Dinkelsbühl, Beieren

Dinkelsbühl Dinkelsbühl is een echt romantisch stadje aan de Romantische Strasse. Bijzonder is de stadsmuur van ruim 2,5 kilometer lang en vijf meter hoog die bijna nog helemaal in tact is. Wandel door dit pittoreske plaatsje langs de statige kerken, mooie handelshuizen en andere bijzondere historische gebouwen. Een bezoek aan de Munsterkerk St. Georg is de moeite waard. Als je meer wilt weten over de historie van Duitsland ga dan een kijkje nemen in het Haus der Geschichte Dinkelsbühl.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Munsterkerk St. Georg

De Munsterkerk St. Georg wordt ook wel één van de mooiste laat-gotische hallenkerken van Zuid-Duitsland genoemd. Deze kerk is gebouwd in de 15e eeuw naar het ontwerp van Nikolaus Eseler. Vanaf de toren van de kerk heb je een mooi uitzicht over de oude stadskern van Dinkelsbuhl.

Munsterkerk St. Georg

Haus der Geschichte Dinkelsbühl

In het oude stadhuis is het historische museum over oorlog en vrede gevestigd. In het 'Huis van de geschiedenis' vindt men sporen van meer dan achthonderd jaar geschiedenis van de stad Dinkelsbühl. De opkomst en de ondergang van Dinkelsbühl, oorlogen en conflicten en de economie en het leven in de kerkelijk verdeelde keizerlijke stad zijn hier terug te vinden in dit museum.

Haus der Geschichte Dinkelsbühl
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!