Vraag offerte

  Tsjechische Bohemen en Moravië

Tijdens deze camperreis bezoek de nationale parken van de Bohemen en het prachtige Moravië in het zuidoosten van Tsjechië. Reis langs prachtige meren en dwars door eeuwenoude bossen in het Boheemse Woud en maak wandelingen in Boheems Zwitserland. Ook de prachtige valleien en watervallen van het Reuzengebergte, het UNESCO stadje Ceský Krumlov en het middeleeuwse Znojmo met haar burchten en kloosters staan op het programma.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Tsjechië. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 2257 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Camper ophalen in Düsseldorf

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Je reis begint in Düsseldorf, hier haal je je camper op. Vervolgens rijd je naar Koblenz.

Je haalt in Düsseldorf je camper op en na de uitleg kun je op pad. Omdat dit enige tijd kan duren, raden we je aan de eerste dag niet te veel te gaan rijden. In deze route kiezen is de eerste nacht bij Koblenz. Deze eerste nacht kun je natuurlijk ook nog eerder of later plannen in Duitsland.

Vrijheid blijheid met je camper

Dag 2. Koblenz - Mariánské Lázně (Mariënbad)

Afstand: 480 km || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Misschien ken je Mariánské Lázně als Mariënbad, al is het alleen maar omdat het makkelijker uit te spreken is. Het is een bekend kuuroord, maar naast de natuurlijke minerale bronnen vind je hier ook de gevarieerde architectuur, van onder andere de zingende fontein, de Orthodoxe kerk van St. Vladimir en het Stadsmuseum. De stad heeft een aantal prachtige parken. Een daarvan ligt voor het Krakonoš hotel en laat verschillende sprookjesfiguren zien. Het Boheminium Park is het vierde grootste miniatuurpark van Europa.

Marianske Lazne Bohemen

Dag 3. Mariánské Lázně (Mariënbad)

De meeste bronnen in de stad liggen onder een colonnade (zuilengang). Door de heilzame werking die het water toegeschreven kreeg, wordt het bij de verschillende spabehandelingen gebruikt. De Lázeňská Kolonáda is het grote herkenningspunt van de stad. Het neo-barokke gebouw was in 1889 gereed en is tijdens de oorlogen gespaard gebleven. Niet alleen van buiten is het zeer de moeite waard, maar ook de binnenkant zal je versteld doen staan, met prachtige schilderingen op het plafond en de bronzen reliëfs.

Colonnade Marianske Lazne

Dag 4. Mariánské Lázně (Mariënbad) - Boheemse Woud

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Over drassige veenmoerassen, langs prachtige meren en dwars door eeuwenoude bossen volg je de voetsporen van smokkelaars en handelaren. Vandaag staat het Boheemse Woud op het programma, samen met het Duitse deel vormen ze de grootste bossen van Centraal Europa. De Tsjechische naam van dit stukje ongerepte natuur is Národní park Šumava. Maak prachtige wandelingen waarbij je soms het pad alleen met de dieren in het bos deelt, ontdek het Zwarte meer en verken de pittoreske dorpjes in het gebied.

Boheemse Woud, Bohemen

Dag 5. Boheemse Woud

Het Boheemse Woud is een waar paradijs voor wandelaars. Er zijn educatieve routes of volg het berenpad van veertien kilometer lang. Geen zorgen, want er leven geen beren meer in het gebied. Een andere mooie route is de Goldsteig. Dit is een lange afstandsroute die dwars door het Beierse en Boheemse Woud loopt. Dwaal door de bossen, langs de grens en langs kronkelige riviertjes. Ontdek ook de vele kastelen rondom het Boheemse Woud. Een korte wandeling leidt naar de ruïnes van het Kašperk kasteel. Geniet van de vergezichten bovenop de heuvel of neem een rondleiding binnen de kasteelmuren.

Wandelen, Boheemse Woud

Dag 6. Boheemse Woud - Ceský Krumlov

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Welkom in de authentieke stad Ceský Krumlov, aan de Vltava rivier. De gehele binnenstad prijkt op de UNESCO Werelderfgoedlijst, dankzij het uitstekend bewaard gebleven middeleeuwse centrum. Waan je terug in de tijd en slenter door de kronkelige straatjes. Boek een tour door het Ceský Krumlov kasteel, dat hoog boven de stad uitsteekt en maak een wandeling door de mooie tuinen. Een andere niet te missen bezienswaardigheid is de prachtige St. Vituskerk. Duik daarna onder de grond in de grafietmijnen of proef een biertje bij de Eggenberg brouwerij.

