Vraag offerte

  Nationale parken in Wales en Engeland

Lijkt jou ruige bergen, lieflijke valleien en oneindig veel wandelpaden wel wat? Outdoorliefhebbers zullen deze camperreis Nationale Parken in Wales en Engeland zeker waarderen. Eerst breng je een kort bezoek aan hoofdstad Londen. Daarna maak je kennis met Peak District National Park in het noorden van Engeland met haar groene heuvels, steile rotswanden en grotten. In Snowdonia National Park in Wales domineert de berg Mount Snowdon en de vele diepe valleien met prachtige bossen en meren. Je vervolgt je rondreis naar Brecon Beacons National Park waar je prachtige wandelingen maakt en schattige dorpjes bezoekt. Tot slot bezoek je de zuidkust van Engeland bij de metershoge witte krijtsteenrotsen van Beachy Head en de Seven Sisters. Het nationale park South Downs is daarmee een waardige afsluiter.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door Engeland. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1139 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. London

Je reis begint in Londen, hier haal je je camper op.

Na aankomst in Londen haal je deze zelfde dag direct de camper op. Het is uiteraard ook mogelijk eerste enkele nachten in het centrum van Londen te overnachten. Geef dit gerust aan in het offerte formulier.

Londen, de stad van de bekende bezienswaardigheden als de Big Ben, Buckingham Palace, de Tower Bridge en Westminster Abbey. Ontdek waarom Piccadilly Circus haar naam eer aandoet, verken Trafalgar Square en slenter over de overdekte markt van Covent Garden. Ontvlucht de drukte in Hyde Park of St. James’s Park & Green Park. Of slenter rond door de hippe wijk Notting Hill en scoor vintage spulletjes op de markt van Portobello Road.

Londen

Dag 2. Londen

Wanneer je in Londen bent, moet je toch wel een een ritje in de beroemde rode bus maken. Mis ook zeker de wisseling van de wacht niet bij het imposante Buckingham Palace. Ga je met de metro, stap dan uit bij Green Park en loop achter de toeristen aan richting het paleis. De wisseling van de wacht start om 11.00 uur in de ochtend. In juni en juli dagelijks, van augustus tot en met mei op de maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Een andere must-see is de indrukwekkende Westminster Abbey. In deze kerk hebben Prins William en Kate Middleton elkaar het ja-woord gegeven.

Londen

Dag 3. Londen - Peak District National Park

Afstand: 270 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Grijze rotsen, glooiende groene heuvels en paarse heidevelden sieren het landschap van Peak District National Park. Het contrast aan kleuren is groot en de uitzichten overrompelend. Steile rotswanden, grotten en watervallen wisselen elkaar af. Die combinatie trekt menig wandelaar, natuurliefhebber en klimmer aan. Tel daarbij bezienswaardigheden als historische landhuizen, de gezellige marktjes en typisch Engelse dorpjes en je hebt alle ingrediënten voor een fantastische vakantiebestemming.

Peak District National Park, Engeland

Dag 4. Peak District National Park

Hope Valley markeert de scheiding tussen het ruigere Dark Peak in het noorden en het glooiende en vriendelijke karakter van White Peak in het zuiden. De beroemde klimwand Stanage Edge kun je hier bewonderen. Het loont de moeite om over de Winnats Pass te rijden: een adembenemende heuvelpas door de kalksteenkloof van Hope Valley. White Peak is het zuidelijke deel en is wat heuvelachtiger en groener dan het noordelijke Dark Peak. Dankzij het kalksteen vind je in dit gebied veel grotten, zoals Thor's Cave in het zuiden.

White Peak, Peak District National Park Engeland

Dag 5. Peak District National Park - Snowdonia National Park

Afstand: 200 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Het epische landschap van Snowdonia National Park bestaat uit grillige rotsen, diepe valleien, bossen en meren. Hoogtepunt vormt de 1085 meter hoge Mount Snowdon. Volgens de legende versloeg King Arthur hier de reus Rhitta. Zijn zwaard, Excalibur, zou op de bodem van het meer Llyn Llydaw liggen. Het Keltische en industriële verleden, maar ook de prachtige natuur trekt bezoekers naar Snowdonia.

