Vraag offerte

  Onontdekt Spanje

Deze camperreis laat je kennismaken met Noord-Spanje. De camperroute voert je langs de ruige, authentieke noordkust van Spanje, via cultuurrijke steden en door afwisselende, groene landschappen. Een heuse roadtrip door Spaans Baskenland, Galicië en Cantabrië waarbij Nationaal Park Picos de Europa en de pelgrimsstad Santiago de Compostela bijzondere hoogtepunten zijn. Je bezoekt indrukwekkende steden als Burgos en Léon, reist met je huurcamper via pittoreske vissersplaatsjes, hoge kliffen en groene valleien om uiteindelijk weer terug te keren in Bilbao.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Noord-Spanje. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1507 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Bilbao

Je reis begint in Bilbao, hier haal je je camper op.

Steeds meer bezoekers vinden hun weg naar de interessante Noord-Spaanse stad Bilbao. Het prestigieuze Guggenheim Museum trekt veel kunstliefhebbers naar deze Baskische stad. Rondom het Guggenheim vormen kunstwerken een soort openluchtmuseum. Voor de ingang van het museum staat de twaalf meter hoge Flower Puppy, bekleed met 70.0000 levende bloemen.

Bilbao

Dag 2. Bilbao - Santander

Afstand: 100 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Vandaag staat een prachtige kustroute op het programma door een groen, steil landschap richting Cantabrië. Je rijdt hoog boven de kliffen en langs prachtige stranden. Maak een korte stop in het charmante, middeleeuwse havenstadje Castro Urdiales. De bochtige route voert verder via het Parque Natural Marismas de Santoña bij Laredo naar de havenstad Santander.

Santander is een charmante stadje in een schilderachtige baai met lange zandstranden. Deze populaire stad heeft de laatste jaren een hip imago gekregen. Buurten en de boulevard zijn opgeknapt en er zijn nieuwe musea geopend. Duik het gezellige, oude centrum in voor de culturele bezienswaardigheden en fijne restaurantjes.

Santander

Dag 3. Santander - Nationaal Park Picos de Europa

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Het nationale park Picos de Europa is ruig, uitgestrekt en indrukwekkend. Grillige bergtoppen en open weides vol vee wisselen af met diepe kloven en sprankelende meren. Je fotocamera draait hier overuren! Door de omvang van het park kan het handig zijn om op twee verschillende plekken te overnachten.

Nationaal Park Picos de Europa

Dag 4. Nationaal Park Picos de Europa

Wandelaars hebben de keuze uit verschillende wandelroutes. De Ruta del Cares door de Garganta Divina-kloof is een van de mooiste routes. Hij voert je dwars door de kloof, over paden die uitgehouwen zijn uit de rotsen, en vlak langs diepe afgronden die door de rivier Cares zijn gevormd.

Nationaal Park Picos de Europa

Dag 5. Nationaal Park Picos de Europa - Oviedo

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De charmante universiteitsstad Oviedo is dankzij de vele studenten heel levendig en gezellig. Het centrum is een wirwar aan smalle straatjes met mooie pleinen en een imposante kathedraal. Oviedo staat ook bekend als Ciderstad. Obers maken er een ware attractie van door deze lokale appeldrank vanaf hoogte in te schenken.

Oviedo

Dag 6. Oviedo - Santiago de Compostela

Afstand: 330 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Vandaag kom je aan in Santiago de Compostela; het beroemdste bedevaartsoord van Spanje. Het historische centrum van de stad is autovrij en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Aan het plein Plaza de Obradoiro vind je de beroemde kathedraal van Santiago, die je absoluut moet bezoeken. 's Avonds is het een bruisende stad, dankzij de mengeling van studenten, pelgrims en toeristen.

Santiago de Compostela

Dag 7. Santiago de Compostela

Het hart van de stad is het Plaza del Obradoiro. Hier liggen de kathedraal, het Hostal dos Reis Católicos en het stadhuis. Het plein is ook het eindpunt van de El Camino-pelgrimstocht. Dagelijks arriveren hier honderden pelgrims die hun tocht hebben volbracht. Het exacte eindpunt van de tocht is midden van het plein. Hier ligt 'kilometer 0'!

Plaza del Obradoiro Santiago de Compostela

Dag 8. Santiago de Compostela - León

Afstand: 320 km || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Je verwacht het niet, maar dit koninklijke stadje midden op de Spaanse Hoogvlakte is de trotse bezitter van een van de grootste kathedralen van Spanje. Het is een belangrijke stop op de pelgrimsroute Camino Francés. Wandel (of fiets!) een stukje van deze geliefde route.

León

Dag 9. León - Burgos

Afstand: 180 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De stad Burgos ligt in het noordwesten van Spanje en beschikt over een prachtig oud stadscentrum met veel bezienswaardigheden. De kathedraal Santa Maria is het letterlijk het hoogtepunt van de stad en de derde grootste kathedraal van Spanje. Ook op culinair gebied kan je in Burgos heerlijk genieten. De stad is in 2013 zelfs gekozen tot culinaire hoofdstad van Spanje.

Burgos

Dag 10. Burgos - San Sebastian

Afstand: 210 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Welkom in San Sebastian, de gastronomische hoofdstad met de meeste Michelin-sterren per vierkante meter. Met zijn idyllische ligging aan een heldere baai met hagelwitte stranden zal San Sebastian je hart veroveren. Het sfeervolle Parte Vieja, het historische centrum, bestaat uit smalle straatjes, historische monumenten, barretjes en zeer vooraanstaande restaurants.

San Sebastian

Dag 11. San Sebastian

Wist je dat San Sebastian heel veel fietspaden heeft? Doe dus lekker Hollands en ga toch fietsen! Je kunt zelf je route uitstippelen, maar nog leuker zijn de fietsexcursies met een gids die je alles kan vertellen over de stad, de historie en de unieke plekjes waar je absoluut geweest moet zijn.

Fietsen in San Sebastian

Dag 12. San Sebastian - Bilbao

Afstand: 100 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Bilbao

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1507 kilometer
Ballon!