Vraag offerte

  Noord-Portugal en de Douro-vallei

Ga per camper op ontdekkingsreis naar de prachtige Costa Verde in het noorden van Portugal. De regio staat bekend om de eeuwenoude wijncultuur, historische steden en prachtige natuurgebieden. Via Coimbra, de oudste universiteitsstad van Portugal, en de mooie stad Porto aan de Douro reis je door het groene binnenland door de Douro-vallei en langs de Atlantische kust. Een mooie afwisseling is de natuur van nationaal park Peneda-Gerês. Wat onbekender is het sfeervolle Viana do Castelo, maar o wat een pareltje heb je daar te pakken.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Portugal. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 578 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Porto - Aveiro

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Je reis begint in Porto, hier haal je je camper op. Vervolgens rijd je naar Aveiro.

Kom het Venetië van Portugal ontdekken in Aveiro. Dit stadje wordt omringd door de grootste lagune van het land, genaamd Ria de Aveiro. De uitlopers van deze lagune lopen dwars door het centrum. Door de kanalen varen kleurrijke moliceiros, die wel iets weg hebben van gondels. De bijnaam ‘Venetië van Portugal’ staat deze vrolijke kuststad dan ook goed. Laat je rondvaren langs de fraaie gebouwen terwijl de schipper je meeneemt door de geschiedenis van Aveiro.

Aveiro

Dag 2. Aveiro - Viseu

Afstand: 90 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

De stad Viseu ligt op de top van een heuvel, in het hart van de wijnstreek Região do Dão. Het is een levendige, schilderachtige stad met veel groen. De imposante kathedraal van Viseu is het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de stad. De beelden op de voorgevel trekken direct de aandacht, maar ook het rijk versierde hoofdaltaar moet je gezien hebben. Struin verder door de middeleeuwse straten en neem een kijkje bij de overblijfselen van de oude stadsmuur en geniet van een terrasje op een gezellig plein.

Viseu

Dag 3. Viseu - Pinhão (Douro-vallei)

Afstand: 90 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Het dorpje Pinhão wordt omringd door heuvels vol wijngaarden, waar ‘s werelds beste port en tafelwijnen worden geproduceerd. Overal waar je kijkt zie je wijnmakerijen die met hun borden voorbijgangers proberen te overtuigen van de kwaliteit van hun wijnen. Zelfs op het treinstation is de druivenoogst terug te vinden op de authentieke, handgeschilderde azulejos. Pinhão is de perfecte uitvalsbasis om de Douro-vallei en al haar wijngaarden te verkennen. Neem de trein of verken de vallei vanaf het water.

Pinhao

Dag 4. Pinhão (Douro-vallei)

Bezoek een van de vele wijngaarden die de Douro-vallei rijk is. Quinta do Bomfim is de wijngaard van de familie Symington. Al ruim 130 jaar produceert deze Brits-Portugese familie hun port en wijnen in de Douro-vallei. Boek een rondleiding waarbij je begint in het kleine museum, gevolgd door een wandeling door de wijngaard. Afsluitend neem je nog een kijkje in de kelder waar de wijn in oude houten vaten rijpt.

Quinta Bomfim Pinhao

Dag 5. Pinhão (Douro-vallei) - Nationaal Park Peneda-Gerês

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Nationaal Park Peneda-Gerês bestaat uit een weelderig groen, bergachtig landschap waar kleine, wilde paarden en reeën voorkomen. Naast de schitterende natuur zijn er ook mooie kastelen, kerken en barokke plattelandskapelletjes te bezichtigen. Wandel door de hoge, granieten bergen van dit natuurpark en geniet van de flora en fauna. Je loopt langs rivieren, beken en watervallen, die uitmonden in een van de stuwmeren. Het waterrijke park nodigt ook uit tot kajakken en zelfs raften.

Nationaal Park Peneda Geres

Dag 6. Nationaal Park Peneda-Gerês

De combinatie van cultuur, tradities en natuur maakt het park een bezoek meer dan waard. Nationaal Park Peneda-Gerês is het enige beschermde natuurgebied van Portugal. Naast steile bergtoppen vind je hier ook verschillende dorpjes en steden, waar eeuwenoude tradities in stand gehouden worden. Uniek zijn de granieten dorpen (espigueiros) met graansilo's op palen.

Nationaal Park Peneda Geres

Dag 7. Nationaal Park Peneda-Gerês - Viana do Castelo

Afstand: 60 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Welkom in Viana do Castelo, de parel van de Costa Verde. Het middeleeuwse centrum heeft smalle straatjes, rijkelijk versierde landhuizen en rococopaleizen. Vlak buiten het centrum liggen fijne stranden. Vanaf een heuveltop hoog boven de stad overziet de neo-Byzantijnse Santa Luzia-kerk het geheel.

Viana do Castelo

Dag 8. Viana do Castelo - Porto

Afstand: 70 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Bezoek tijdens een rondreis door Portugal zeker de stad Porto. Ben je ook fan van azulejos, de typische blauwwitte siertegels waar Portugal om bekend staat? In deze stad vind je veel oude gebouwen die hiermee zijn versierd. Het oude centrum ligt langs de rivier de Douro en staat dankzij haar authenticiteit volledig op de Werelderfgoedlijst. Slenter over de kade en strijk neer op één van de gezellige terrassen aan het water.

Porto

Dag 9. Porto

De stad staat natuurlijk ook bekend om het robijnrode aperitief port. Geniet van een rondleiding bij een porthuis en proef zelf waarom dit drankje zo populair is. Op de rivier de Douro kan je een rondvaart maken in een traditionele portboot, een rabelo. Struin vervolgens door de fotogenieke wijk Ribeira, neem de fiets naar het strand, bezoek de vele kerkjes en beklim de Luis I brug voor het mooiste uitzicht van de stad.

Portboot Douro Porto

Dag 10. Porto

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Azulejos Porto

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 578 kilometer
Ballon!