreid over het centrum van de stad. Het verhaal gaat dat het water uit deze bronnen een geneeskrachtige werking heeft, met name op de lever en het spijsverteringsstelsel.

Montecatini Terme

Dag 12. Montecatini Terme - Cinque Terre

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Het unieke Cinque Terre bestaat uit vijf kleine dorpjes langs de prachtige, rotsachtige kustlijn van Noord-Italië. De dorpjes zijn het toppunt van romantiek: kleine huisjes in alle kleuren van de regenboog die bovenop de steile rotsen zijn gebouwd. Stap aan boord van een trein, wandel langs de kust of bekijk de dorpjes vanaf zee. Let op! Met een camper kun je niet alle plaatsjes bezoeken, gebruik bijvoorbeeld La Spezia als uitvalsbasis en reis met trein of boot naar Cinque Terre

Riomaggiore, Cinque Terre

Dag 13. Cinque Terre

Het oudste dorp van Cinque Terre is Manarola. Het is een zeer fotogeniek dorp met huizen in alle kleuren van de regenboog. Op het bekendste fotopunt, het Manarola Scenic Viewpoint, is het dan ook vaak erg druk. Om de schoonheid van het dorp echt goed te kunnen waarderen kun je het beter vanaf een afstandje bekijken. Kies een van de wandelpaden langs de kust en geniet in alle rust van het schitterende uitzicht.

Manarola Cinque Terre bezienswaardigheden

Dag 14. Cinque Terre - Lucca

Afstand: 100 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Laat je in Lucca meeslepen in het typische Italiaanse leven wanneer je al wandelend of fietsend de stad verkent. Bezoek vooral het Piazza dell'Anfitheatro. De naam is misschien wat misleidend, want je ziet hier geen amfitheater, enkel de contouren van het tweede-eeuwse amfitheater dat plaats bood aan maar liefst tienduizend personen. Ga op in de herinneringen uit de tijd van de Romeinen en geniet van een heerlijke Italiaanse lunch op een terrasje. Het sfeervolle Lucca ligt centraal tussen Pisa, Florence en de stranden van Toscane.

Lucca

Dag 15. Lucca - Pisa

Afstand: 20 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Piazza dei Cavalieri

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Ballon!