Vraag offerte

  Cultuurrijk Engeland

Start je camperreis in Londen en ontdek de rijke cultuur en historie van Engeland. Je treedt in de voetsporen van uitvinders en Nobelprijswinnaars in universiteitsstad Cambridge. In Oxford vind je de oudste universiteit en zul je je verbazen over de indrukwekkende architectuur. Je waant je in de tijd van Jane Austen in Bath en bekijkt de karakteristieke Engelse huizen in Salisbury. Je camperreis sluit je af met een bezoek aan Stonehenge en een wandeling door het groene New Forest National Park.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Engeland. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 849 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. London

Je reis begint in Londen, hier haal je je camper op.

Na aankomst in Londen haal je deze zelfde dag direct de camper op. Het is uiteraard ook mogelijk eerste enkele nachten in het centrum van Londen te overnachten. Geef dit gerust aan in het offerte formulier.

Londen, de stad van de bekende bezienswaardigheden als de Big Ben, Buckingham Palace, de Tower Bridge en Westminster Abbey. Ontdek waarom Piccadilly Circus haar naam eer aandoet, verken Trafalgar Square en slenter over de overdekte markt van Covent Garden. Ontvlucht de drukte in Hyde Park of St. James’s Park & Green Park. Of slenter rond door de hippe wijk Notting Hill en scoor vintage spulletjes op de markt van Portobello Road.

Londen

Dag 2. Londen - Cambridge

Afstand: 100 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Wil je in de voetsporen treden van Nobelprijswinnaars, uitvinders en intellectuelen? Bezoek dan Cambridge, samen met Oxford de bekendste universiteitsstad van Engeland. De stad zit vol prachtig vormgegeven colleges, zoals King’s College en Trinity College. De leukste manier om ze te bekijken is tijdens een boottocht met een punt, een typisch Engelse platboot. De schipper vertelt je van alles over het illustere studentenleven. Bezoek daarna een van de vele (vaak gratis!) musea.

Cambridge

Dag 3. Cambridge - Oxford

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Laat je inspireren door Oxford, een stad vol prachtige architectuur en de oudste universiteit van Engeland. Tijdens een wandeling door het centrum struikel je bijna over de verschillende colleges, de een nog mooier dan de ander. Vang een glimp op van het studentenleven tijdens een bezoek aan het indrukwekkende Christ Church College of de Bodleian bibliotheek. Hier waan je je even in de Harry Potter films! Laat je vervolgens rondleiden in de oude stadsgevangenis, bekijk de archeologische vondsten in het Ashmolean museum of ga punteren op de rivier. Engelser dan Oxford wordt het niet!

Oxford, Engeland

Dag 4. Oxford

Krijg ook geen genoeg van alle interessante musea in Oxford. Het Ashmolean museum bevat een rariteitenkabinet aan spullen, waaronder ‘een menselijk bot van negentien kilo’ en ‘een hand van een zeemeermin’. Een andere must-see is het Pitt Rivers Natural History Museum. Wandel langs rijen en rijen vol bijzondere vondsten zoals mummies, schedels, wapens, juwelen, gebruiksvoorwerpen en kunstobjecten.

Oxford, Engeland

Dag 5. Oxford - Stratford-upon-Avon

Afstand: 90 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Alle bezienswaardigheden in Stratford vertellen het verhaal van William Shakespeare. De toneelschrijver, dichter en acteur werd hier geboren en stierf er ook. Treed in de voetsporen van Shakespeare en bezoek Shakespeare’s geboortehuis, woon een toneelstuk bij in The Swan Theatre en bezoek zijn laatste rustplaats in de Holy Trinity Church. Ook de moeite waard is een bezoek aan Mary Arden’s Farm, het huis van zijn moeder dat nu dienst doet als museum.

