Vraag offerte

  Authentiek Amalfi, Puglia & Calabrië

Deze indrukwekkende camperreis start in Napels en laat je kennis maken met het authentieke zuiden van Italië. Je bezoekt verschillende regio's zoals Campania en Puglia. Reis dwars door de berggebieden in Calabrië, langs de grotwoningen in Matera en de Trulli-huizen in Alberobello. De wereldberoemde Amalfikust en de bedolven stad Pompeï zijn de absolute hoogtepunten van deze afwisselende camperrondreis.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: een camperreis door het zuiden van Italië. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1702 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Napels

Je reis begint in Napels.

In de zuidelijke regio Campanië bevindt zich de meer dan Italiaanse stad Napels. Maffia, vervuiling en armoede zorgden voor een donkere reputatie en een rauw karakter, maar deze havenstad is veel meer dan dat. Napels is een kleurrijk geheel van charmante Italiaanse straatjes, prachtige pleinen en dat alles met de imposante Vesuvius op de achtergrond.

Vrijheid blijheid met je camper

Dag 2. Napels - Bari

Afstand: 260 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Je haalt 's middags de camper op in Napels en vervolgt je weg naar Bari.

Bari is een authentiek en sfeervol havenstadje in het diepe zuiden van Italië. De historische wijk Bari Vecchia is een doolhof van nauwe middeleeuwse steegjes waar Italiaanse oma's op straat orechiette-pasta maken en de schone was tussen de huizen te drogen hangt. Er wordt echt geleefd op straat: locals praten bij en komen samen op pleintjes of bij de haven. Ook de prachtige kerken en oude gebouwen dragen bij aan het plaatje van Bari. Kom vooral zelf de Italiaanse sfeer beleven en proeven.

Bari

Dag 3. Bari - Alberobello

Afstand: 50 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

In Alberobello staan meer dan duizend Trullo-huizen: traditionele witte kalkstenen huizen met kegelvormige daken. Wandel door de sfeervolle kronkelige steegjes, bezoek de Trulli-kerk en ga op zoek naar de meest bijzondere huizen, zoals de Siamese Trulli.

Alberobello

Dag 4. Alberobello - Gallipoli

Afstand: 150 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Gallipoli dankt haar naam aan het Griekse woord Kalepolis, wat mooie stad betekent. Tegenwoordig wordt het door de Italianen beschreven als de parel van de Ionische Zee. Deze stad wil je dus bezoeken met haar interessante historische centrum dat nog volledig omringd is door de oude stadsmuur. Deze bijzondere stad is alleen via een oude brug verbonden met het vaste land.

Gallipoli

Dag 5. Gallipoli - Matera

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

De stad Matera staat bekend om de Sassi di Matera, waar de eerste bewoners zich al 35.000 jaar geleden hebben gevestigd. Deze grotwoningen vormen een stad onder de stad en staan vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het prachtige landschap rondom Matera en de bijzondere grotwoningen bood de filmindustrie een prima decor voor het filmen van bekende films zoals The Passion of the Christ, King David en Ben Hur.

Matera

Dag 6. Matera - Crotone

Afstand: 240 km || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Crotone is een charmante stad aan de zuidkust van Calabrië. Verken het historische centrum met zijn smalle straatjes, prachtige pleinen en oude kerken, zoals de imposante kathedraal van Crotone. Breng een bezoek aan het Castello di Carlo V, een indrukwekkend fort met een adembenemend uitzicht op de stad. Vlakbij ligt het historische dorp Santa Severina, gebouwd op een hoge berg met mooie vergezichten.

Cortone Calabrie

Dag 7. Crotone - Reggio Calabria

Afstand: 230 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Reggio Calabria is een stad die tussen de zee en bergen in ligt, op steenworp afstand van het eiland Sicilië. Het is een kleurrijke stad met veel cultureel en artistiek erfgoed. Je maakt hier kennis met eeuwenoude culinaire tradities en de overblijfselen van de Griekse cultuur. Wandel- en watersportliefhebbers kunnen ook zeker hun hart ophalen rondom deze badplaats. Langs de zandstranden en het azuurblauwe water loopt een kilometerslange boulevard. Winkelliefhebbers opgelet, de Corso Garibaldi wacht op je!

