Reisinfo Moravië, Tsjechië

De middeleeuwse stad Brno is een echte aanrader voor tijdens je rondreis door Tsjechië. In de stad en de omgeving is zoveel te doen, dat de makers van Wie is de Mol 2021 er vier afleveringen mee konden vullen. Beklim de heuvel van de Sint Petrus en Paulus-kathedraal, probeer een knikker uit de Astronomische klok op te vangen en laat je door een gids door de ondergrondse gangenstelsels leiden.

Brno, Tsjechië
Moravische Karst, Tsjechië

In de omgeving van Brno vind je het mooie Veverí-kasteel, bovenop een heuvel langs de rivier de Svratka. Nog verder noordwaarts ligt het natuurgebied Moravische Karst, met duizenden grotten. Een boottocht door de Punkva-grotten is erg bijzonder. Zorg wel dat je vooraf reserveert, want deze excursie is populair. Bezoek ook de Marcocha-kloof, de grootste kloof van Tsjechië. Neem de kabelbaan naar het uitzichtpunt hoog boven het water, om de mooiste foto’s te kunnen maken.

Wil je ervaren hoe het is als een stad volledig in het teken staat van een man en zijn bedrijf? Bezoek dan Zlín. Deze stad is groot geworden door Tomas Bata en zijn schoenen-imperium. Loop langs de gebouwen van het voormalige fabrieksterrein en leer alles over de productielijn in het schoenenmuseum.

De oude Tsjechische stad Znojmo is zowel boven als onder de grond interessant. Bekijk het kasteel, de Rotunda en de Sint Nicholaskerk. Verken vervolgens, samen met een gids, het labyrint onder de stad. Lust je graag een glaasje wijn? Zet dan het Louckýklooster op je lijst van te bezoeken bezienswaardigheden. In de kelders van dit voormalige klooster ligt tegenwoordig namelijk wijn opgeslagen.

Met maar liefst 28 kerken kun je Olomouc gerust de spirituele hoofdstad van Moravië noemen. De Sint Wenceslas-kathedraal is met zijn hoge torens de mooiste van allemaal. Olomouc is verder een levendige studentenstad met mooie gebouwen. Je ziet veel bouwstijlen door elkaar: van gotisch en classicistisch tot renaissance en romaans. Dit is een fijne afwisseling met andere steden in het zuiden en oosten van Tsjechië, waar je soms nog goed terugziet dat het bewind hier vroeger communistisch was. Wie dit deel van Tsjechië aan zijn rondreis toevoegt, trakteert zichzelf dan ook op aangename verrassingen.

Rondreizen door Moravië, Tsjechië

Een aantal van onze rondreizen combineert goed met de regio Moravië. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Voorbeeldreis: Fantasticky Polen en Tsjechië

Natuurparken en historische steden wisselen elkaar af tijdens deze combinatiereis door Tsjechië en Polen. Bezoek de valleien en burchten van de Tsjechische Bohemen, je wandelt door de sfeervolle hoofdstad Praag en geniet van de natuur in het Poolse Tatra gebergte. Ook bezoek je de indrukwekkende stad Krakau met in de omgeving voormalig concentratiekamp Auschwitz. Op de terugreis bezoek je de hoofdstad van Duitsland, Berlijn!

Praag TsjechiëTatra gebergte PolenPoznan PolenBoheems Zwitserland Tsjechië
Voorbeeldreis: Tsjechische Bohemen en Moravië

Tijdens deze camperreis bezoek de nationale parken van de Bohemen en het prachtige Moravië in het zuidoosten van Tsjechië. Reis langs prachtige meren en dwars door eeuwenoude bossen in het Boheemse Woud en maak wandelingen in Boheems Zwitserland. Ook de prachtige valleien en watervallen van het Reuzengebergte, het UNESCO stadje Ceský Krumlov en het middeleeuwse Znojmo met haar burchten en kloosters staan op het programma.

Nationaal Park Podyi Znojmo TsjechiëMarienbad TsjechiëZnojmo, Tsjechië'Boheems Zwitserland Tsjechië
Ballon!