Vraag offerte

  Lissabon en de Algarve

Met deze camperreis combineer je de hoofdstad Lissabon met de meest bezienswaardige, historische steden van Portugal. Slenter door middeleeuwse straatjes in Evora en Óbidos en het gezellige centrum van het toeristische stadje Lagos. Sluit je reis af op een van de lange zandstranden van de Algarve en bekijk de vuurtoren bij Sagres op het meest zuidwestelijke puntje van het vasteland van Europa.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Portugal. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Camperreis van Lissabon naar Faro van of Bewerk in routeplanner
Totale afstand: 623 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Lissabon

Je reis begint in Lissabon, hier haal je je camper op.

Welkom in Lissabon, de sfeervolle hoofdstad van Portugal die is gebouwd op zeven heuvels. In de steile straatjes bewonder je de met tegeltjes versierde gebouwen, terwijl de historische trams rammelend voorbij komen rijden. Bezoek de diverse uitzichtpunten van de stad en wandel langs de rivier de Taag. Hier vertrokken de Portugese ontdekkingsreizigers ooit op hun tochten. Slenter door de sfeervolle wijk Alfama en eet een Pásteis de nata op de plek waar deze zoete gebakjes oorspronkelijk vandaan komen!

Lissabon

Dag 2. Lissabon

Wanneer je in Lissabon bent, moet je zeker een ritje maken met de historische en kleurrijke tram. Het is niet alleen een authentieke manier om Lissabon te zien, maar scheelt ook aardig wat klimmen in deze heuvelachtige stad. Omdat de trams behoorlijk rammelen, is een ritje niet altijd comfortabel. Wie echter plaats neemt in Tram 28, krijgt daar wel een stadstour door Lissabon voor terug. Deze tramlijn rijdt namelijk langs een aantal belangrijke bezienswaardigheden.

Lissabon

Dag 3. Lissabon - Óbidos

Afstand: 90 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Het is alsof je in een openluchtmuseum terecht komt. Óbidos is een middeleeuwse vestingstadje dat op een heuvel ligt. Het neemt je mee terug in de tijd. Wandel door de smalle oude straatjes en bekijk de traditioneel beschilderde witte huizen met geel en blauwe randen. Andere met bloemen versierde woningen met rode daken en kleine pleintjes maken het beeld compleet. Beklim de stadsmuur en voel je koning in het kasteel van Óbidos. Proef als afsluiter het beroemde Portugese likeurtje Ginja, dat vooral in Óbidos wordt gedronken.

Óbidos

Dag 4. Óbidos - Évora

Afstand: 200 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Het culturele hart van de Alentejo is Évora. De ommuurde stad heeft een Romeinse tempel, een prachtige kathedraal en een kapel vol menselijke botten; bizar en bijzonder tegelijk. Het historische centrum, met de wit-gele huisjes en kronkelende straatjes, staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Evora

Dag 5. Évora - Beja

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

In het hart van de Gouden Laagvlakte, te midden van de tarwevelden, ligt de stad Beja. Het centrum wordt omringd door een oude stadsmuur en staat in het teken van levendige herinneringen aan de Romeinse tijd, schilderachtige pleintjes en goed eten. Symbool van de stad is het kasteel. Vanaf de top van de toren kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Kasteel Beja

Dag 6. Beja - Lagos

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Lagos is een sfeervol stadje vol geschiedenis. Oude stadsmuren en een fort worden afgewisseld met gezellige hippiecafés en winkels. Ook de natuur rond Lagos is prachtig. Wandel langs indrukwekkende kliffen, ontspan op een van de vele goudgele stranden en maak een kajak- of boottocht. Sla ook zeker een bezoek aan Ponta de Piedade niet over. Dit is de mooiste rotsformatie van heel Portugal!

Lagos

Dag 7. Lagos

Seven Hanging Valleys Trail is misschien wel de mooiste wandelroute van de Portugese Algarve. Je loopt langs kliffen, de zee en diverse prachtige strandjes. De route is een combinatie van zandpaden, boardwalks en rotsen. Vanaf Praia da Marinha loop je via Praia de Benagil (het strand naast de bekende grotten), Carvalho strand en de Alfanzina vuurtoren naar het eindpunt bij Praia de Vale Centianes

Lagos

Dag 8. Lagos

Dit indrukwekkende verdedigingswerk uit de zeventiende eeuw is Fort do Pau da Bandeira. Je vindt het aan het eind van de lange boulevard van Lagos, vlakbij de haven. Dit is de plek waar de zee en de Bensafrim rivier elkaar ontmoeten. De gracht, ophaalbrug, torentjes en dikke muren van het fort zijn mooi om te bekijken.

Fort do Pau da Bandeira, Lagos

Dag 9. Lagos - Faro

Afstand: 90 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Het oude stadscentrum van Faro, vol witte straatjes en sinaasappelbomen, is nauwelijks beïnvloed door toerisme. Bekijk de oude stadsmuren, bezoek de bijzondere bottenkapel en klim naar het dak van de kathedraal voor een mooi uitzicht over Faro. Je ziet dan ook het uitgestrekte natuurgebied Ria Formoso al liggen. Deze Portugese variant van de Waddeneilanden is een gebied vol eilandjes, duinen en witte stranden: een must voor natuurliefhebbers! Verken het nationaal park met een boottocht, te voet of op de fiets.

Faro

Dag 10. Faro

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Nationaal park Ria Formosa, Faro

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Camperreis van Lissabon naar Faro van of Bewerk in routeplanner
Totale afstand: 623 kilometer
Ballon!