Vraag offerte

  Spaanse Hoogvlakte

Reis per camper door Spaanse Hoogland! Je reist door bergachtige streken en regionale parken, maar ook door middeleeuwse steden en dorpen. Hoogtepunten van deze reis zijn de koninklijke hoofdstad van Spanje, Madrid en Werelderfgoedsteden Salamanca, Segovia en Cuenca. Ook pak je de prachtige architectuurstad Valencia aan zee mee!

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Spanje. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1382 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Madrid

Je reis begint in Madrid.

Middeleeuwse casa grandes, koninklijke paleizen, sfeervolle pleinen en hippe winkels te over in Madrid. Maar bovenal is de Spaanse hoofdstad een kunststad met wereldberoemde musea zoals het Prado-museum en galeries van wereldklasse. Picasso, Dalí and Miró sieren de muren van de vele kunstinstituten. Als voetballiefhebber is het stadion van Real Madrid natuurlijk niet te missen.

Madrid Kathedraal

Dag 2. Madrid

Het Parque del Buen Retiro in Madrid is als het Central Park voor New York. Het is de ideale plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad en de Madrilenen komen er zelf ook graag. De inrichting van het park is grotendeels in Franse stijl met prachtige beelden, fonteinen en een rozentuin. Er is ook een meer waar je een roeibootje kunt huren en uitzicht hebt op het glazen Palacio de Cristal.

Retiro Park

Dag 3. Madrid - Toledo

Afstand: 70 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Je haalt 's middags de camper op in Madrid en vervolgt je weg naar Toledo.

Welkom in Toledo, een magnifieke stad met pittoreske ligging hoog boven de kloof van de Río Tajo. Toledo heeft een rijk erfgoed. In de middeleeuwen stond de stad bekend als 'City of three cultures', dankzij de christenen, moslims en joden die hier vreedzaam samenwoonden. Kleurrijke moskeeën, gotische kathedralen en imposante synagoges prijken op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Toledo

Dag 4. Toledo - Ávila

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De voormalige koningsstad Ávila is een plaatje. Het wordt volledig ommuurd door monumentale stadsmuren, 87 torens en 9 poorten. Bewandel de stadsmuur en struin door de historische binnenstad en waant je in de middeleeuwen. Naast romaanse kerken en kloosters is de vestingskathedraal van Ávila een echte blikvanger.

Ávila

Dag 5. Ávila - Salamanca

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

De sfeervolle studentenstad Salamanca is een van de mooiste steden van Spanje. De historische, oude binnenstad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Omdat er veel studenten zijn, heeft de stad veel gezellige barretjes en een bruisend nachtleven. Bezoek een van de kathedralen, wandel over het Plaza Mayor en neem een kijkje in de oudste universiteit van Spanje.

Kathedraal Salamanca

Dag 6. Salamanca

Plaza Mayor is dé ontmoetingsplek voor studenten, toeristen en bewoners. Dit prachtige plein is vooral 's avonds een plaatje als de barokke gebouwen en arcades sfeervol verlicht zijn. Vroeger werden op het plein traditionele stierengevechten gehouden. Gelukkig gaat het er tegenwoordig wat vredelievender aan toe met gezellige terrasjes en restaurants.

Plaza Mayor Salamanca

Dag 7. Salamanca - Segovia

Afstand: 160 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Over Segovia doen vele legendes de ronde. Zo zou Hercules de stad hebben gesticht en zou het Alcázar model hebben gestaan voor het sprookjeskasteel in Disneyland in Californië. Hoe het ook zij: nergens anders in Spanje vind je een stad van gelijke Romeinse grandeur. Kijk om te beginnen eens bij het immense aquaduct dat pontificaal in het centrum staat.

Segovia

Dag 8. Segovia - Cuenca

Afstand: 260 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

De middeleeuwse stad Cuenca is gebouwd op een rotsplateau. Het oude stadsdeel wordt in tweeën gedeeld door de Huecar-rivier. Daardoor hangt een deel van de huizen over de klif boven het water. Deze vijftiende-eeuwse 'hangende huizen' zijn hét kenmerk van Cuenca en trekken veel bezoekers.

Casas Colgadas

Dag 9. Cuenca

De zestig meter lange San Pablo-brug is een smalle loopbrug die het oude centrum van Cuenca met het klooster verbindt. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over de oude stad met de hangende huizen. In het voormalige klooster uit de zeventiende eeuw is een van de mooiste Paradores hotels van Spanje gevestigd.

San Pablo brug Cuenca

Dag 10. Cuenca - Valencia

Afstand: 200 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Welkom in de derde grootste stad van Spanje, waar alles draait om een drooggelegde rivier. De oude rivier overstroomde regelmatig en werd daarom omgeleid, weg van het centrum. Het rivierbed vormt nu een groene oase dwars door de stad. Hieraan staan onder andere de futuristische bouwwerken en architectonische hoogstandjes van de Stad van Kunst en Wetenschap. Valencia is geen grote wereldstad en dat maakt het uitermate geschikt voor een fietstocht. Je kunt heel leuk fietsen langs het strand en door de drooggelegde rivier.

Valencia

Dag 11. Valencia

Een van dé hoogtepunten in Valencia is het Ciudad de las Artes y las Ciencias, die net al werd genoemd. Deze Stad van Kunst en Wetenschap is ontworpen door Santiago Calatrava en is een cultuur- en wetenschappelijk centrum met musea, theaters en een groot aquarium. De architectonische gebouwen zien er spectaculair uit, ook door het vele gebruik van water.

Ciudad de las Artes y las Ciencias!

Dag 12. Valencia - Albacete

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De provinciehoofdstad Albacete heeft een prachtige, hooggelegen binnenstad, genaamd Alto de Villa. Deze charmante, oude wijk bestaat uit smalle steegjes met veelal achttiende-eeuwse huizen en monumenten. Breng een bezoekje aan de historische kathedraal en struin door de sfeervolle straatjes op zoek naar de historie van Albacete.

Albacete

Dag 13. Albacete - Madrid

Afstand: 260 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Van alle pleinen en rotondes in Madrid straalt het Plaza de Cibeles de meeste grandeur uit. In het midden van de fontein staat 'La Cibeles', een standbeeld van de godin van de vruchtbaarheid, die wordt voortgetrokken door twee leeuwen. Als voetbalclub Real Madrid een belangrijke overwinning heeft behaald is dit de plek waar fans samenkomen en feest vieren.

Plaza Cibeles Madrid

Dag 14. Madrid

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Plaza Cibeles Madrid

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1382 kilometer
Ballon!