Vraag offerte

  Eilanden en meren van Zweden

Wist jij dat Zweden een kustlijn heeft met tienduizenden eilanden? Tijdens deze bijzondere camperrondreis bomvol eilanden en meren in Zuid-Zweden en Denemarken, staan er een aantal op het programma. Per huurcamper reis je via de unieke archipel van Göteborg naar de grote meren Väter en Vänern in het hart van Zuid-Zweden. Uitgestrekte naaldbossen, landelijke dorpen en pittoreske havenstadjes wisselen elkaar af tijdens deze unieke camperroute. Hoogtepunten zijn de eilanden Gotland en Öland in Zweden en Møn in Denemarken, maar ook de kuststadjes Västervik en Ystad zijn echte aanraders.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: een camperreis door Zweden. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 3240 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Camper ophalen in Amsterdam

Afstand: 530 km || Reistijd: ongeveer 6 uur  

Je reis begint in Amsterdam, hier haal je je camper op. Vervolgens rijd je naar Lübeck.

Je haalt in de omgeving van Amsterdam je camper op en na de uitleg kun je op pad. Omdat dit enige tijd kan duren, raden we je aan de eerste dag niet te veel te gaan rijden. Als suggestie geven we je de stad Lübeck.

Vrijheid blijheid met je camper

Dag 2. Lübeck - Halmstad

Afstand: 440 km || Reistijd: ongeveer 6 uur  

Tot de zeventiende eeuw behoorde Halmstad nog tot Denemarken. In de stad zie je sporen hiervan bij het kasteel van Halmstad, delen van de stadsmuren en bij de Sankt Nikolai-kerk. Naast geschiedenis zijn de mooie stranden bij Tylösand de echte zomerse trekpleister. Er zijn talloze gezellige bars en cafés aan het water lang de stranden.

Halmstad, Skåne

Dag 3. Halmstad - Archipel van Göteborg

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De prachtige kust van Göteborg ligt bezaaid met eilanden. Er zijn grotere eilanden, maar ook veel kleine, onbewoonde kleine eilandjes. In het noorden kun je er een aantal met de auto bezoeken. In het zuiden zijn ze autovrij. Er zijn genoeg activiteiten te ondernemen in dit gebied: wandelen, fietsen, relaxen op het strand, cultuur opsnuiven of de historie induiken.


Verblijf:
Je overnacht aan de kust of in de stad Göteborg waar vandaan je mooie tochtjes naar de eilanden kunt maken.

Archipel van Göteborg, Skåne

Dag 4. Archipel van Göteborg - Vänernmeer

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Zo groot als een binnenzee, een van de grootste meren van Europa, dat is het Vänernmeer. Ontspan op een van de schitterende stranden rondom het meer of stap op een boot en verken het meer vanaf het water. Bezoek een van de vele natuurreservaten voor een heerlijke wandeling. Of snuif de cultuur op in een van de steden rondom het meer zoals Karlstad, Lidköping of Vänersborg.

Vänernmeer, Skåne

Dag 5. Vänernmeer - Vättermeer

Afstand: 160 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Ook het Vättermeer zou zijn eigen mythologisch watermonster hebben. Ga je op zoek naar deze Zweedse Nessie of houd je liever voet aan land? Rondom het meer ligt een aantal prachtige plaatsen, Jönköping, Vadstena, Askersund en Karlsborg. Op het meer kun je het het eiland Visingo bezoeken of de omgeving verkennen op de oudste stoomboot van Zweden: de Trafik. Bij Jönköping ligt een prachtig wit zandstrand om heerlijk een middag te relaxen.

Vättermeer, Småland

Dag 6. Vättermeer

Aan de oostkant van het Vättermeer, ligt het authentieke plaatsje Vadstena. Het is een echte middeleeuwse stad met smalle straatjes en historische gebouwen. Met name het kasteel van Vadstena en het klooster zijn bijzonder. In het centrum zijn veel ambachtwinkeltjes met prachtig lokaal glaswerk of handgemaakt kant. Rondom Vadstena is genoeg natuur. Ten zuiden van het stadje ligt het natuurreservaat Tåkern met het Tåkernmeer. Dit is een belangrijk gebied voor veel vogelsoorten. Meer dan 200 soorten zijn hier al gespot.

Kasteel van Vadstena, Vättermeer

Dag 7. Vättermeer - Västervik

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Västervik is een populair kuststadje gelegen aan de oostkust van Småland, omgeven door tientallen eilanden, Veel reizigers komen de prachtige omgeving verkennen, maar ook in Västerik zelf is genoeg te zien en te doen. Wandel over de ruïnes van het Stegholm kasteel of duik de in historie bij het Västervik museum. Tussen Västervik en Hultsfred vertrekken dagelijks oude stoomtreinen en dieseltreinen voor een schitterende rit door de natuur. Of stap op de fiets en bekijk het schiereiland Gränsö.

