Dinkelsbühl, Beieren

Dinkelsbühl Dinkelsbühl is een van de bekendste en mooiste stadjes van de Romantische Strasse. Hier vind je honderden monumenten waaronder oude vakwerkhuizen, verdedigingsbouwwerken en stadspoorten. Bijzonder is de stadsmuur van ruim 2,5 kilometer lang en vijf meter hoog die het historische centrum omsluit. Wandel door dit pittoreske plaatsje langs de statige kerken, mooie handelshuizen en andere bijzondere gebouwen. Een bezoek aan de Munsterkerk St. Georg is de moeite waard. Als je meer wilt weten over de historie van Duitsland ga dan een kijkje nemen in het Haus der Geschichte Dinkelsbühl. Ook vind je hier een van de meest gefotografeerde vakwerkhuizen van Duitsland: het hotel 'Deutsches Haus'.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Historische binnenstad

Om het stadje Dinkelbühl goed te bekijken is een stadswandeling een must. Zo kun je de historische vakwerkhuizen, knusse straatjes en de oude stadsmuur het beste bewonderen. Wandel over de kasseitjes, pak een terrasje op de oude Weinmarkt en geniet van Beierse specialiteiten in een van de goede restaurants.

Munsterkerk St. Georg

Munsterkerk St. Georg

De Munsterkerk St. Georg wordt ook wel één van de mooiste laat-gotische hallenkerken van Zuid-Duitsland genoemd. Deze kerk is gebouwd in de 15e eeuw naar het ontwerp van Nikolaus Eseler. Vanaf de toren van de kerk heb je een mooi uitzicht over de oude stadskern van Dinkelsbuhl.

Munsterkerk St. Georg

Haus der Geschichte Dinkelsbühl

In het oude stadhuis is het historische museum over oorlog en vrede gevestigd. In het 'Huis van de geschiedenis' vindt men sporen van meer dan achthonderd jaar geschiedenis van de stad Dinkelsbühl. De opkomst en de ondergang van Dinkelsbühl, oorlogen en conflicten en de economie en het leven in de kerkelijk verdeelde keizerlijke stad zijn hier terug te vinden in dit museum.

Haus der Geschichte Dinkelsbühl
Ballon!