Vraag offerte

  Noordkaap & de Lofoten

Maak een camperrondreis tot boven de poolcirkel in het hoge noorden van Noorwegen! Hier ga je heen voor de mooiste fenomenen als de midzomernachtzon en het indrukwekkende noorderlicht (niet tegelijkertijd!). Deze camperroute brengt je van de havenstad Narvik, gelegen tussen steile bergen en fjorden, naar de hoge kliffen van de Noordkaap. Je bezoekt de eilanden van de Lofoten, door menig reiziger een van de mooiste bestemmingen ter wereld genoemd. Ook de eilandengroep Vesterålen staat op het programma, waar witte stranden, mini-eilandjes en pittoreske vissersdorpjes elkaar afwisselen. En vergeet Tromsø niet, een knusse stad die in de winter ook wel Noorderlicht-hoofdstad van Europa wordt genoemd.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Noorwegen. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Camperreis vanuit Tromsø van of Bewerk in routeplanner
Totale afstand: 1879 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Tromsø

Je reis begint in Tromsø, hier haal je je camper op.

Als ‘Noorderlichthoofdstad van Europa’ draagt de Noorse stad Tromsø een bijnaam van formaat. Op bijna 70 graden noorderbreedte vind je een stad omgeven door fjorden, bergtoppen en baaien. Door de ligging is de stad niet alleen uitstekend geschikt voor het spotten van het prachtige groene Aurora Borealis maar ook voor andere leuke outdoor expedities. Neem de kabelbaan naar de top van de Storsteinen berg, ga mee met een boot op verkenning door de fjorden en bewonder het lichtval in de IJszeekathedraal.

Tromsø

Dag 2. Tromsø - Vesterålen

Afstand: 310 km || Reistijd: ongeveer 4½ uur  

Boven de poolcirkel, ten noorden van de Lofoten, vind je de eilandengroep Vesterålen. Stap aan boord voor een walvissafari of om de bijzondere papegaaiduiker op het eilandje Bleiksøy te spotten. Rijd langs de ongerepte kustlijn met prachtige witte zandstranden, langs mini-eilandjes en pittoreske vissersdorpjes. Het bergachtige landschap en de vele fjorden maken dit de ultieme plek voor natuurliefhebbers.

Vesterålen

Dag 3. Vesterålen - Lofoten

Afstand: 70 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Welkom op de Lofoten, ook wel de Noorse Malediven genoemd! Deze eilandengroep in Noorwegen behoort behoort volgens velen tot de mooiste eilanden ter wereld. Het landschap komt regelrecht uit een sprookje. Bezoek de idyllische vissersdorpjes Reine, Henningsvaer en Nusfjord. Ga mee op een boottocht naar de Trollfjord en houd je ogen open voor zeearenden. Vergeet ook niet om een bezoekje te brengen aan de mooie stranden Haukland en Kvalvika.

Lofoten

Dag 4. Lofoten

Bij de kenners staat Reine bovenaan de lijst van mooiste Noorse dorpen. Wandel tussen de vissershuisjes om te genieten van de rust en natuur of ga mee op een kajaktocht. Vanaf Reine start ook een van de populairste wandelingen op de Lofoten: de Reinebringen. De route is pittig en voert je via trappen omhoog. Op de top heb je een spectaculair uitzicht over Reine en de omgeving.

Reine

Dag 5. Lofoten - Narvik

Afstand: 150 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

In het noorden van Noorwegen, tussen steile bergen en fjorden, ligt Narvik. Ga terug in de tijd, in het Narvik War Museum en maak een panoramische treinrit op de Ofoten Railway. In Narvik zit je middenin de natuur, met de kabelbaan kun je zo omhoog naar de Narvikfjellet berg. In de zomer heb je kans om de middernachtzon te zien en in de winter is dit het perfecte gebied om het noorderlicht te spotten. Voor wilde dieren, kun je een bezoek brengen aan het Polar Park. Dit is het meest noordelijke dierenpark van de wereld waar je oog in oog met wolven kunt komen te staan.

Narvik Noorwegen

Dag 6. Narvik - Storslett

Afstand: 310 km || Reistijd: ongeveer 4½ uur  

Storslett ligt aan de grillige kustlijn in het noorden van Noorwegen. In dit gebied ligt de kust bezaaid met eilanden, baaien en prachtige uitzichtpunten. In de zomer staat de zon hoog aan de hemel en in de overig seizoenen heb je veel kans om het dansende noorderlicht te bekijken.