Västervik

Dag 8. Västervik

De achipel van Västerik bestaat uit talloze eilanden. De bekendste eilanden van de archipel van Västerik zijn Idö, Björkö, Hasselö en Rägö. Tussen Hasselö en Sladö ligt een prachtige houten brug die de twee eilanden met elkaar verbindt. Huur een kajak of ga met een bootje op pad en verken de eilandjes vanaf het water. Maak vooral een stop in een van de haventjes en bestel verse vis bij een van de restaurants.

Archipel van Västervik, Västervik

Dag 9. Västervik › › Gotland

Afstand: 200 km || Reistijd: ongeveer 4½ uur  

Dit traject bevat een ferry van Oskarshamn naar Visby.

Historische architectuur, indrukwekkende wildernis en een 800 kilometer lange kustlijn. Ontdek de diversiteit van het eiland Gotland. Gotland kun je meerdere keren per dag per veerboot vanaf Oskarshamn bereiken. Verken het eiland langs de prachtige kustlijn, struin door de eeuwenoude ommuurde binnenstad van Visby, zwem in de Blue Lagoon en stop bij een van de middeleeuwse kerken. De lange druipsteengrot Lummelundagrot is ook een aanrader. Voor wat nostalgie of speelplezier voor kinderen duik je in de wereld van Pippi Langkous bij Kneippbyn. Dit is de plek waar de films zijn opgenomen en Villa Kakelbont staat.

Visby Gotland, Zweden

Dag 10. Gotland

Beperk je bezoek niet alleen tot het eiland Gotland. Vlak voor de kust ligt het kleinere eilandje Fårö. Indrukwekkende kalksteenformaties en reusachtige pilaren van tien meter hoog kenmerken de kustlijn van dit eiland. Het wordt dan ook wel de stenen kust genoemd. Nog wat noordelijker ligt het eiland Gotska Sandön. Het gehele eiland bestaat uit de bossen, lange stranden en uitgestrekte duinlandschap van Nationaal Park Gotska Sandön.

Gotland, Zweden

Dag 11. Gotland › › Öland

Afstand: 220 km || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Dit traject bevat een ferry van Visby naar Oskarshamn.

Een eindeloze kustlijn, schattige dorpjes en een mooie natuur. Ervaar het heerlijke eilandsfeertje op Öland! Vanaf het vasteland is Öland heel gemakkelijk via een lange brug te bereiken. Een leuke manier om dit op een na grootste eiland van Zweden te verkennen is vanaf je fietszadel. Fiets over bospaden en kronkelige weggetjes naar oude windmolens, het koninklijke zomerverblijf Paleis Solliden en de ruïnes van kasteel Borgholm. Het eiland heeft ook een Nederlands tintje door vele oude windmolens. Helemaal in het zuidelijkste puntje van het eiland is het natuurreservaat Ottenby te bezoeken.

Windmolens Oland

Dag 12. Öland - Ystad

Afstand: 280 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

De middeleeuwse stad Ystad is vooral bekend vanwege de boeken en films van de fictieve inspecteur Wallander. Ga op zoek naar de plekken van deze inspecteur tijdens een wandeling door de stad. Neem een kijkje bij de Mariakerk en de abdij als je meer wilt weten over de geschiedenis van Ystad. Of ga op kastelenjacht en bezoek het Marsvinsholms kasteel in Ystad en het Glimmingehus op een half uur rijden.

Ystad, Skåne

Dag 13. Ystad - Møn

Afstand: 210 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Het is een indrukwekkend natuurspektakel van Denemarken: de spierwitte krijtrotsen van Møns Klint. Je vindt ze op het eiland Møn, een heuvelachtig en groen eilandje in de Oostzee. Maak een wandeling bovenop of onder de kliffen en kijk goed om je heen, je kunt hier namelijk nog steeds fossielen vinden. maak een ritje met de auto over het eiland langs diverse hunebedden, struin langs kleurrijke vakwerkhuizen in Stege en wandel door het park rondom Slot Liselund. Vergeet ook ’s nachts niet om even naar buiten te kijken, want in dit Dark Sky Park kunt je uitstekend sterren kijken!

Møn, Seeland

Dag 14. Møn

Het eiland Møn is uitstekend met de auto te verkennen, leuk is dat je op diverse plekken kunt stoppen om hunebedden te bekijken. Dit relatief kleine eiland telt er namelijk heel wat. Zorg dat je een zaklamp meeneemt, want sommige liggen aardig ingegraven in de heuvels. Onderweg strek je de benen even in het park dat rond Slot Liselund ligt, waarbij je een bezoek aan dit pittoresk gelegen landhuis niet mag overslaan. De eilanden Nyord en Bogø zijn ook leuke mogelijkheden voor een daguitstapje.

Møn, Seeland

Dag 15. Møn - Amsterdam

Afstand: 730 km || Reistijd: ongeveer 9 uur  

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 3240 kilometer
Ballon!