Vraag offerte

  Hoogtepunten van Zuid-Noorwegen

Hoge bergen, fjorden en oneindige kusten komen aan bod in de rondreis Hoogtepunten van Zuid-Noorwegen. Tijdens deze camperreis maak je een mooie combinatie van steden en de indrukwekkende Noorse natuur. Je bezoekt Oslo en de pittoreske stad Bergen. Verwonder je over de indrukwekkende natuur bij het Lysefjord met de iconische Preikestolen en de beroemde uitstekende rots van Trolltunga.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Noorwegen. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

Een reis naar Noorwegen kan vanuit Nederland, maar de beschikbaarheid van huurcampers is beperkt. Een goed alternatief is het ophalen van je camper in een Noord-Duitse stad. Je kunt bij de camperverhuurder je auto achterlaten. Hieronder kun je in een dropdown de beginplaats wijzigen naar een ophaallocatie in Duitsland.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Camper ophalen in Amsterdam

Afstand: 360 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Je reis begint in Amsterdam, hier haal je je camper op. Vervolgens rijd je naar Bremen.

Je haalt in de omgeving van Amsterdam je camper op en na de uitleg kun je op pad. Omdat dit enige tijd kan duren, raden we je aan de eerste dag niet te veel te gaan rijden. Als suggestie geven we je de stad Bremen.

Vrijheid blijheid met een camper

Dag 2. Bremen- Malmö

Afstand: 480 km || Reistijd: ongeveer 6 uur  

Malmö is een suggestie. Uiteraard is het mogelijk een andere plaats te kiezen of om twee tussenstops in te plannen.

Vanaf de stad Malmö in het zuidelijkste puntje van Zweden kun je op zoek naar sporen van Vikingen en ridders. Malmö zelf is een interessante combinatie van moderne architectuur, een historisch centrum en mooie stadsparken. Bekijk de iconische wolkenkrabber Turning Torso, slenter langs gekleurde huizen in het stadshart en bezoek vooral kasteel Malmöhus. Ga daarna uitwaaien op stadsstrand Ribersborg en doe als de Zweden, met een bezoek aan het badhuis op de pier. Wil je een extra land én hoofdstad van je lijstje kunnen afstrepen? Via de indrukwekkende Sontbrug sta je voor je het weet in het Deense Kopenhagen.

Malmo Skane

Dag 3. Malmö - Oslo

Afstand: 560 km || Reistijd: ongeveer 6 uur  

Bezoek tijdens je rondreis door Noorwegen ook Oslo, de charmante, groene hoofdstad van het land. Voor een portie kunst en cultuur tijdens je vakantie ben je hier aan het juiste adres. Het zit vol moderne architectuur, gezellige buurten en tientallen musea. Het Nationaal Kunstmuseum en het Openluchtmuseum voor Volkskunde, met historische gebouwen uit het hele land, zijn ideale plaatsen om Noorwegen te leren kennen. Maak ook een boottocht over de Oslofjord of trek een dagje voor het strand uit.

Oslo, Noorwegen

Dag 4. Oslo

Maak een wandeling door het indrukwekkende Vigelandpark vol beelden, bekijk het wereldberoemde schilderij ‘de schreeuw’ in het Munchmuseum en bewonder het uitzicht vanaf de vestingmuren van kasteel Akershus. Neem daarna de boot naar schiereiland Bygdøy voor een wandeling langs bossen en stranden. Maar zeker ook om een bezoekje te brengen aan de verschillende musea op dit 'museumeiland'. In het openlucht-gedeelte staan meer dan honderd historische gebouwen uit heel Noorwegen, waaronder een staafkerk uit de dertiende eeuw.

Bygdøy Oslo

Dag 5. Oslo - Mandal

Afstand: 360 km || Reistijd: ongeveer 4½ uur  

Helemaal in het zuidelijkste puntje van Noorwegen ligt het pittoreske Mandal. Prachtige, witgeschilderde huizen en de smalle straatjes langs de rivier kenmerken dit stadje. Neem een kijkje bij het Mandal museum voor de grote vistentoonstelling of bezoek de grootste houten kerk van heel Noorwegen. Volg ook een wandelpad naar het uitkijkpunt Uranienborg, waar mooie vergezichten over de stad en de zee hebt. Buiten de stad is ook genoeg te beleven in de natuur. Ontdek bijvoorbeeld het natuurpark Furulunden waar je de meest heerlijke zandstranden vindt.

Mandal, Agder

Dag 6. Mandal - Lysefjord

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

De idyllische Lysefjord is één van de bekendste en mooiste fjorden in het zuiden van Noorwegen. Met een boot vaar je tussen de steile rotswanden door, langs watervallen en afgelegen boerderijen. Ook vind je hier twee van de meeste populaire wandelroutes van Noorwegen: de Preikestolen en de Kjerag. Beide wandelroutes leiden je naar de top voor een waanzinnig uitzicht over de Lysefjord. In dit fjordengebied ontkom je niet aan panoramische uitzichtpunten en indrukwekkende natuur.

