Vraag offerte

  Schotse Hooglanden

Een gevarieerde camperrondreis door de Schotse Hooglanden en langs de grillige westkust van Schotland. Je bezoekt per huurcamper een aantal van de mooiste natuurgebieden van het Verenigd Koninkrijk en komt bij afgelegen stranden en beroemde meren zoals Loch Ness en Loch Lomond. Reis naar de hooglanden voor een ritje met de Jacobite stoomtrein, de trein die je vast herkent uit de Harry Potter films. Onmisbaar op de route is natuurlijk het Isle of Skye, een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Via Pitlochry rijd je weer terug naar de hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Hier eindigt je camperreis door Schotland.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: camperreizen door Schotland. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1025 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Edinburgh

Je reis begint in Edinburgh, hier haal je je camper op.

Edinburgh is de betoverende, middeleeuwse hoofdstad van Schotland. Het welbekende Edinburgh Castle valt niet te missen. Dit kasteel ligt bovenop een hoge rots waar vandaan je bijna heel de stad overziet. Wandel door het oude centrum over geplaveide straatjes, langs historische gebouwen en prachtige parken. Neem deel aan een spooktocht of waai lekker uit langs de rivier Water of Leith.

Edinburgh

Dag 2. Edinburgh

Edinburgh bestaat uit twee delen, Old Town en New Town. De bezienswaardigheden in Old Town zijn het kasteel en de hoofdstraat Royal Mile. Over Old Town doen veel spannende en duistere verhalen de ronde. Een centrale rol is daarbij weggelegd voor de 'closes'. Dit zijn smalle steegjes aan weerszijden van de Royal Mile. Ook bevindt zich hier een labyrint van gangen, kerkers en gewelven onder het straatniveau waar dingen gebeurden die het daglicht niet konden verdragen. Je zult al snel zien dat er een keur aan Ghost Tours wordt aangeboden in Edinburgh.

Closes, Edinburgh

Dag 3. Edinburgh - Loch Lomond

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

In het midden van Trossachs Nationaal Park ligt Loch Lomond. Met zijn gigantische oppervlakte van 71 vierkante kilometer en zijn prachtige omgeving is dit de ideale plek voor wandelaars, watersporters en vissers. De ligging in het Nationaal Park is fenomenaal: een indrukwekkend berglandschap vormt het achtergronddecor van het meer. Strek je benen, sta oog in oog met roofvogels of laat je rondvaren.

Loch Lomond

Dag 4. Loch Lomond - Fort William

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Aan de voet van de imposante berg Ben Nevis ligt Fort William. Het stadje staat vooral bekend om de prachtige omliggende natuur: niet voor niets wordt het ook wel de 'Outdoor Capital of the UK' genoemd. Ook in het stadje zelf is genoeg moois te zien: bezoek het West Highland Museum of bewonder de oude kasteelruïne. Een aanrader is ook de rit met de Jacobite-stoomtrein over het viaduct dat je wellicht herkent uit de Harry Potter-films.

Fort William

Dag 5. Fort William

Ben Nevis is de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk met een hoogte van 1.345 meter. De sportieve wandelaar kan op eigen houtje een tocht maken naar de top van de berg. De route start vanaf het bezoekerscentrum, heen en terug duurt de wandeling zeven tot negen uur. Op de top word je getrakteerd op geweldige uitzichten over de Schotse Hooglanden en de omliggende meren en bergen. Vergeet niet om een kijkje te nemen aan de noordzijde, waar metershoge kliffen voor een adembenemend uitzicht zorgen. Je vindt het Ben Nevis-bezoekerscentrum net buiten het centrum van Fort William.

Ben Nevis

Dag 6. Fort William - Isle of Skye

Afstand: 160 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Het adembenemende Isle of Skye is het grootste eiland van de Schotse Binnen-Hebriden. Met zijn steile kliffen, spitse bergtoppen, sprookjesachtige landschappen en overweldigende uitzichten is Skye een paradijs voor natuurliefhebbers. Op Skye kom je ogen tekort: bezoek in ieder geval het charmante havenstadje Portree, wandel door de Red Hills en bewonder Kasteel Dunvegan.

Isle of Skye

Dag 7. Isle of Skye

De prachtige bergketen Quiraing is een waar walhalla voor natuurfotografen, mountainbikers en wandelaars. Het is tevens een van de bekendste bezienswaardigheden van Skye. En terecht: met zijn steile kliffen en geweldige uitzichten is dit een van de mooiste plekken op het eiland. Je kunt er prachtige wandelingen maken.

Quiraing

Dag 8. Isle of Skye - Ullapool

Afstand: 180 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Als je denkt aan Schotland dan denk je aan een kilt, doedelzakmuziek en natuurlijk de verschillende soorten Schotse whisky. Dit zijn nou juist de dingen waarvan de oorsprong ligt in de Schotse Hooglanden. Verblijf in Ullapool, centraal gelegen in de Schotse Hooglanden. Verken het charmante vissersplaatsje zelf en trek erop uit om de ruige natuur te ontdekken. Geniet van de meest waanzinnige uitzichten tijdens wandelingen en tochten door de omgeving.

Ullapool

Dag 9. Ullapool - Loch Ness

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Of je nou gelooft in het monster van Loch Ness of niet, laat je verleiden om het toch met eigen ogen te bekijken. Je zult hoe dan ook verrast worden door de bijzondere omgeving van het meer. Direct aan de oever van Loch Ness liggen de ruïnes van Urquhart-kasteel. Vroeger was dit een van de grootste kastelen in Schotland. Geniet van de prachtige Schotse natuur, dompel je onder in de legende rondom Nessie en leer van alles over de geschiedenis van dit unieke stukje Schotland.

Loch Ness

Dag 10. Loch Ness - Pitlochry

Afstand: 160 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Te midden van prachtige natuur ligt het pittoreske stadje Pitlochry. Het grotendeels in victoriaanse stijl gebouwde stadje is een populaire toeristenbestemming. Bewonder de dam met de beroemde visladder en verken Explorers Garden. Ook de omgeving heeft veel moois te bieden: wandel in het bosrijke gebied rondom Pitlochry en bezoek de imposante kastelen in de Perthshire-regio.

Pitlochry

Dag 11. Pitlochry - Dundee

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Dundee is een stad in het oosten van Schotland vol met kunst, design en architectuur. Laat je inpalmen door de gastvrijheid, prachtige musea en het fenomenale uitzicht vanaf het heuvelfort in de stad. Wanneer je de stad hebt gezien, is het nabijgelegen Broughty Ferry een prima optie. Kijk je ogen uit in het Broughty Castle en schuif aan bij een van de vele restaurants.

Dundee

Dag 12. Dundee - Edinburgh

Afstand: 90 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Palace of Holyroodhouse Edinburgh

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1025 kilometer
Ballon!