Reisinfo Silezië, Tsjechië

Auto’s, Oostblok en industrie. Zo kon je het oosten van Tsjechië vroeger samenvatten. Langzamerhand maken oude industrie en communistische gebouwen echter plaats voor verfraaiingen en steden waar het leven aangenaam is. Van oudsher komen hier vooral toeristen uit Polen, Oekraïne en Wit-Rusland. De regio ligt namelijk op de route van Krakau naar Wenen. De charme van Silezië valt echter steeds meer bezoekers op.

Kopřivnice , Tsjechië
Kopřivnice , Tsjechië

Zo is er Ostrava, de stad waar vroeger alles om de productie van staal draaide. Het leverde de derde stad van het land zelfs de bijnaam ‘stalen hart van Tsjechië’ op. Op het vroegere industrieterrein vindt nu jaarlijks een groot muziekfestival (Colours of Ostrava) plaats. Ook kun je met een gids een kijkje nemen bij de staalovens. In Stodolni-street in Ostrava is het elke avond gezellig. En in de Michal-mijn stap je terug in de tijd. Tijdens een rondleiding volg je het pad van de vroegere mijnwerkers terwijl zij zich klaarmaakten voor hun dienst onder de grond.

In Kopřivnice staan de auto’s van fabrikant Tatra centraal. In het Tatra-museum beleef je de geschiedenis van auto naar vrachtwagens. Komt de locatie je bekend voor? Je zou het gezien kunnen hebben in het bekende televisieprogramma Wie is de Mol. Maak na een bezoek aan het museum ook een rit door de omgeving. Rondom Kopřivnice liggen namelijk diverse middeleeuwse kasteelruïnes, waaronder de ruïnes van het Hukvaldy-kasteel.

Bij Rožnov pod Radhoštěm staat een van de grootste openluchtmusea van Europa. Het is een levend museum, waar nog wordt gewerkt volgens de tradities van vroeger. Behalve binnenkijken bij boerderijen en windmolens, kun je ook zien hoe in de ‘dorpen’ het land wordt bewerkt en de dieren rondscharrelen.

Rondreizen door Tsjechië

Onze website barst van de mooie rondreizen in Tsjechië. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Voorbeeldreis: Boheems Paradijs

Reis met een camper via Nationaal Park de Harz in Duitsland naar de diepe kloven en groene bergen van de Tsjechische Bohemen. Onderweg bezoek je uitgebreid het natuurgebied van het Boheemse Paradijs waar basalten rotspilaren en historische kastelen te vinden zijn. Wandel vervolgens rond in de sprookjesachtige hoofdstad Praag en geniet tot slot van de geneeskrachtige bronnen van Karlovy Vary. Op de terugreis maak je een stop in Nationaal Park Hainich.

karlovy varyBoheems Zwitserland TsjechiëPraag Astronomisch UurwerkBoheems Zwitserland Tsjechië
Voorbeeldreis: Fantasticky Polen en Tsjechië

Natuurparken en historische steden wisselen elkaar af tijdens deze combinatiereis door Tsjechië en Polen. Bezoek de valleien en burchten van de Tsjechische Bohemen, je wandelt door de sfeervolle hoofdstad Praag en geniet van de natuur in het Poolse Tatra gebergte. Ook bezoek je de indrukwekkende stad Krakau met in de omgeving voormalig concentratiekamp Auschwitz. Op de terugreis bezoek je de hoofdstad van Duitsland, Berlijn!

Praag TsjechiëTatra gebergte PolenPoznan PolenBoheems Zwitserland Tsjechië
Voorbeeldreis: Tsjechische Bohemen en Moravië

Tijdens deze camperreis bezoek de nationale parken van de Bohemen en het prachtige Moravië in het zuidoosten van Tsjechië. Reis langs prachtige meren en dwars door eeuwenoude bossen in het Boheemse Woud en maak wandelingen in Boheems Zwitserland. Ook de prachtige valleien en watervallen van het Reuzengebergte, het UNESCO stadje Ceský Krumlov en het middeleeuwse Znojmo met haar burchten en kloosters staan op het programma.

Nationaal Park Podyi Znojmo TsjechiëMarienbad TsjechiëZnojmo, Tsjechië'Boheems Zwitserland Tsjechië
Ballon!