Vraag offerte

  Fantasticky Polen en Tsjechië

Natuurparken en historische steden wisselen elkaar af tijdens deze combinatiereis door Tsjechië en Polen. Bezoek de valleien en burchten van de Tsjechische Bohemen, je wandelt door de sfeervolle hoofdstad Praag en geniet van de natuur in het Poolse Tatra gebergte. Ook bezoek je de indrukwekkende stad Krakau met in de omgeving voormalig concentratiekamp Auschwitz. Op de terugreis bezoek je de hoofdstad van Duitsland, Berlijn!

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Tsjechië en Polen. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 3172 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Camper ophalen in Düsseldorf

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Je reis begint in Düsseldorf, hier haal je je camper op. Vervolgens rijd je naar Winterberg.

Je haalt in Düsseldorf je camper op en na de uitleg kun je op pad. Omdat dit enige tijd kan duren, raden we je aan de eerste dag niet te veel te gaan rijden. In deze route kiezen is de eerste nacht bij Winterberg in Sauerland. Deze eerste nacht kun je natuurlijk ook nog eerder of later plannen in Duitsland.

Vrijheid blijheid met je camper

Dag 2. Winterberg - Nationaal Park Boheems Zwitserland

Afstand: 490 km || Reistijd: ongeveer 6 uur  

Stap binnen in de sprookjesachtige bossen van Nationaal Park Boheems Zwitserland of České Švýcarsko in het Tsjechisch. Dichtbegroeide bossen wisselen hier af met diepe kloven, groene valleien en de meest bijzondere rotsformaties. Neem vooral een kijkje bij de gigantische natuurlijke zandstenenboog Pravcická brána. Maar de mogelijkheden en wandeltochten zijn eindeloos in het park. Wandel naar de hoogste piek Děčínský Sněžník of verken al glijdend in een bootje de verborgen plekjes van de kloven. Het plaatsje Děčín aan de zuidkant van het park heeft veel historie en een prachtig kasteel.

Boheems Zwitserland Nationaal Park

Dag 3. Nationaal Park Boheems Zwitserland - Praag

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Welkom in Praag, ‘de gouden stad met de honderd torens’. Houd je van mooie, historische gebouwen? Dan ben je hier op de juiste plek. Na een beklimming van de burchtheuvel met het kasteel van Praag is er volop keuze. Wordt het een bezoek aan de Sint-Vituskathedraal, ga je even terug in de tijd in het Gouden Straatje of wil je de wisseling van de wacht meemaken? Daal weer af naar de stad voor een kijkje in de Joodse Wijk of ga winkelen op het Wensceslausplein.

Praag Bohemen

Dag 4. Praag

Voor een bezoek aan het oude centrum begin je op het Oude Stadsplein om even stil te staan bij de Astronomische Klok, een bijzonder middeleeuws uurwerk. Loop daarna over de Karelsbrug met zijn tientallen standbeelden, hét icoon van de stad. Snuffel ook even bij de vele souvenirs die op de brug worden aangeboden.

Astronomische Klok Praag

Dag 5. Praag - Boheemse Woud

Afstand: 160 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Over drassige veenmoerassen, langs prachtige meren en dwars door eeuwenoude bossen volg je de voetsporen van smokkelaars en handelaren. Vandaag staat het Boheemse Woud op het programma, samen met het Duitse deel vormen ze de grootste bossen van Centraal Europa. De Tsjechische naam van dit stukje ongerepte natuur is Národní park Šumava. Maak prachtige wandelingen waarbij je soms het pad alleen met de dieren in het bos deelt, ontdek het Zwarte meer en verken de pittoreske dorpjes in het gebied.

Boheemse Woud, Bohemen

Dag 6. Boheemse Woud

Het Boheemse Woud is een waar paradijs voor wandelaars. Er zijn educatieve routes of volg het berenpad van veertien kilometer lang. Geen zorgen, want er leven geen beren meer in het gebied. Een andere mooie route is de Goldsteig. Dit is een lange afstandsroute die dwars door het Beierse en Boheemse Woud loopt. Dwaal door de bossen, langs de grens en langs kronkelige riviertjes. Ontdek ook de vele kastelen rondom het Boheemse Woud. Een korte wandeling leidt naar de ruïnes van het Kašperk kasteel. Geniet van de vergezichten bovenop de heuvel of neem een rondleiding binnen de kasteelmuren.

Wandelen, Boheemse Woud

Dag 7. Boheemse Woud - Brno

Afstand: 290 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Je ontdekkingstocht door Brno start op het Vrijheidsplein (Náměstí Svobody). Vang jij de knikker op die elke dag uit de Astronomische klok rolt? Wandel door de oude straatjes en bekijk de vele historische gebouwen. De kathedraal van St. Pieter en Paulus ligt prachtig op een heuvel en is zelfs het symbool van de stad. Het Špilberk Kasteel ligt op een andere heuvel aan de rand van de stad. Duik onder de grond om de bijzondere gangenstelsels te beleven.

Brno, Bohemen

Dag 8. Brno - Olomouc

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Verdwaal in de wirwar van smalle straatjes, langs de statige pastelkleurige huizen van de Tsjechische stad Olomouc. Lonely Planet noemt het barokke Olomouc 'een van de best bewaarde geheimen' van Tsjechië en wij sluiten ons hier volledig bij aan. In Olomouc beleef je het authentieke Tsjechische leven en gaan historie en het bruisende van een studentenstad hand in hand. Vergaap je aan de pracht en praal van een van de 28 oude kerken die stad telt of drink een lokaal gebrouwen biertje op een van de gezellige terrasjes. In deze stad kan het allemaal!

