Vraag offerte

  De Highlands en Oost-Schotland

Breng een bezoek aan de indrukwekkende Schotse Hooglanden en de pittoreske vissersdorpjes van East Neuk aan de oostkust van Schotland tijdens deze overzichtelijke camperrondreis. Onderweg reis je met je huurcamper over de prachtige A82 route, dwars door de Glen Coe vallei. Uiteraard breng je een bezoek aan het hart van de Highlands in het nationale park Cairngorms. Je start en eindigt in de geliefde Schotse hoofdstad Edinburgh.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 772 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Edinburgh

Je reis begint in Edinburgh.

Edinburgh is de betoverende, middeleeuwse hoofdstad van Schotland. Het welbekende Edinburgh Castle valt niet te missen. Dit kasteel ligt bovenop een hoge rots waar vandaan je bijna heel de stad overziet. Wandel door het oude centrum over geplaveide straatjes, langs historische gebouwen en prachtige parken. Neem deel aan een spooktocht of waai lekker uit langs de rivier Water of Leith.

Edinburgh

Dag 2. Edinburgh - East Neuk

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Je haalt 's middags de camper op in Edinburgh en vervolgt je weg naar East Neuk.

Gelegen aan de Schotse kust vind je de pittoreske vissersdorpjes die tot de East Neuk of Fife behoren. Idyllische huizen aan het water, gezellige straatjes en overheerlijke zeevruchten karakteriseren deze dorpen. Maar ook de lange geschiedenis van de regio is nog goed terug te zien. Maak een excursie naar het eiland May voor de kust om de grote populatie papegaaiduikers te spotten of wandel over het kustpad van dorp naar dorp en ontdek alles over dit gebied.

East Neuk

Dag 3. East Neuk

Langs de kust van Fife loopt meer dan honderd kilometer wandelpad waar je ongeveer 10 dagen over zult doen. Je krijgt een heel goed beeld van deze prachtige kustroute door een deel van het pad te bewandelen. Vanuit het idyllische Elie, het meest zuidelijke dorpje van East Neuk, loop je in een uur over het kustpad naar St. Monans. Onderweg kun je de ruige kustlijn bewonderen en kom je de ruïnes van het vijftiende eeuwse Ardross kasteel tegen. In St. Monans zelf is de zigzaggende muur in de haven een bijzondere bezienswaardigheid.

East Neuk

Dag 4. East Neuk - Aberdeen

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Welkom in havenstad Aberdeen, ook wel bekend als de Granietstad. Bezoek de historische wijk Old Aberdeen, die vol staat met glinsterende granieten gebouwen. Bewonder het oude vissersdorpje Footdee, struin door een van de prachtige parken of strijk neer op het stadsstrand. De regio Aberdeenshire barst van oude kastelen, gelegen op rotsen aan de ruige kust en te midden van het glooiende, groene landschap.

Aberdeen, Mercat Cross

Dag 5. Aberdeen - Cairngorms National Park

Afstand: 150 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Het enorm grote Cairngorms Nationaal Park ligt in het hart van de Schotse Hooglanden. De indrukwekkende natuur, met hoge besneeuwde bergen, eeuwenoude bossen en sprookjesachtige meren, is perfect voor wandel- en fietstochten. Er is een aantal afwisselende autoroutes uitgestippeld door het park. Ook zou je een ritje met de Strathspey stoomtrein kunnen maken.

Cairngorms National Park

Dag 6. Cairngorms National Park

Cairngorms National Park is het grootste nationale park van Schotland en heeft veel mogelijkheden voor outdoor activiteiten. Ook is het een ideale plek om wild te spotten zoals herten, verschillende vogelsoorten en eekhoorns. Tip: bezoek het pareltje Loch Eileen. Dit meer heeft met een eilandje met daarop een eeuwenoud kasteel. De Britten hebben deze plek aangewezen als de beste picknickplek van het Verenigd Koninkrijk.

