Vraag offerte

  Ontdekkingsreis door Polen

Relatief dichtbij, maar toch niet heel bekend bij veel reizigers. Polen is altijd een speelbal geweest tussen oost en west. Het land hoorde beurtelings bij Duitsland of Rusland of was opeens weer zelfstandig. Van deze bewogen geschiedenis is zeer veel terug te vinden tijdens een camperreis door dit grote en fascinerende land. Deze mooie camperroute voert langs hoogtepunten als het Tatragebergte, het Woud van Białowieżac Gdańsk aan de Oostzee en de sfeervolle stad Krakau.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Polen. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1694 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Warschau

Je reis begint in Warschau, hier haal je je camper op.

De hoofdstad van Polen heeft ontzettend veel te bieden. Denk aan het prachtige marktplein Rynek Starego Miasta dat omgeven is door statige herenhuizen, meerdere paleizen of de goed bewaard gebleven stadsmuren. En dan te bedenken dat het historische centrum van Warschau niet veel ouder is dan zeventig jaar! Na de Tweede Wereldoorlog is de stad steen voor steen in ere hersteld en deze prijkt nu dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Warschau

Dag 2. Warschau - Krakau

Afstand: 290 km || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

De historische stad Krakau is een must tijdens je rondreis in Polen. Dwaal over het grote marktplein met de mooie Mariakerk, dompel onder in archeologische vondsten in het Rynek Underground Museum en wandel door naar dé heuvel van de stad: de Wawel. Hier bewonder je de oude kathedraal en het Koninklijk Paleis. Breng ook een bezoek aan de levendige wijk Podgórze, waar vele gedenktekens en de emaille-fabriek van Oskar Schindler nog herinneren aan de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Centrum Krakau

Dag 3. Krakau

Ook in de omgeving van Krakau is veel te doen. De stad is een goed uitgangspunt om een dag naar de voormalige concentratiekampen van Auschwitz en Birkenau te gaan. Een bijzonder indrukwekkende plek, die je echt niet mag overslaan. Een stuk ontspannender is de Wieliczka Zoutmijn. Boek een rondleiding door deze reusachtige mijn en adem de schone lucht in. Omdat de lucht onder de grond een heilzame werking zou hebben, vind je zelfs een paar kuuroorden onder de grond!

Auschwitz bij Krakau

Dag 4. Krakau - Zakopane

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Zakopane is dé uitvalsbasis voor het Tatragebergte, maar bovenal ook een gezellige vakantiebestemming. Slenter door de binnenstad op zoek naar de unieke huizen met Zakopane-architectuur en stop even bij de oude kerk met de naastgelegen mooie begraafplaats. Na een lange dag wandelen in de bergen, kan je ontspannen in de thermale baden, compleet met hete baden en glijbanen.

Bezienswaardigheden Tatragebergte Zakopane

Dag 5. Zakopane

Zakopane ligt aan de voet van het Tatragebergte en daarmee ontkom je niet aan een bezoekje aan de prachtige natuur. De wandelpaden liggen zelfs praktisch voor de deur. Vanuit Zakopane leidt een wandelroute door de Strazyska Vallei, waarbij je onderweg langs de mooie Siklawa-waterval komt. Ook de wandeling naar het mooie Morskie Oko-meer is een echte aanrader. Vergeet verder niet een ritje met de kabelbaan te maken naar de top van Kasprowy Wierch. Geniet van het panoramische uitzicht of start hier een wandeling door de bergen.

Zakopane

Dag 6. Zakopane - Wrocław

Afstand: 370 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Wrocław wordt ook wel de stad van de bruggen genoemd, het zijn er zo'n 130 die de stadsdelen aan weerszijden van de rivier de Oder met elkaar verbinden. Er zitten prachtige exemplaren bij, zoals de Grunwaldzki-brug en de liefdesslotjes brug Tumski. Het oude centrum doet bijna Nederlands aan met de kleurrijke panden rond het marktplein. Ga ook op zoek naar de oorsprong van de vele bronzen beelden van kabouters, die verspreid door de stad staan. Ze zijn er in alle soorten en maten!

Wrocław

Dag 7. Wrocław - Poznań

Afstand: 180 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Slenter door de historische straten van de mooie oude stad Poznań in het westen van Polen. Het oudste deel van de stad is het eiland Ostrów Tumski. Hier vind je de prachtige Sint-Petrus-en-Paulusbasiliek. Duik de vele musea in en ontdek de gezellige en kleurrijke Oude Markt. Het plein om een terrasje te pakken na je wandeling door de stad en de lokale lekkernij Sint-Maarten croissant te eten. Ook trekt de barokke voorgevel van de Sint Stanislauskerk hier je aandacht.