Stratford-upon-Avon

Dag 6. Stratford-upon-Avon - Bath

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De historische stad Bath lijkt zo uit een Jane Austen roman te komen. Dat kan kloppen, want de schrijfster haalde haar inspiratie uit haar bezoekjes aan Bath. Voor fans is een bezoek aan The Jane Austen Centre een must. Bath werd door de Romeinen gesticht rond de thermen. Het oude Romeinse badhuis is dan ook een hoogtepunt. Slenter over de klinkerstraatjes, drink iets in een tearoom of in de pub of bezoek een van de musea, zoals Museum of Bath Architecture.

Bath Abbey

Dag 7. Bath - Salisbury

Afstand: 60 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

In het zuiden van Engeland ligt de kleine historische stad Salisbury. Wandel door het historische centrum om je te vergapen aan alle karakteristieke huizen, bezoek een museum en ontdek de kathedraal met de hoogste torenspits van het land. Vlakbij Salisbury kun je de beroemde stenencirkel van Stonehenge bezoeken. Na een dag vol nieuwe indrukken duik je een van de gezellige pubs in om de dag af te sluiten.

Salisbury

Dag 8. Salisbury

Stonehenge is misschien wel de meest bekende bezienswaardigheid van Engeland. Je bent misschien al meerdere steencirkels tegengekomen. Ondanks het toeristische karakter mag je deze echt niet missen. Niemand weet precies hoe de soms wel 25 ton zware stenen hier neergezet zijn. Ze zijn groot, imposant en mysterieus. Vanuit Salisbury is het zo'n 20 minuten rijden en de hop-on-hop-off bus stopt hier ook.

Stonehenge Salisbury

Dag 9. Salisbury - New Forest National Park

Afstand: 40 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

In het zuiden van Engeland ligt New Forest National Park. Hoewel er niet zo veel mensen wonen zijn er meerdere historische dorpen, zoals Beaulieu, Lymington en Brockenhurst. In Lyndhurst vind je het New Forest Heritage Center voor alle informatie over het park. Maak in het park mooie fiets- en wandeltochten over de Rhinefield Ornamental Drive of in Lepe Country Park. Er rijdt een treintje door de Exbury Gardens en Hurst Castle neemt je mee terug in de tijd.

New Forest Nationaal Park

Dag 10. New Forest National Park

Bijzonder aan de New Forest zijn de vele sequoia's en douglassparren die hier groeien. De Tall Trees Trail is een korte wandeling van ongeveer anderhalve mijl, waarbij je de hoogte van deze bomen pas echt ervaart. De Knightwood Oak is een eik van wel 500 jaar oud en wordt ook wel de koningin van het bos genoemd.Toch is het New Forest niet alleen bos, andere wandelingen nemen je mee over de open heidevelden.

Knightwood Oak

Dag 11. New Forest National Park - Eastbourne

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

De zonnigste strandbestemming van Engeland, Eastbourne, is een leuke stad om een dag of wat neer te strijken. Slenter over de Victoriaanse boulevard, bekijk de pier en neem een kijkje bij het imposante, ronde Fort Redoubt. Ook winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Eastbourne, toch is het voornamelijk een uitvalsbasis om het prachtige South Downs National Park te bezoeken. Ga dus ook zeker naar de uitgestrekte stranden en spierwitte kliffen van de Seven Sisters, een heerlijk wandelparadijs.

Eastbourne

Dag 12. Eastbourne - Londen

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Wanneer je in Londen bent, moet je toch wel een een ritje in de beroemde rode bus maken. Mis ook zeker de wisseling van de wacht niet bij het imposante Buckingham Palace. Ga je met de metro, stap dan uit bij Green Park en loop achter de toeristen aan richting het paleis. De wisseling van de wacht start om 11.00 uur in de ochtend. In juni en juli dagelijks, van augustus tot en met mei op de maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Een andere must-see is de indrukwekkende Westminster Abbey. In deze kerk hebben Prins William en Kate Middleton elkaar het ja-woord gegeven.

Londen

Dag 13. Londen

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

St. James Park, Londen

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 849 kilometer
Ballon!