Porto Cervo, Sardinië

Porto Cervo Costa Smeralda Porto Cervo is een vrij nieuwe plaats, die pas in de jaren zestig is ontstaan. Prins Karim Aga Khan IV heeft het vanuit het niets tot een luxe toeristische bestemming getransformeerd. Tegenwoordig is het vooral bekend vanwege de prachtige kustlijn met heerlijke zandstranden en veel luxe resorts. De haven is beschut tegen de wind en een geliefde plek voor de rijken en beroemdheden der aarde die met hier graag vertoeven. La Piazzatta is een klein plein met vele terrassen en winkels van alle bekende modehuizen. Een opvallende en charmante kerk in Sardinië is Chiesa di Stella Maris in Porto Cervo. De kerk is voorzien van mooie details en biedt prachtige panorama's over Porto Cervo.

Bezienswaardigheden & activiteiten

De stranden van Costa Smeralda

Porto Cervo ligt aan de 55 kilometer lange Costa Smeralda, ook wel Smaragdkust of Goudkust genoemd. Deze naam is een verzamelnaam voor de kustlijn en de bijbehorende dorpjes. Je vindt er wonderschone stranden zoals Spiaggia del Principe en Capriccioli Beach die omgeven worden door olijf- en pijnbomen. De kleur van het water varieert van felblauw tot smaragdgroen.

Spiaggi le Piscine Costa Smeralda

Roccia dell’Orso

Deze opvallend gevormde rots werd vroeger als navigatiepunt gebruikt door schepen in de Middellandse zee. Tegenwoordig is de bijzondere rotsformatie, die met wat fantasie op een beer lijkt, een toeristische attractie. Om er te komen moet je toegang betalen en een flink aantal in de rotsen uitgehouwen treden beklimmen. Deze trap leid je tot in de buik van de beer. Trotseer de soms harde wind en geniet van het uitzicht. Bij helder weer zie je Corsica en de eilanden van de La Maddalena-archipel.

Berenrots, Palau

San Pantaleo

Dit sfeervolle bergdorp ligt aan de rand van de Costa Smeralda en heeft een schilderachtig dorpsplein met langs de kust ruige rotsformaties. Het is een leuke plek om op zoek te gaan naar souvenirs. Op donderdagen verandert de hoofdstraat in een gezellige markt vol bedrijvigheid en heerlijke geuren. Zo liggen er veel verse lekkernijen uitgestald in de kraampjes en kun je werken van lokale kunstenaars kopen. In San Pantaleo is vooral buiten het hoogseizoen het authentieke Italië te vinden. In tegenstelling tot de andere stadjes aan de Costa Smeralda gaat de geschiedenis van San Pantaleo terug tot 800 voor Christus.

Italiaanse markt, Sardinië
Ballon!