Bosa, Sardinië

Bosa Het kleurrijke stadje Bosa ligt tegen een heuvel aan gebouwd, aan de westkust van Sardinië. Wanneer je Bosa nadert, zie je meteen het kasteel van Malaspina bovenop de heuveltop. Dwars door het stadje loopt de rivier de Temo die iets verderop uitmondt in zee. Wandel door het middeleeuwse centrum, langs kleurrijke huisjes, oude kerken en over pittoreske bruggen om een goed idee te krijgen van dit charmante Sardijnse pareltje.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Castello Malaspina

Dit middeleeuwse kasteel, gelegen op een heuveltop, domineert het historische stadje Bosa. Bezoek het kasteel en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad en de omgeving.

Castello Malaspina Bosa

Temo rivier

De rivier de Temo is de enige bevaarbare rivier van Sardinië en loopt dwars door het pittoreske Bosa. Maak een ontspannen boottocht over de rivier en geniet van de prachtige landschappen en het vogelleven. Langs het haventje kun je de dobberende vissersbootjes bewonderen.

Temo rivier Bosa

Historische centrum

Wandel door de geplaveide straatjes van het historische centrum van Bosa en bewonder de zo kenmerkende kleurrijke huizen en charmante pleinen. Hier kun je de authentieke sfeer van het stadje ervaren. Het Museum van de Boerenkunst is gewijd aan het landelijke leven en de traditionele ambachten van de regio. Ontdek de cultuur en geschiedenis van Bosa door middel van tentoonstellingen van gereedschappen, kleding en andere voorwerpen.

Kleurrijke huizen van Bosa
Ballon!