Lysefjord

Dag 7. Lysefjord

Een populaire wandeling is die naar de top van de Preikestolen, oftewel de Preekstoel. Het is een vierhoekig plat rotsplateau, dat als het ware als een preekstoel boven de fjord hangt. Parkeer je auto bij de berghut Preikestolen Fjellstue om de wandeling van acht kilometer te starten. Vanaf de ruim 600 meter hoge Preikestolen heb je een waanzinnig uitzicht over het Lysefjord en de wijde omgeving. Het is goed voor te stellen waarom dit tot één van de mooiste uitzichten van Noorwegen wordt gerekend.

Lysefjord

Dag 8. Lysefjord - Trolltunga

Afstand: 230 km || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Het is een van de meest adembenemende en spectaculaire kliffen van Noorwegen. Trolltunga is een uitstekende rots die 700 meter boven het meer van Ringedalsvatnet zweeft. Het bevindt zich iets buiten het plaatsje Odda, ten westen van Hardangervidda Nationaal Park. Jaarlijks maken outdoor liefhebbers de beroemde wandeling naar boven. Voor de klim moet je in goede conditie zijn, want het is een pittige tocht van minimaal zeven uur lopen. Maar dat uitzicht, daar doe je het voor!

Trolltunga Noorwegen

Dag 9. Trolltunga - Bergen

Afstand: 160 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Bergen ligt in een prachtige omgeving en is de toegangspoort tot de Noorse fjorden. Het dankt zijn naam aan zeven bergen die de stad omringen, waaronder de bekende Fløyen. Bergen is een stad voor fijnproevers, cultuur- en natuurliefhebbers. Struin langs de kleurige huizen in Bryggen, bekijk het uitzicht vanaf de Fløyen en proef van lokale visspecialiteiten op de vismarkt Fisketorget. Tijdens een boottocht ontdek je de indrukwekkende Noorse fjorden.

Bergen Noorwegen

Dag 10. Bergen

Het is misschien wel het meest gefotografeerde plekje van Bergen: de gekleurde houten huizen in de wijk Bryggen. In de Hanzetijd was dit een bekend handelscentrum. Tegenwoordig staan de middeleeuwse huizen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de achttiende eeuw werden ze bijna geheel verwoest door een brand, maar ze zijn weer in oude glorie hersteld. Het is hier heerlijk slenteren langs de restaurantjes, musea, winkeltjes en galerieën.

Bryggen Bergen

Dag 11. Bergen - Geilo

Afstand: 240 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Wandelen, fietsen, paardrijden, mountainbiken, zwemmen, raften, skiën of sledetochten met husky's? In welk seizoen je ook in Geilo verblijft, er is altijd wat te beleven voor jong en oud! Geilo ligt in een waterrijke omgeving aan de Ustedalsfjorden en is een echte outdoor bestemming. In het centrum van Geilo ligt Geilojordet, een soort openluchtmuseum met oude houten huizen uit de zeventiende en achttiende eeuw. Deze historische huizen zijn nog in oude stijl ingericht en gratis toegankelijk.

Geilo, Viken

Dag 12. Geilo - Drøbak

Afstand: 260 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Op het smalste punt van de Oslofjord ligt de stad Drøbak. Wandel door de smalle straatjes langs de pittoreske Noorse huizen en de ontdek de kunstgalerijen en musea. Strijk neer op een van de gezellige terrasjes en bezoek het Julehuset. Als je denkt dat de kerstman op de Noordpool woont, wie weet, maar in Drøbak staan zijn kersthuis en postkantoor. Je kunt hier het hele jaar door post versturen.

Noorwegen

Dag 13. Oslo - Kopenhagen

Afstand: 580 km || Reistijd: ongeveer 6½ uur  

Kopenhagen is een suggestie. Uiteraard is het mogelijk een andere plaats te kiezen of om twee tussenstops in te plannen.

Het is misschien wel de leukste stad van Denemarken: Kopenhagen. De Deense hoofdstad heeft veel bezienswaardigheden, maar voelt toch gemoedelijk aan. Dat komt onder andere doordat de kleurrijke stad uitstekend per fiets te ontdekken is, iets waar zowel bezoekers als de inwoners van Kopenhagen graag gebruik van maken. Bezoek de paleizen van de koninklijke familie, het kleurrijke straatje Nyhavn met haar oude schepen, het oude pretpark Tivoli en oordeel zelf of je het beeld van de Kleine Zeemeermin de moeite waard vindt.

Kopenhagen Nyhavn

Dag 14. Kopenhagen - Bremen

Afstand: 450 km || Reistijd: ongeveer 6 uur  

Het stadhuis van Bremen is de parel op het historische marktplein. De bovenzaal, waar de gemeenteraad bijeenkwam, is de mooiste ceremoniële locatie van Bremen. De modelschepen aan het plafond staan symbool voor het belang van handel voor de stad. De miniatuurkanonnen van de schepen kunnen zelfs worden afgevuurd als de gelegenheid daarom vraagt.

Bremen

Dag 15. Bremen - Amsterdam

Afstand: 360 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Ballon!