Vraag offerte

  Noorse Fjorden en Valleien

Een complete en afwisselende camperrondreis door Noorwegen! We nemen je mee naar de hoofdstad Oslo voor een bezoek aan het Vigelandpark en het Akershus-fort. Ook bezoek je de sfeervolle stad Bergen. Absoluut hoogtepunt is natuurlijk de prachtige natuur van Noorwegen waaronder de nationale parken Rondane en Jostedalsbreen en het langste fjord van Noorwegen; het Sognefjord. Bij de langere routes bezoek je ook de iconische Preikestolen aan het Lysefjord. Tijdens deze camperreis heb je voldoende tijd voor het treintje bij Flåm en de gezellige straatjes met gekleurde huisjes in Trondheim. Ook rijd je over de wereldberoemde Atlantic Road bij Molde.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Noorwegen. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Oslo

Je reis begint in Oslo, hier haal je je camper op.

Bezoek tijdens je rondreis door Noorwegen ook Oslo, de charmante, groene hoofdstad van het land. Voor een portie kunst en cultuur tijdens je vakantie ben je hier aan het juiste adres. Het zit vol moderne architectuur, gezellige buurten en tientallen musea. Het Nationaal Kunstmuseum en het Openluchtmuseum voor Volkskunde, met historische gebouwen uit het hele land, zijn ideale plaatsen om Noorwegen te leren kennen. Maak ook een boottocht over de Oslofjord of trek een dagje voor het strand uit.

Oslo, Noorwegen

Dag 2. Oslo - Arendal

Afstand: 260 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Verspreid over een paar kleine eilandjes is Arendal een echte kuststad. Wandel door het oude gedeelte Tyholmen met vele vakwerkhuizen en bekijk de dobberende bootjes in de haven Pollen. Voor de beste restaurantjes in de stad moet je ook bij de haven zijn. Bezoek een van de musea die Arendal rijk is of vaar naar het eiland Merdø om te genieten van de rust.

Arendal, Agder

Dag 3. Arendal - Lysefjord

Afstand: 300 km || Reistijd: ongeveer 5 uur  

De idyllische Lysefjord is één van de bekendste en mooiste fjorden in het zuiden van Noorwegen. Met een boot vaar je tussen de steile rotswanden door, langs watervallen en afgelegen boerderijen. Ook vind je hier twee van de meeste populaire wandelroutes van Noorwegen: de Preikestolen en de Kjerag. Beide wandelroutes leiden je naar de top voor een waanzinnig uitzicht over de Lysefjord. In dit fjordengebied ontkom je niet aan panoramische uitzichtpunten en indrukwekkende natuur.

Lysefjord

Dag 4. Lysefjord

Een populaire wandeling is die naar de top van de Preikestolen, oftewel de Preekstoel. Het is een vierhoekig plat rotsplateau, dat als het ware als een preekstoel boven de fjord hangt. Parkeer je auto bij de berghut Preikestolen Fjellstue om de wandeling van acht kilometer te starten. Vanaf de ruim 600 meter hoge Preikestolen heb je een waanzinnig uitzicht over het Lysefjord en de wijde omgeving. Het is goed voor te stellen waarom dit tot één van de mooiste uitzichten van Noorwegen wordt gerekend.

Lysefjord

Dag 5. Lysefjord - Haugesund

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Ontdek het land van de Vikingkoningen: Haugesund. Het landschap lijkt op dat uit bekende series als de Game of Thrones en Vikings. Van open zee in het westen tot bergen en fjorden in het oosten van dit gebied. Breng een bezoek aan het Vikingdorp Avaldsnes, net buiten Haugesund en neem een kijkje bij het Nationaal Monument Haraldshaugen. Wandel naar de top van Steinsfjellet om te genieten van het prachtige uitzicht over Haugesund.

Haugesund, Rogaland

Dag 6. Haugesund - Bergen

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Bergen ligt in een prachtige omgeving en is de toegangspoort tot de Noorse fjorden. Het dankt zijn naam aan zeven bergen die de stad omringen, waaronder de bekende Fløyen. Bergen is een stad voor fijnproevers, cultuur- en natuurliefhebbers. Struin langs de kleurige huizen in Bryggen, bekijk het uitzicht vanaf de Fløyen en proef van lokale visspecialiteiten op de vismarkt Fisketorget. Tijdens een boottocht ontdek je de indrukwekkende Noorse fjorden.

Bergen Noorwegen

Dag 7. Bergen

Het is misschien wel het meest gefotografeerde plekje van Bergen: de gekleurde houten huizen in de wijk Bryggen. In de Hanzetijd was dit een bekend handelscentrum. Tegenwoordig staan de middeleeuwse huizen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de achttiende eeuw werden ze bijna geheel verwoest door een brand, maar ze zijn weer in oude glorie hersteld. Het is hier heerlijk slenteren langs de restaurantjes, musea, winkeltjes en galerieën.

Bryggen Bergen

Dag 8. Bergen - Nationaal Park Jostedalsbreen

Afstand: 240 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Sneeuwschoenwandelen, hiken over de gletsjer en misschien zelfs skiën of langlaufen. Het kan allemaal in de zomer in Nationaal Park Jostedalsbreen. Dit park is in feite een grote gletsjer met talloze zij-armen. Wandel naar de bekendste gletsjertong Briksdalbreen waarbij je onderweg langs de krachtige Kleivavossen waterval komt. Of ga kajakken en raften in de zomerzon met in de verte het fonkelende ijs van gletsjers. Start je bezoek bij een van de bezoekerscentra en ontdek dit prachtige park.