Cairngorms National Park

Dag 7. Cairngorms National Park - Loch Ness

Afstand: 70 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Of je nou gelooft in het monster van Loch Ness of niet, laat je verleiden om het toch met eigen ogen te bekijken. Je zult hoe dan ook verrast worden door de bijzondere omgeving van het meer. Direct aan de oever van Loch Ness liggen de ruïnes van Urquhart-kasteel. Vroeger was dit een van de grootste kastelen in Schotland. Geniet van de prachtige Schotse natuur, dompel je onder in de legende rondom Nessie en leer van alles over de geschiedenis van dit unieke stukje Schotland.

Loch Ness

Dag 8. Loch Ness - Fort William

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Aan de voet van de imposante berg Ben Nevis ligt Fort William. Het stadje staat vooral bekend om de prachtige omliggende natuur: niet voor niets wordt het ook wel de 'Outdoor Capital of the UK' genoemd. Ook in het stadje zelf is genoeg moois te zien: bezoek het West Highland Museum of bewonder de oude kasteelruïne. Een aanrader is ook de rit met de Jacobite-stoomtrein over het viaduct dat je wellicht herkent uit de Harry Potter-films.

Fort William

Dag 9. Fort William

Ben Nevis is de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk met een hoogte van 1.345 meter. De sportieve wandelaar kan op eigen houtje een tocht maken naar de top van de berg. De route start vanaf het bezoekerscentrum, heen en terug duurt de wandeling zeven tot negen uur. Op de top word je getrakteerd op geweldige uitzichten over de Schotse Hooglanden en de omliggende meren en bergen. Vergeet niet om een kijkje te nemen aan de noordzijde, waar metershoge kliffen voor een adembenemend uitzicht zorgen. Je vindt het Ben Nevis-bezoekerscentrum net buiten het centrum van Fort William.

Ben Nevis

Dag 10. Fort William - Glencoe

Afstand: 30 km || Reistijd: ongeveer 0½ uur  

De schoonheid van Glencoe en de Glen Coe vallei laat zich niet vangen in woorden. De eerste aanblik op het adembenemende landschap zul je nooit meer vergeten. Vroeger lag hier een vulkaan, maar tegenwoordig is het een adembenemend mooie vallei. Rijd door de vallei, terwijl je na elke bocht weer nieuwe schitterende uitzichten zult hebben. Of beklim een van de hoge bergen, waardoor je een extra spectaculair uitzicht over het gebied ervaart.

Glencoe

Dag 11. Glencoe - Loch Lomond

Afstand: 100 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

In het midden van Trossachs Nationaal Park ligt Loch Lomond. Met zijn gigantische oppervlakte van 71 vierkante kilometer en zijn prachtige omgeving is dit de ideale plek voor wandelaars, watersporters en vissers. De ligging in het Nationaal Park is fenomenaal: een indrukwekkend berglandschap vormt het achtergronddecor van het meer. Strek je benen, sta oog in oog met roofvogels of laat je rondvaren.

Loch Lomond

Dag 12. Loch Lomond

De West Highway Way is Schotlands eerste lange-afstandspad en geldt tegenwoordig als een van de bekendste wandelroutes door de Schotse Hooglanden. In totaal is deze route meer dan honderdvijftig kilometer lang, maar je hoeft de West Highland Way natuurlijk niet volledig te lopen om te genieten van de pracht die het pad te bieden heeft. Een gedeelte voert langs de oostoever van Loch Lomond. Aan de zuidoostkust van Loch Lomond ligt het mooie Balloch Castle. Het landgoed bestaat uit bossen, speeltuinen, parken, idyllische tuinen, weides en kustlijn.

Loch Lomond

Dag 13. Loch Lomond - Edinburgh

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Edinburgh bestaat uit twee delen, Old Town en New Town. De bezienswaardigheden in Old Town zijn het kasteel en de hoofdstraat Royal Mile. Over Old Town doen veel spannende en duistere verhalen de ronde. Een centrale rol is daarbij weggelegd voor de 'closes'. Dit zijn smalle steegjes aan weerszijden van de Royal Mile. Ook bevindt zich hier een labyrint van gangen, kerkers en gewelven onder het straatniveau waar dingen gebeurden die het daglicht niet konden verdragen. Je zult al snel zien dat er een keur aan Ghost Tours wordt aangeboden in Edinburgh.

Closes, Edinburgh

Dag 14. Edinburgh

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Palace of Holyroodhouse Edinburgh

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 772 kilometer
Ballon!