Oude markt Poznan

Dag 8. Poznań

Poznań is een heerlijke stad om een paar dagen door te brengen. Het historisch museum neemt je mee langs alle belangrijke eeuwen van de Poolse geschiedenis. Net buiten de stad ligt een oud Pruisisch fort. In de Tweede Wereldoorlog was het een concentratiekamp, tegenwoordig is het een museum. Neem ook een kijkje bij het mooie Keizerlijk Paleis. Het Opstandmuseum is in de kelder gevestigd en de oude troonzaal is in een bioscoop veranderd. Het gebouw herbergt verder een scala aan restaurants, bars en clubs.

Keizerlijk Paleis Poznan

Dag 9. Poznań - Toruń

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Toruń is een prachtige stad aan de rivier de Wisla. Het oude centrum is goed bewaard gebleven en is je bezoek zeker waard. Dwaal langs de oude stadsmuren met de scheve toren, bekijk de ruïnes van het kruisvaarderskasteel van Toruń en strijk neer op een terrasje op het Oude Marktplein. Toruń is een studentenstad en dat betekent veel gezelligheid! Peperkoek is niet alleen voor de kerst, dus neem zeker een kijkje in het Peperkoekmuseum, het is de plaatselijke specialiteit.

Toruń

Dag 10. Toruń - Gdańsk

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De oude havenstad Gdańsk is de ideale plek om cultuur en historie met een dag aan het strand te combineren. In het historische centrum waan je je bijna in Amsterdam, de kleurrijke gevels zijn een overblijfsel uit de Hanzeperiode. Wandel over de oude route die Poolse koningen namen als ze Gdańsk bezochten, bewonder het Gouden Huis en bezoek de grootste bakstenen kerk ter wereld. Natuurlijk kun je in deze gezellige stad ook genieten van alle Poolse specialiteiten, zoals lokaal gebrouwen bieren, de kruidenlikeur Goldwasser en Pierogi (gevulde deeghapjes).

Gdansk

Dag 11. Gdańsk

Dé blikvanger van de stad is de Kraanpoort. Deze hijskraan uit de veertiende eeuw werd gebruikt om schepen te laden en te lossen. Leuk detail is dat de hijskraan op menskracht werkte. Mensen liepen in twee grote wielen, net zoals hamsters dat doen. Andere bezienswaardigheden in het centrum zijn de enorme Mariakerk, de Hooglandse Poort en het door Nederlandse architecten ontworpen Stadhuis.

Gdansk

Dag 12. Gdańsk - Mazurisch Merenplateau

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Welkom in het land der duizend meren! Toen het landijs zich tienduizend jaar geleden terugtrok uit Europa, ontstond in het noorden van het huidige Polen het enorme Mazurisch Merengebied. Je vindt hier maar liefst 2600 meren. Ontdek de prachtige natuur te voet, op de fiets of met een boot of kajak. In het waterrijke gebied leven veel vogelsoorten. Tuur naar de lucht om witte arenden en zwarte ooievaars te bespeuren, en kijk lager voor bevers, moeflons en herten. Rondom de meren liggen veel oude kastelen, waaronder het kasteel van Malbork en de burcht van Olsztyn. Volg de kastelenroute en bekijk ze allemaal!

Mazurisch Merengebied

Dag 13. Mazurisch Merenplateau

Wat is nou een betere manier om het bijzondere merengebied te ontdekken dan vanaf het water? Een van de beste en mooiste plekken om te kajakken is de Krutynia-rivier. Je gaat dwars door bossen, rietkragen en weiden. Een bezoek aan het Elbląski-kanaal is ook een must. Doordat er een hoogteverschil is van 100 meter moeten schepen door een groot aantal sluizen. Op sommige plekken moeten schepen zelfs via rijdende platforms over land worden verplaatst, een spectaculair gezicht! Dwaal ook door de bossen van Piska en Borecka.

Mazurisch Merengebied

Dag 14. Mazurisch Merenplateau - Warschau

Afstand: 220 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Even weg uit de drukte van de stad kun je bij het Koninklijk Paleis. Hoewel het midden in Warschau ligt, zijn de omliggende tuinen een oase van rust. Ook de tuinen van het Wilanów-paleis geven ontspanning. Als je er toch bent, stap dan ook het paleis binnen om te ontdekken waarom het de barokke parel van Warschau is. Een andere leuke tip is de wandeling langs de oude stadsmuren naar de Barbacane. Wil je de drukte juist opzoeken? Steek dan de rivier de Wisla over naar de authentieke arbeiderswijk Praga. Naast de oude huizen is het een gezellige plek met veel cafés en restaurants.

Warschau

Dag 15. Warschau

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Warschau

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1694 kilometer
Ballon!