Olomouc, Moravië

Dag 9. Olomouc - Nationaal Park Tatra

Afstand: 280 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Polen is een behoorlijk vlak land, maar dat wordt in het zuiden plotseling anders. Hier duikt het langgerekte, maar zeer smalle Tatra-gebergte op. De wandelpaden liggen praktisch aan je voeten. Een aanrader is de wandeling naar het groene bergmeer Morskie Oko. Een vlakkere route leidt door de Strazyska Vallei, langs de mooie Siklawa-waterval. Ook een ritje met de kabelbaan naar de top van de Kasprowy Wierch is een must. Onderweg geniet je al van de panoramische uitzichten.

Tatragebergte Polen

Dag 10. Nationaal Park Tatra

Het dorpje Zakopane is de toegangspoort voor het Tatra-gebergte. Vanuit hier maak je de mooiste wandelingen en fietstochten, of ga skiën in de winter. Of kies voor een rustig ritje met paard en wagen. Onderweg heb je kans om de vele unieke plant-en diersoorten te spotten. Denk aan gemzen, marmotten, lynxen en zelfs bruine beren. Na een lange dag wandelen plof je op het terras of dompel je je onder in de thermale baden in het dorp.

Tatragebergte Polen

Dag 11. Nationaal Park Tatra - Krakau

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De historische stad Krakau is een must tijdens je rondreis in Polen. Dwaal over het grote marktplein met de mooie Mariakerk, dompel onder in archeologische vondsten in het Rynek Underground Museum en wandel door naar dé heuvel van de stad: de Wawel. Hier bewonder je de oude kathedraal en het Koninklijk Paleis. Breng ook een bezoek aan de levendige wijk Podgórze, waar vele gedenktekens en de emaille-fabriek van Oskar Schindler nog herinneren aan de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Centrum Krakau

Dag 12. Krakau

Ook in de omgeving van Krakau is veel te doen. De stad is een goed uitgangspunt om een dag naar de voormalige concentratiekampen van Auschwitz en Birkenau te gaan. Een bijzonder indrukwekkende plek, die je echt niet mag overslaan. Een stuk ontspannender is de Wieliczka Zoutmijn. Boek een rondleiding door deze reusachtige mijn en adem de schone lucht in. Omdat de lucht onder de grond een heilzame werking zou hebben, vind je zelfs een paar kuuroorden onder de grond!

Auschwitz bij Krakau

Dag 13. Krakau

Krakau heeft een sfeervol centrum met gezellige bars en terrassen. De verschillende wijken van Krakau vertellen allemaal een eigen verhaal. Bezoek de vroegere getto van Krakau in de wijk Podgórze en ga op zoek naar een stukje communistische nostalgie in de modelwijk Nowa Huta. Je krijgt hier een aardig idee van hoe het leven achter het IJzeren Gordijn eruit zag. Je moet er wel zelf de walmende Wartburgs en Polski Fiat auto's bij denken. Heb je gisteren de Wieliczka Zoutmijn overgeslagen dan heb je vandaag een nieuwe kans.

Wieliczka Zoutmijn  Krakau

Dag 14. Krakau - Warschau

Afstand: 290 km || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

De hoofdstad van Polen heeft ontzettend veel te bieden. Denk aan het prachtige marktplein Rynek Starego Miasta dat omgeven is door statige herenhuizen, meerdere paleizen of de goed bewaard gebleven stadsmuren. En dan te bedenken dat het historische centrum van Warschau niet veel ouder is dan zeventig jaar! Na de Tweede Wereldoorlog is de stad steen voor steen in ere hersteld en deze prijkt nu dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Warschau

Dag 15. Warschau - Poznań

Afstand: 310 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Slenter door de historische straten van de mooie oude stad Poznań in het westen van Polen. Het oudste deel van de stad is het eiland Ostrów Tumski. Hier vind je de prachtige Sint-Petrus-en-Paulusbasiliek. Duik de vele musea in en ontdek de gezellige en kleurrijke Oude Markt. Het plein om een terrasje te pakken na je wandeling door de stad en de lokale lekkernij Sint-Maarten croissant te eten. Ook trekt de barokke voorgevel van de Sint Stanislauskerk hier je aandacht.

Oude markt Poznan

Dag 16. Poznań - Berlijn

Afstand: 270 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

De Duitse hoofdstad Berlijn is een levendige stad bomvol Duitse geschiedenis. Ontdek alles over de Berlijnse Muur, bezoek de imposante Brandenburger Tor en het flamboyante Mauerpark. Slenter over de Alexanderplatz en verwonder je over het enorme aanbod aan winkels en restaurants. Geniet hier van typische Duitse lekkernijen.

Berlijn

Dag 17. Berlijn

De enige bewaard gebleven stadspoort van Berlijn is de Brandenburger Tor. Er waren er oorspronkelijk maar liefst zeventien. Deze voormalige toegangspoort is een van de belangrijkste monumenten van Duitsland. Hij is meer dan 200 jaar oud en sinds de val van de muur staat het symbool voor Duitse hereniging. De Brandenburger Tor is te vinden op de Pariserplatz en ideaal te combineren met de nabijgelegen Reichstag.

Brandenburger Tor, Berlijn

Dag 18. Berlijn - Hamelen

Afstand: 350 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

In Nedersaksen, aan de rivier de Wezer, ligt de stad Hamelen. De stad van het welbekende verhaal over de Rattenvanger. Vandaag de dag vind je in het mooie oude centrum nog overal verwijzingen naar het verhaal.

Hamelen

Dag 19. Hamelen - Düsseldorf

Afstand: 240 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Düsseldorf

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 3172 kilometer
Ballon!