Reisinfo Groot Polen

Groot-Polen Laten we Groot-Polen vanuit de mooie stad Poznań verkennen. Je kan hier namelijk prima een aantal dagen doorbrengen voordat je verder met de auto op pad gaat. Net als in veel andere Poolse steden is het Stary Rynek, de Oude Markt het hart van de stad, waar je kunt genieten van de middeleeuwse sfeer. De indrukwekkende Sint-Petrus-en-Paulus basiliek staat op Ostrów Tumski, het Domeiland. Deze kan je door verschillende, mooie bruggen bereiken. De zoete Sint-Maarten-croissant is de lokale specialiteit, een echte aanrader om bij een kop koffie te proeven.

Net buiten de stad ligt het Maltameer, een watersportparadijs op steenworp afstand. 's Zomers worden hier ook diverse evenementen en muziekfestivals georganiseerd. Iets ten zuiden van het meer kan je de Lech-brouwerij bezoeken, hier zie je hoe één van de nationale bieren van Polen op grote schaal geproduceerd wordt, uiteraard hoort hier een glas bier bij.

Natuur vind je in Nationaal Park Wielkopolski en dit ligt niet ver van Poznań. Ideaal om de benen te strekken, er zijn weliswaar niet heel veel wandelroutes, maar de routes die er zijn nemen je ver de natuur in. Bezoek ook de kleine stadjes zoals Szamotuły en Kórnik, beiden hebben namelijk een mooi kasteel om te bezichtigen. Rogalin heeft een bijzonder en groot paleis, gebouwd voor de invloedrijke familie Raczynski. Het paleis is (en wordt) gerestaureerd en het herbergt een museum. Wandel na je bezoek ook zeker even door de grote tuin.

Polen heeft diverse zoutmijnen en ook één in Groot-Polen, namelijk de Klodawa zoutmijn, waar je door immense ondergrondse ruimten kunt lopen. Er wordt gezegd dat de lucht in de zoutmijnen erg gezond is. Blijf je liever bovengronds, dan kan je één van de openluchtmusea bezoeken, waar je in de tradities en geschiedenis van de regio duikt. Je vindt deze onder andere op een landtong bij Mrówki op het terrein van een middeleeuwse burcht. De andere locatie ligt bij Swarzędz. Deze laatste heeft naast het traditionele gedeelte ook een imkerij-museum. Hoewel beiden leuke musea zijn, ze zijn niet te vergelijken met de omvang van het openluchtmuseum bij Arnhem.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!