Vraag offerte

  Temperamentvol Andalusië

Reis per camper rond in Andalusië en ontdek de variëteit in culturele schatten, adembenemende landschappen en sfeervolle witte dorpjes. De streek barst uit zijn voegen van de bezienswaardigheden! De route brengt je naar de Andalusische hoofdstad Sevilla met haar historische Joodse wijk, langs imposante bouwwerken als het Alhambra in Granada en dwars door het terracotta kleurig landschap van het zuidelijke Spanje. Via de indrukwekkende Tajo de Ronda-kloof en de apenrots van Gibraltar eindigt je reis weer waar hij begonnen was, in cultuurstad Málaga.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Spanje. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Camper ophalen in Malaga

Je reis begint in Málaga, hier haal je je camper op.

Welkom in Málaga, een cultuurstad aan de Middellandse Zee. Hier mengt de Andalusische sfeer zich met invloeden uit het verleden, van onder andere de Moren en Romeinen. Ga op zoek naar deze sporen in het prachtige Alcazaba-fort, het daaraan verbonden Gibralfaro-kasteel, het oude Romeinse theater en de kathedraal van Málaga. Bezoek ook het wereldberoemde museum van Pablo Picasso.

Vrijheid blijheid met een camper

Dag 2. Málaga - Ronda

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Ronda mag beslist niet ontbreken op je rondreis door Andalusië. Ronda heeft een spectaculaire ligging: de stad wordt doorkliefd door de diepe en zeer steile Tajo de Ronda-kloof, uitgesneden door de Guadalevín-rivier. De twee stadsdelen worden verbonden door onder andere de markante 'nieuwe brug' (Puente Nuevo). De brug is hét icoon van Ronda en schittert op vele ansichtkaarten.

Ronda Puente Nuevo

Dag 3. Ronda - Gibraltar

Afstand: 100 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Een stukje Engeland in Spanje, inclusief typische rode telefooncellen en fish & chips. Gibraltar ligt op een hoge kalkstenen klif die zich vijf kilometer uitstrekt in zee. Een van de attracties is de grote kolonie berberapen. Je komt ze zeker tegen bij de Skywalk op het hoogste punt van de rots. Trotseer ook een 50 meter hoge en 71 meter lange hangbrug met uitzicht over de straat van Gibraltar.

Gibraltar

Dag 4. Gibraltar - Jerez de la Frontera

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Vandaag bezoek je Jerez de la Frontera. Dit is de stad van sherry, paardrijkunst en de bakermat van de flamenco. Bezoek een wijnmakerij, woon een beroemde paardenshow bij, struin door de flamencowijk Barrio Santiago en bezoek het oude stadscentrum met imposante kerken en levendige pleinen.

Jerez de la Frontera

Dag 5. Jerez de la Frontera - Sevilla

Afstand: 90 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

De oude historische stad Sevilla is een van de parels van Zuid-Spanje. Een must-see is het koninklijk paleis, Real Alcazar. Andere geliefde bezienswaardigheden zijn het Plaza de España en de kathedraal met de Giraldatoren (oude Moorse minaret). Dwaal door de smalle straatjes, ga fietsen of maak een boottocht over de Guadalquivir-rivier.

Sevilla Plaza de Espana

Dag 6. Sevilla

Een opvallend bouwwerk tussen alle statige en historische gebouwen is Metropol Parasol. Geniet vanaf deze houten constructie van een schitterend uitzicht over de stad. De zonsondergang is er magisch! Op de begane grond is een versmarkt en in de kelder een museum met archeologische vondsten die bij de bouw van de Metropol Parasol opdoken.

Metropol Parasol

Dag 7. Sevilla - Córdoba

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De Mezquita, een imposante kathedraal van Moorse oorsprong, is op zichzelf al reden genoeg om Córdoba te bezoeken. Het herinnert aan de tijd dat Córdoba de hoofdstad was van islamitisch Spanje, ongeveer een millennium geleden. Verder barst de stad van de verborgen pleintjes, balkonnetjes vol bloemen, mooie patio's en middeleeuwse straatjes.

Mezquita

Dag 8. Córdoba

Ooit een arena voor stierengevechten, nu een gezellig plein met terrasjes en kleine winkeltjes en galerijen: Plaza de la Corredera is het grootste plein van Córdoba. Bezoek ook het paleis Alcazar de los Reyes Christianos en de Romeinse brug Puente Romano.

Alcazar de Los Reyes Christianos

Dag 9. Córdoba - Granada

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Granada bestaat uit een mooie mengeling van islamitische architectuur, Arabische invloeden, monumentale kerken, tapasbars én moderne graffiti-kunst. Het wereldberoemde Alhambra is voor velen echter dé reden om Granada te bezoeken. Het complex van Arabische paleizen en landschapstuinen kent zijn gelijke niet in Europa. Reserveer ruim van tevoren je tickets online.

Granada Andalusie

Dag 10. Granada

Zin om de stad voor de natuur te verruilen? Ga dan naar Nationaal Park Sierra Nevada op zo'n half uur rijden van Granada. Het park is een werkelijk walhalla voor wandelaars. Een van de aanraders is de wandeling Los Cahorros, met hangbruggen en smalle paden langs de rotswanden van de kloof.

Granada Andalusie

Dag 11. Granada - Málaga

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Málaga telt maar liefst vijftien stranden. Het strand van Playa de la Malagueta is alleen al 1.200 meter lang. Het ligt op loopafstand van het centrum, in de gelijknamige wijk. Het is een geliefde plek voor zonaanbidders, zowel voor locals als toeristen. De zee is over het algemeen vrij kalm. De levendige boulevard heeft diverse restaurants en beach bars en is vooral ’s avonds een gezellige plek.

Stadsstrand Malaga Malaqueta

Dag 12. Málaga

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Málaga

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Ballon!