Nordland Noorwegen

Dag 7. Storslett - Alta

Afstand: 160 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Tussen de bossen, bergplateaus en de kust ligt de stad Alta. In de wintermaanden is dit een goede plek om het Noorderlicht te bekijken en in de zomermaanden is de middernachtzon hier erg bijzonder. Ga vissen aan de Altaelva rivier of neem een kijkje bij de rotstekeningen van Hjemmeluft. De vondst van deze tekeningen betekent dat er al meer dan 4000 jaar voor Christus mensen in dit gebied leefden. Bekijk tekeningen van onder andere mensen, boten en berenjachten.

Alta, Troms og Finnmark

Dag 8. Alta - Olderfjord

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Olderfjord ligt direct aan zee aan de beroemde route E69, in het uiterste noorden van Noorwegen. Dit kustdorpje aan het Porsangerfjord wordt vaak gebruikt als overnachtingsplek voor reizen naar de Noordkaap, wat op 130 kilometer afstand ligt. In de winter kun je hier uitstekend het Noorderlicht bekijken en in de zomer wordt het haast niet donker en kun je de midzomernachtzon bewonderen.

Olderfjord, Troms og Finnmark

Dag 9. Olderfjord - Noordkaap

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Het meest noordelijke puntje van Europa dat is Noordkaap. Via een tunnel (met tol) is de Noordkaap te bereiken. Op zo'n 2080 kilometer van de Noordpool schijnt de zon hier in de zomer 2,5 maand lang aan een stuk door. Ook de route naar de Noordkaap toe is prachtig: dwars door de natuur en langs kleine vissersdorpjes. Breng een bezoek aan de Noordkaaphal en kom meer te weten over dit gebied.

Noordkaap, Troms og Finnmark

Dag 10. Noordkaap

Vlak bij de Noordkaap ligt het vissersdorpje Gjesvær. Vanuit dit dorpje vaar je met de boot in tien minuten naar het natuurreservaat Gjesværstappan, een eilandengroep ten westen van Noordkaap. Er zijn honderden papegaaiduikers, aalscholvers en jan-van-genten te zien. Het is helaas niet mogelijk om voet aan wal te zetten, maar vanaf de boot heb je een prachtig uitzicht op de verschillende vogelsoorten.

Papegaaiduikers, Noordkaap

Dag 11. Noordkaap - Hammerfest

Afstand: 210 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Kom naar de meest noordelijke stad ter wereld! Met nadruk op stad want Hammerfest is van mening dat de plekken die nog noordelijker liggen eigenlijk meer dorpen zijn. Hoe dan ook, Hammerfest is een bijzondere bestemming. Bezoek het Gjenreisningsmuseet museum om meer te leren over de Tweede Wereldoorlog in dit gebied, wandel over het Gammelveien pad en ga op zoek naar rendieren. Naar schatting leven hier zo'n 100.000 rendieren. Word ook lid van de plaatselijke 'Koninklijke IJsbeer Vereniging'. Dat kan alleen als je in Hammerfest geweest bent.

Hammerfest, Troms og Finnmark

Dag 12. Hammerfest - Alta

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Een bijzonder fenomeen in de zomermaanden bij Alta is de middernachtzon. Van mei tot augustus is het hier 24 uur per dag licht. Wandel naar de berg Komsafjellet want vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de middernachtzon. Of breng een bezoek aan de grootste canyon van Noord-Europa, het Finnmarksvidda-bergplateau. Dit wordt door velen als de mooiste plek gezien om deze middernachtzon te bewonderen.

Middernachtzon zien, Alta

Dag 13. Alta - Tromsø

Afstand: 290 km || Reistijd: ongeveer 5½ uur  

Een van de leukste activiteiten in Tromsø is een ritje met de Fjellheisen kabelbaan. Deze brengt je naar de top van de 420 meter hoge Storsteinen berg. Vanaf dit uitzichtpunt kun je goed zien dat Tromsø wordt omringd door baaien en hoge bergen; een prachtig gezicht! Zin om te wandelen? Laat de kabelbaan dan links liggen en wandel in dertig tot zestig minuten naar boven. Natuurlijk zijn er bovenop ook talloze mooie wandelroutes.

Fjellheisen kabelbaan Tromso

Dag 14. Tromsø

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Noorderlicht Tromso

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Camperreis vanuit Tromsø van of Bewerk in routeplanner
Totale afstand: 1879 kilometer
Ballon!