Reggio Calabria

Dag 8. Reggio Calabria - Tropea

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Ontdek de Kust van de Goden in het fijne badplaatsje Tropea. De Tyrreense Zee smeekt je om in het azuurblauwe water te zwemmen en je raakt niet uitgekeken van de mooie zonsondergangen- opkomsten. Hoewel het stadje niet zo groot is, proef je hier een authentieke sfeer en kan je heerlijk dwalen door de straatjes. De oude huizen van Tropea lijken als het ware versmolten met hoge rotsen. Een hoogtepunt is het prachtige klooster Santa Maria dell’Isola, dat op de rots voor de kust staat.

Tropea

Dag 9. Tropea

De Tyrreense Zee is bij Tropea zó helderblauw dat je direct wil gaan zwemmen of snorkelen. Aan weerszijden van de jachthaven vind je de mooiste witte zandstranden. Tijdens een boottocht zie je het stadje vanaf het water en vallen de huizen die op de rotswand staan extra op. Bij helder weer kun je zelfs de vulkaan Stromboli in de verte zien roken. Met een dagtripje bezoek je de Eolische Eilanden en geniet je van de warme vulkanische bronnen.

Eolische eilanden Tropea

Dag 10. Tropea - Nationaal Park del Pollino

Afstand: 210 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

In het zuiden van Italië ligt Nationaal Park del Pollino, een van de grootste parken van het land. Het is de ideale plek voor natuur- en wandelliefhebbers. De ongerepte natuur wordt afgewisseld met traditionele dorpen, terwijl het landschap er af en toe onheilspellend uit kan zien. Ga op pad met een gids naar de hoogste bergtoppen die ruim twee kilometer hoog zijn, zoals Monte Pollino en Monte Dolcedorme.

Nationaal Park del Pollino

Dag 11. Nationaal Park del Pollino - Amalfi

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Amalfi behoort samen met dertien andere dorpjes langs de Amalfikust tot UNESCO Werelderfgoed. Lange tijd was deze stad een belangrijk handelscentrum in het zuiden van Italië. Nu staat Amalfi vooral bekend als schilderachtig stadje, met kleurrijke huizen gebouwd op een steile helling. Het oude centrum met zonovergoten pleinen en smalle steegjes is makkelijk per voet te ontdekken. Hier vind je een aantal intact gebleven stadspoorten en prachtige middeleeuwse paleizen en kapellen. De stad ademt geschiedenis en cultuur, maar heeft desondanks niet veel belangrijke historische gebouwen. Dit komt omdat een groot deel van de stad is gezonken tijdens een aardbeving in 1343.

Let op! De Amalfikust is smal en bochtig en daarom NIET toegankelijk voor campers tussen Vietri sul Mare en Positano. Pak de lokale bus, huur een fiets of brommertje of boek een excursie als je deze UNESCO bezienswaardigheid wilt bezoeken.

Amalfi

Dag 12. Amalfi

De Sant'Andrea kathedraal is een opvallende verschijning in het straatbeeld van Amalfi. Door meerdere verbouwingen heeft de kathedraal verschillende architectonische stijlen. De Siciliaanse Arabisch-Normandische stijl overheerst buiten, vooral door het tweekleurige metselwerk, mozaïeken en de dertiende eeuwse klokkentoren. Het interieur is voornamelijk barok met enkele mooie beelden bij het altaar. Een brede trap van tweeënzestig treden geeft je toegang tot de kathedraal.

Amalfi

Dag 13. Amalfi - Sorrento

Afstand: 30 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

In een schilderachtig landschap waar bergen, zee, valleien en plateaus met citroenboomgaarden elkaar afwisselen ligt Sorrento. Deze charmante, mondaine stad ligt op het schiereiland Sorrentina en hoort bij de metropool Napels. Sorrento heeft prachtige smalle steegjes waar je lekker kunt rondslenteren. Door de veelzijdigheid aan musea, monumenten en de historische kathedraal is het een aanrader voor cultuurliefhebbers. De stad is tevens een goede uitvalsbasis om het prachtige schiereiland nader te ontdekken.

Sorrento

Dag 14. Sorrento - Pompeï

Afstand: 30 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

De ruïnes van historische stad Pompeï nemen je mee terug naar de tijd van de Romeinen. Toen in de eerste eeuw de Vesuvius uitbarstte, werd de stad bedolven onder een dikke laag puin en as. De stad is opgegraven en vormt nu een indrukwekkende bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens je reis door Zuid-Italië.

Vesuvius

Dag 15. Pompeï - Napels

Afstand: 30 km || Reistijd: ongeveer 0½ uur  

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Pizza in Napels

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1702 kilometer
Ballon!