Cesky Krumlov Bohemen

Dag 7. Ceský Krumlov - Znojmo

Afstand: 160 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Het kasteel van Znojmo en de Sint-Nicolaaskerk torenen hoog boven het stadje uit. Duik in de geschiedenis van deze middeleeuwse stad en neem een kijkje in de typische ondergrondse gangen en kelders, dit is een waar labyrint onder de stad. Het stadje wordt omringd door uitgestrekte wijngaarden. Het Loucký klooster is tegenwoordig een van de grootste wijnkastelen in de omgeving. Neem een kijkje in het kleine wijnmuseum en in de winkel waar deze goede wijnen ook verkocht worden

Znojmo

Dag 8. Znojmo

Een kwartier rijden vanaf Znojmo ligt het nationaal Park Podyjí. Vanaf het uitzichtpunt "Sealsfieldův kámen" heb je een fantastisch zicht op de 40 kilometer lange vallei van de rivier de Dyje. In deze vrijwel onbewoonde vallei kun je bijzondere planten en dieren tegenkomen, zoals orchideeën en Turkse lelies, maar ook oehoes, otters en wilde katten. In het westelijke deel van het park staat het kasteel Vranov nad Dyjí. Deze kun je bezoeken. Neem een kijkje in de authentieke barokke kamers en maak kennis met het leven in een kasteel aan het eind van de 18e eeuw.

Nationaal park Podyji

Dag 9. Znojmo - Olomouc

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Verdwaal in de wirwar van smalle straatjes, langs de statige pastelkleurige huizen van de Tsjechische stad Olomouc. Lonely Planet noemt het barokke Olomouc 'een van de best bewaarde geheimen' van Tsjechië en wij sluiten ons hier volledig bij aan. In Olomouc beleef je het authentieke Tsjechische leven en gaan historie en het bruisende van een studentenstad hand in hand. Vergaap je aan de pracht en praal van een van de 28 oude kerken die stad telt of drink een lokaal gebrouwen biertje op een van de gezellige terrasjes. In deze stad kan het allemaal!

Olomouc, Moravië

Dag 10. Olomouc - Reuzengebergte

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Het Reuzengebergte ligt op de grens van Polen en Tsjechië. In Tsjechië bestaat het Reuzengebergte uit de bergen en bossen van Nationaal Park Krkonoše. Het Reuzengebergte is een waar wandelparadijs in de zomer en een geliefd skigebied in de winter. Wandel door de groene valleien, laat je verrassen door de vele watervallen en beklim de hoogste top Snežka. De Pančavský vodopád waterval behoort tot een van de hoogste watervallen van Tsjechië en is zeker een van de populairste bezienswaardigheden van het Reuzengebergte.

Reuzengebergte, Bohemen

Dag 11. Reuzengebergte

In het westen van het Reuzengebergte bezoek je de mooie Mumlavský waterval. Vanuit Špindlerův Mlýn wandel je naar de Pramen Labe. Dit is de plek waar de rivier de Elbe ontspringt, een ware trekpleister in het park. Meer naar het oosten ligt het leuke bergdorpje Pec pod Sněžkou. Waar de kabelbanen je in de winter naar de pistes brengen, brengen ze je in de zomer naar de mooiste startpunten voor wandelingen. Neem zeker een ritje naar de top van de Sněžka, de hoogste berg van het land. De uitzichten zijn onwerkelijk mooi van boven. Wist je dat je ook goed kunt fietsen in het Reuzengebergte?

Rotsen van Adršpach, Reuzengebergte

Dag 12. Reuzengebergte - Nationaal Park Boheems Zwitserland

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Stap binnen in de sprookjesachtige bossen van Nationaal Park Boheems Zwitserland of České Švýcarsko in het Tsjechisch. Dichtbegroeide bossen wisselen hier af met diepe kloven, groene valleien en de meest bijzondere rotsformaties. Neem vooral een kijkje bij de gigantische natuurlijke zandstenenboog Pravcická brána. Maar de mogelijkheden en wandeltochten zijn eindeloos in het park. Wandel naar de hoogste piek Děčínský Sněžník of verken al glijdend in een bootje de verborgen plekjes van de kloven. Het plaatsje Děčín aan de zuidkant van het park heeft veel historie en een prachtig kasteel.

Boheems Zwitserland Nationaal Park

Dag 13. Nationaal Park Boheems Zwitserland

Je komt bijna ogen en dagen tekort in Boheems Zwitserland. Met een prachtige wandeling door de bossen bereik je de grootste natuurlijke zandstenen boog van Europa, de Pravcická brána. Vanaf hier is het uitzicht op de omgeving adembenemend. Ook buiten de parkgrenzen houdt het natuurschoon niet op. Het nationale park loopt over in het Nationaal Park Saksisch Zwitserland in Duitsland. Aan deze kant zijn de rotsformaties en brug van Bastei de grootste bezienswaardigheid. Ten oosten van Boheems Zwitserland bezoek je de Panská skála, een bijzondere rotsformatie van duizenden basaltzuilen.

Boheems Zwitserland Nationaal Park

Dag 14. Nationaal Park Boheems Zwitserland - Nationaal Park Hainich

Afstand: 320 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Het beukenbos van Nationaal Park Hainich is een beschermd oerbos. Je vindt hier een boomkroonpad en deze biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. De grote, eeuwenoude beuken staan imposant in het woud, zoals de 800 jaar oude Betteleiche. Je kunt natuurlijk ook uitstekend wandelen en fietsen, er is een groot netwerk aan paden. Wie weet kom je onderweg wel een bonte specht tegen.

Nationaal Park Hainich

Dag 15. Nationaal Park Hainich - Düsseldorf

Afstand: 360 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Düsseldorf

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 2257 kilometer
Ballon!