Reisinfo Bohemen, Tsjechië

Maak een rondreis in de regio Bohemen, Tsjechië. Dit land heeft ongelooflijk veel mooie natuurgebieden, langs de grenzen met buurlanden Duitsland en Polen. In het noorden zijn dit Nationaal Park Boheems Zwitserland, het Boheems Paradijs en het Reuzengebergte. De natuur zit hier vol kloven, bossen, beekjes en rotsformaties. De Pravcická brána is zelfs de grootste natuurlijke zandstenen boog van Europa. De parken lenen zich uitstekend voor sportieve activiteiten als wandelen, rotsklimmen en kajakken. Ook de Prachovské Skály rotsen en de rotslabyrinten van Adršpach en Teplice zijn niet te missen bezienswaardigheden.

Praag, Tsjechië
Boheems Woud, Tsjechië

In het uiterste noorden van Tsjechië vind je de stad Frýdlant. Deze plaats is bekend om de indrukwekkende burcht uit de Middeleeuwen. Zet je vanaf hier koers naar het zuiden, dan kom je uit in Praag. De ‘gouden stad’ mag tijdens je rondreis door Tsjechië niet ontbreken. Bekijk de Astronomische Klok op het Oude Stadsplein en steek daarna de iconische Karelsbrug over naar de Praagse Burcht. Hier heb je geweldig zicht op de stad van de honderd torens.

Voor meer cultuur en mooie gebouwen, bezoek je Ceský Krumlov. De middeleeuwse binnenstad is goed bewaard gebleven en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wandel door de kronkelige straatjes, ga ondergronds in de grafietmijn en laat je rondleiden door het kasteel van Ceský Krumlov. Vlakbij vind je de stad České Budějovice, bekend van het biermerk Budweiser. Een bezoek aan de brouwerij en een proeverij geven je het echte vakantiegevoel. In de omgeving vind je het sprookjeskasteel Hluboka uit de dertiende eeuw en het dorpje Holašovice. Dit piepkleine plaatsje staat op de Werelderfgoedlijst omdat alle huizen hier prachtig zijn versierd.

Bierliefhebbers kunnen in Tsjechië afreizen naar de oorsprong van dit geliefde drankje. In de stad Pilsen (Plzeň in het Tsjechisch) ontstond pils namelijk. De stad zit vol lokale brouwerijen, waarvan de Pilsner Urquell Brouwerij de bekendste is. Geniet naast een rondleiding en een drankje ook van het centrum vol mooie architectuur.

Het Boheemse Woud wordt ook wel het groene dak van Europa genoemd. Dit natuurgebied ligt in het westen van Tsjechië, langs de grens met Duitsland. Samen met het Duitse deel vormt het Boheemse Woud een van de grootste bossen van Midden-Europa. Wandel door oerbossen, langs gletsjermeren en bekijk het uitzicht vanaf de bergtoppen. Ook het Lipnomeer, het grootste stuwmeer van Tsjechië, is een populaire vakantiebestemming. Middenin het Boheemse Woud ligt de stad Mariánské Lázně. In een omgeving van kastelen, kerken en minerale bronnen maak je mooie wandelingen.

Ultieme ontspanning vind je tot slot in Karlovy Vary, ook wel bekend als Karlsbad. De belangrijkste bezienswaardigheid zijn de tientallen warmwaterbronnen. In het warme zout- en zwavelhoudende water gingen beroemdheden als Mozart en Napoleon je voor.

Rondreizen door Bohemen, Tsjechië

Een aantal van onze rondreizen combineren goed met de regio Bohemen. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Reis met eigen vervoer via Nationaal Park de Harz in Duitsland naar de diepe kloven en groene bergen van de Tsjechische Bohemen. Onderweg bezoek je uitgebreid het natuurgebied van het Boheemse Paradijs waar basalten rotspilaren en historische kastelen te vinden zijn. Wandel vervolgens rond in de sprookjesachtige hoofdstad Praag en geniet tot slot van de geneeskrachtige bronnen van Karlovy Vary. Op de terugreis maak je een stop in de historische Duitse stad Weimar.

karlovy varyBoheems Zwitserland TsjechiëPraag Astronomisch UurwerkBoheems Zwitserland Tsjechië

Natuurparken en historische steden wisselen elkaar af tijdens deze combinatiereis door Tsjechië en Polen. Bezoek de valleien en burchten van de Tsjechische Bohemen, je wandelt door de sfeervolle hoofdstad Praag en geniet van de natuur in het Poolse Tatra gebergte. Ook bezoek je de indrukwekkende stad Krakau met in de omgeving voormalig concentratiekamp Auschwitz. Op de terugreis bezoek je de hoofdstad van Duitsland, Berlijn!

Praag TsjechiëTatra gebergte PolenPoznan PolenBoheems Zwitserland Tsjechië

Tijdens deze camperreis bezoek de nationale parken van de Bohemen en het prachtige Moravië in het zuidoosten van Tsjechië. Reis langs prachtige meren en dwars door eeuwenoude bossen in het Boheemse Woud en maak wandelingen in Boheems Zwitserland. Ook de prachtige valleien en watervallen van het Reuzengebergte, het UNESCO stadje Ceský Krumlov en het middeleeuwse Znojmo met haar burchten en kloosters staan op het programma.

Nationaal Park Podyi Znojmo TsjechiëMarienbad TsjechiëZnojmo, Tsjechië'Boheems Zwitserland Tsjechië
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!