Vraag offerte

  Highlights van Zuid-Polen

Een korte camperreis waarbij je kennismaakt met drie Poolse steden: Warschau, Wrocław en het prachtige Krakau. Onderweg is er gelegenheid om het voormalige concentratiekamp Auschwitz te bezoeken en helemaal in het zuiden, tegen de Tsjechische grens, maak je een tocht naar Zakopane in het Tatragebergte.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Polen. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter of een langere route met Tsjechië of Duitsland gecombineerd, zeg het maar. Deze route is mogelijk vanaf start- en eindpunt Warschau.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1129 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Warschau

Je reis begint in Warschau.

De hoofdstad van Polen heeft ontzettend veel te bieden. Denk aan het prachtige marktplein Rynek Starego Miasta dat omgeven is door statige herenhuizen, meerdere paleizen of de goed bewaard gebleven stadsmuren. En dan te bedenken dat het historische centrum van Warschau niet veel ouder is dan zeventig jaar! Na de Tweede Wereldoorlog is de stad steen voor steen in ere hersteld en deze prijkt nu dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Warschau

Dag 2. Warschau - Wrocław

Afstand: 350 km || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Je haalt 's middags de camper op in Warschau en vervolgt je weg naar Wrocław.

Wrocław wordt ook wel de stad van de bruggen genoemd, het zijn er zo'n 130 die de stadsdelen aan weerszijden van de rivier de Oder met elkaar verbinden. Er zitten prachtige exemplaren bij, zoals de Grunwaldzki-brug en de liefdesslotjes brug Tumski. Het oude centrum doet bijna Nederlands aan met de kleurrijke panden rond het marktplein. Ga ook op zoek naar de oorsprong van de vele bronzen beelden van kabouters, die verspreid door de stad staan. Ze zijn er in alle soorten en maten!

Wrocław

Dag 3. Wrocław

Kijk tijdens je bezoek aan Wrocław goed om je heen, de stad herbergt niet alleen prachtige authentieke gebouwen, maar er "wonen" ook ruim 300 kabouters in de stad. Deze dwergen waren ooit een teken van verzet, tegenwoordig zitten, staan en hangen er overal bronzen beelden van dit icoon van Wrocław. Wil je de stad graag van bovenaf zien, beklim dan de ruim 300 treden van de Sint-Elisabethkerk, deze staat aan de rand van het centrum en kijkt uit over de Oder.

Wrocław

Dag 4. Wrocław - Zakopane

Afstand: 370 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Zakopane is dé uitvalsbasis voor het Tatragebergte, maar bovenal ook een gezellige vakantiebestemming. Slenter door de binnenstad op zoek naar de unieke huizen met Zakopane-architectuur en stop even bij de oude kerk met de naastgelegen mooie begraafplaats. Na een lange dag wandelen in de bergen, kan je ontspannen in de thermale baden, compleet met hete baden en glijbanen.

Bezienswaardigheden Tatragebergte Zakopane

Dag 5. Zakopane

Zakopane ligt aan de voet van het Tatragebergte en daarmee ontkom je niet aan een bezoekje aan de prachtige natuur. De wandelpaden liggen zelfs praktisch voor de deur. Vanuit Zakopane leidt een wandelroute door de Strazyska Vallei, waarbij je onderweg langs de mooie Siklawa-waterval komt. Ook de wandeling naar het mooie Morskie Oko-meer is een echte aanrader. Vergeet verder niet een ritje met de kabelbaan te maken naar de top van Kasprowy Wierch. Geniet van het panoramische uitzicht of start hier een wandeling door de bergen.

Zakopane

Dag 6. Zakopane - Krakau

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De historische stad Krakau is een must tijdens je rondreis in Polen. Dwaal over het grote marktplein met de mooie Mariakerk, dompel onder in archeologische vondsten in het Rynek Underground Museum en wandel door naar dé heuvel van de stad: de Wawel. Hier bewonder je de oude kathedraal en het Koninklijk Paleis. Breng ook een bezoek aan de levendige wijk Podgórze, waar vele gedenktekens en de emaille-fabriek van Oskar Schindler nog herinneren aan de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Centrum Krakau

Dag 7. Krakau

Ook in de omgeving van Krakau is veel te doen. De stad is een goed uitgangspunt om een dag naar de voormalige concentratiekampen van Auschwitz en Birkenau te gaan. Een bijzonder indrukwekkende plek, die je echt niet mag overslaan. Een stuk ontspannender is de Wieliczka Zoutmijn. Boek een rondleiding door deze reusachtige mijn en adem de schone lucht in. Omdat de lucht onder de grond een heilzame werking zou hebben, vind je zelfs een paar kuuroorden onder de grond!

Auschwitz bij Krakau

Dag 8. Krakau - Warschau

Afstand: 290 km || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Even weg uit de drukte van de stad kun je bij het Koninklijk Paleis. Hoewel het midden in Warschau ligt, zijn de omliggende tuinen een oase van rust. Ook de tuinen van het Wilanów-paleis geven ontspanning. Als je er toch bent, stap dan ook het paleis binnen om te ontdekken waarom het de barokke parel van Warschau is. Een andere leuke tip is de wandeling langs de oude stadsmuren naar de Barbacane. Wil je de drukte juist opzoeken? Steek dan de rivier de Wisla over naar de authentieke arbeiderswijk Praga. Naast de oude huizen is het een gezellige plek met veel cafés en restaurants.

Warschau

Dag 9. Warschau

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Warschau

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1129 kilometer
Ballon!