Nationaal Park Jostedalsbreen, Noorwegen

Dag 9. Nationaal Park Jostedalsbreen

Wandelen en kajakken zijn de populairste activiteiten in het park, in een seizoen dat loopt van eind mei tot eind september. Er zijn mogelijkheden voor iedereen. Strijk neer in het panoramarestaurant aan de oever van het meer Brevanet en geniet van het prachtige uitzicht op een gletsjer. Voor de waaghalzen is er niveau III en IV white water rafting op de Jostedøla rivier. De boekenwurmen onder ons mogen Fjærland niet voorbij rijden. Het wordt wel eens gekscherend de boekenhoofdstad van Noorwegen genoemd, vanwege de vele tweedehands boekwinkels en boeken stalletjes.

Nationaal Park Jostedalsbreen

Dag 10. Nationaal Park Jostedalsbreen - Ålesund

Afstand: 220 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Het stadscentrum van Ålesund is alleen al door de prachtige Jugendstil-gebouwen de moeite waard om te bezoeken. Het werd in 2007 zelfs verkozen tot mooiste stad van Noorwegen. Bezoek het Jugendstilsenteret om meer te weten te komen over deze bouwstijl. Neem een kijkje in het Ålesundmuseum om de geschiedenis van de stad te beleven. Het uitzichtpunt Aksla, midden in de stad, laat je de omgeving zien uit een hoek die je nergens anders vindt.

Alesund Noorwegen

Dag 11. Ålesund - Trollstigen

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De Trollstigen, de trollenroute, is een van de mooiste routes om in Noorwegen te rijden. Het is een smalle, steile bergweg met elf haarspeldbochten over een lengte van 20 kilometer. Je kijkt uit over ruige bergen, hoge watervallen en met de mooiste vergezichten. In het dal komt de route uiteindelijk uit bij de Geirangerfjord. Deze behoort tot de mooiste fjorden van het land en staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt de route in beide richtingen rijden met een camper, maar het rijdt bergafwaarts van noord naar zuid iets makkelijker.

In de winter is de Trollstigen route gesloten

Trollstigen Noorwegen

Dag 12. Trollstigen - Molde

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Net boven Molde vind je een van de mooiste kustroutes ter wereld, de Atlantic Road. Op deze 36 kilometer lange route van Kårvag naar Bud lijkt het soms net alsof je over zee rijdt. De eilanden rond Kristiansund worden door middel van deze weg en de acht bijbehorende bruggen met elkaar verbonden. Stop zeker even bij de brug Storseisund onderweg naar het eiland Averøy, deze is als een krul gebouwd.

Atlantic Road Noorwegen

Dag 13. Molde - Trondheim

Afstand: 220 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Trondheim was rond het jaar 1000 een belangrijke Vikingstad. Het ligt midden in Noorwegen bij de Trondheimfjord, omgeven door prachtige natuur. De stad is nog steeds een bruisend middelpunt en met ruim dertigduizend studenten is er altijd van alles te beleven. Wandel door de gezellige straatjes met pakhuizen, bekijk de Nidaros-domkerk of loop binnen bij het Rockheim museum. Wandel over de oudste brug van Trondheim: de Gamle Bybro. Het ligt in een prachtige omgeving met allemaal gekleurde huisjes.

Trondheim

Dag 14. Trondheim - Nationaal Park Rondane

Afstand: 250 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Natuurliefhebbers zijn op de juiste plek in Rondane Nationaal Park. De hoogste top is de Rondeslottet van 2.178 meter. Vanaf de bergtoppen heb je prachtig uitzicht op de omgeving en misschien spot je zelfs wel één van de laatst overgebleven wilde kuddes rendieren van Noorwegen. Toe aan een andere activiteit? Je kunt in het park ook fietsen, mountainbiken, paardrijden, vissen of raften.

Nationaal Park Rondane, Noorwegen

Dag 15. Nationaal Park Rondane

De Noorse toeristische route Rondane (route 27) is een aanrader. Stop onderweg bij Sohlbergplassen. Dit is een uitkijkplatform met uitzicht op het Atnasjøenmeer met daarachter de bergen van Rondane Nationaal Park. Het platform is vernoemd naar de kunstenaar Harald Sohlberg, die het beroemde schilderij 'Winternacht in Rondane' schilderde. Je ziet hier direct waar hij zijn inspiratie vandaan haalde.

Rondeslottet Nationaal Park Rondane

Dag 16. Nationaal Park Rondane - Lillehammer

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

In 1994 werd Lillehammer wereldberoemd als het thuis van de Olympische winterspelen. Je kunt een kijkje in het voormalige Olympische dorp met bijbehorend museum. In de wintermaanden zit Lillehammer vol met skitoeristen, maar ook in de zomer is er genoeg te zien en te doen. Wandel door het mooie oude centrum met pittoreske houten huizen uit de negentiende eeuw. Verken de omgeving en ga de bossen in of naar het meer Mjøsa.

Lillehammer, Innlandet

Dag 17. Lillehammer - Oslo

Afstand: 180 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Maak een wandeling door het indrukwekkende Vigelandpark vol beelden, bekijk het wereldberoemde schilderij ‘de schreeuw’ in het Munchmuseum en bewonder het uitzicht vanaf de vestingmuren van kasteel Akershus. Neem daarna de boot naar schiereiland Bygdøy voor een wandeling langs bossen en stranden. Maar zeker ook om een bezoekje te brengen aan de verschillende musea op dit 'museumeiland'. In het openlucht-gedeelte staan meer dan honderd historische gebouwen uit heel Noorwegen, waaronder een staafkerk uit de dertiende eeuw.

Bygdøy Oslo

Dag 18. Oslo

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Oslo

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Ballon!