Dolní Morava, Moravië

Dolni Morava, Moravië In de uitlopers van het Jeseníky-gebergte ligt bergdorp Dolní Morava. Deze adrenaline-hoofdstad van Tsjechië biedt adembenemende trekpleisters zoals de langste hangbrug voor voetgangers ter wereld en boomkroonpad 'the Sky Walk'. Dolní Morava is een ideale bestemming voor een actieve vakantie in de frisse berglucht voor het hele gezin. Er zijn verschillende mooie wandeltochten, mountainbike-routes, bobsleebanen en funparks voor sportieve kids. In de winter is het een geliefd skigebied.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Sky Bridge 721

Sinds mei 2022 is Dolní Morava een spectaculaire attractie rijker. Hier vind je namelijk de langste voetgangers-hangbrug ter wereld! De 721 meter lange brug hangt tussen twee bergruggen, op een hoogte van 95 meter boven de Mlýnský vallei. Om een bezoekje te brengen aan de brug pak je de Sněžník stoeltjeslift die je comfortabel naar het beginpunt brengt. Voel je je hart al sneller kloppen? Na een adembenemende wandeling zet je weer voet aan de grond voor een interactieve wandeling terug naar het beginpunt. De totale route duurt ongeveer anderhalf uur en is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten!

Sky Bridge Dolni Morava, Moravië

The Sky Walk

Maak een wandeling door de wolken en cirkel omhoog via boomkroonpad The Sky Walk. Via verschillende houten, ronde voetgangersbruggen wandel je omhoog tot een hoogte van maar liefst 55 meter. Vanaf hier heb je de prachtigste uitzichten over de groene bergen van het Králický Sněžník massief en de Mlýnský vallei. Je kunt in een rustig tempo wandelen en genieten van de vergezichten, maar er is ook aan adrenaline-junkies gedacht. Wat dacht je van een springnet op grote hoogte of een honderd meter lange spiraalvormige glijbaan? Wil je even rustig bijkomen van alle indrukken, bezoek dan panoramarestaurant Skalka.

Sky Walk Dolni Morava, Moravië

Bobsleebaan

Ook een vrij nieuwe attractie in Dolní Morava is de Mammoet-bobsleebaan. Op dit moment is de baan de op een na langste in Europa! De afdaling is ruim een kilometer lang en niet iets voor bangeriken, want de rodelwagentjes roetsjen met vijftig kilometer per uur naar beneden. Er zijn duizelingwekkende bochten van 360 graden, haakse bochten en steile tracks. En dat alles op een hoogte van zo'n zes meter. Je kunt het hele jaar door gebruik maken van deze spannende attractie.

Bobsleebaan Dolni Morava, Moravië

Omgeving

Králíky

Op een klein half uurtje rijden, in de gemeente Králíky, bevindt zich het Militair museum, dat het gehele jaar door geopend is. Er is een expositie waar je meer leert over het leven als douanier en over de smokkelaarsroutes. Ook kun je een bezoekje brengen aan het artilleriefort Hůrka. Het fort ligt aan de rand van de stad in de richting van Dolní Morava.

Landschap Dolni Morava, Moravië
Ballon!