Snowdonia Nationaal Park

Dag 6. Snowdonia National Park

Wandelaars komen hier graag om de berg Mount Snowdon, met zijn 1085 meter, te bedwingen. Er zijn zes routes die je naar de top brengen. Zo werden vroeger toeristen per pony via Llanberis Path vervoerd (14,5 km retour) en het Miners Path (14,5 km retour) werd gebruikt om koper te vervoeren. Per route moet je zo’n zes à zeven uur uittrekken (heen en terug). Laat je vooraf informeren bij het Snowdonia Visitor Centre. Vanuit Llanberis rijdt ook een trein naar boven.

 Mount Snowdon Snowdonia Nationaal Park

Dag 7. Snowdonia National Park

In Llyn Llydaw leeft de legende van King Arthur voort. Zo zou hij op de flanken van Mount Snowdon hebben gevochten met de reus Rhitta en zou zijn mythische zwaard Excalibur op de bodem van het meer van Llyn Llydaw liggen. Reden genoeg voor de filmmakers van ‘King Arthur: Legend of the Sword’ om hier filmopnames te maken. Vanaf de parkeerplaats van Pen y Pass kun je naar Llyn Llydwaw wandelen. Hiervoor volg je de Snowdon Miners Track via Llyn Teyrn naar je Llyn Llydaw (6,5 km retour). Je kunt de wandeling verlengen richting Lake Glaslyn.

Llyn Llydaw Snowdonia Nationaal Park

Dag 8. Snowdonia National Park - Brecon Beacons National Park

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Verborgen watervallen, kloven, heidevelden en een door de wind geteisterd landschap zo ver je kunt zien. Brecon Beacons National Park in Zuid-Wales bestaat uit vier bergketens. Het natuurgebied trekt vooral wandelaars, maar je vindt er ook kastelen, forten en menhirs. ’s Nachts kun je hier duizenden sterren met het blote oog zien.

Brecon Beacons Nationaal Park

Dag 9. Brecon Beacons National Park

De Central Beacons zijn een walhalla voor wandelaars. Vraag bij het officiële bezoekerscentrum in Libanus naar de mooiste routes. De Four Falls Trail route brengt je door bossen en langs watervallen. Of beklim de Pen y Fan. Vier routes brengen je naar de top waar je een weids uitzicht wacht. Het boekenstadje Hay-on-Wye heeft maar liefst 20 boekwinkels met tweedehands en specialistische boeken. Ook staat hier het middeleeuwse Hay Castle. Behalve wandelen en fietsen kun je in Brecon Beacons ook rotsklimmen, kayakken en canyoning.

four falls trail, Beacons Nationaal Park

Dag 10. Brecon Beacons National Park - Weymouth

Afstand: 240 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Weymouth is een parel aan de Jurassic Coast in het zuiden van Engeland. Het gezellige havenstadje heeft mooie stranden, een imposant fort en het is de toegangspoort tot het veelzijdige Isle of Portland. Op steenworp afstand ligt het natuurgebied Dorset AONB. Je kunt hier dan ook makkelijk meerdere dagen doorbrengen en de omgeving verkennen.

Weymouth haven, Weymouth

Dag 11. Weymouth - South Downs National Park

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

South Downs National Park ligt in zuidoost Engeland. Het park heeft haar naam te danken aan de landschappen in het binnenland: 'downs' zijn golvende heuvels bedekt met gras. In het glooiende landschap liggen verschillende historische stadjes en een uitgebreid netwerk van wandel-en fietsroutes. Bezoek de kathedraal van Winchester of wandel door het sprookjesachtige Arundel kasteel. Daarnaast wordt het landschap gekenmerkt door indrukwekkende witte krijtrotsen aan de kust en heeft het een prachtige meerdaagse wandelroute, de South Downs Way.

Nationaal Park South Downs

Dag 12. South Downs National Park

Het oostelijke puntje van de South Downs bestaat uit een prachtige kustlijn van metershoge witte krijtrotsen. Met een hoogte van 162 meter zijn de krijtrotsen bij Beachy Head de hoogste van Engeland. Iets verderop vormen zeven pieken in de krijtrotsen de Seven Sisters. Door aanhoudende erosie verandert de kustlijn ongeveer een meter per jaar en is er ondertussen een achtste piek te onderscheiden. Neem de trap naar beneden om over het strand te struinen of wandel langs de rand van de kliffen.

Nationaal Park South Downs

Dag 13. South Downs National Park - Londen

Afstand: 90 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

St. James Park, Londen

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1139 kilometer
Ballon!