Reisinfo Groot Polen

Groot-Polen Laten we Groot-Polen vanuit de mooie stad Poznań verkennen. Je kunt hier namelijk prima een aantal dagen doorbrengen voordat je verder met de auto op pad gaat. Net als in veel andere Poolse steden is het Stary Rynek, de Oude Markt het hart van de stad, waar je kunt genieten van de middeleeuwse sfeer. De indrukwekkende Sint-Petrus-en-Paulus basiliek staat op Ostrów Tumski, het Domeiland. Deze kun je door verschillende, mooie bruggen bereiken. De zoete Sint-Maarten-croissant is de lokale specialiteit, een echte aanrader om bij een kop koffie te proeven.

Net buiten de stad ligt het Maltameer, een watersportparadijs op steenworp afstand. 's Zomers worden hier diverse evenementen en muziekfestivals georganiseerd. Iets ten zuiden van het meer kun je de Lech-brouwerij bezoeken, hier zie je hoe een van de nationale bieren van Polen op grote schaal geproduceerd wordt, uiteraard hoort hier een glas bier bij.

Natuur vind je in Nationaal Park Wielkopolski en dit ligt niet ver van Poznań. Ideaal om de benen te strekken, er zijn weliswaar niet heel veel wandelroutes, maar de routes die er zijn nemen je ver de natuur in. Bezoek ook de kleine stadjes zoals Szamotuły en Kórnik, beiden hebben namelijk een mooi kasteel om te bezichtigen. Rogalin heeft een bijzonder en groot paleis, gebouwd voor de invloedrijke familie Raczynski. Het paleis is (en wordt) gerestaureerd en het herbergt een museum. Wandel na je bezoek ook zeker even door de grote tuin.

Polen heeft diverse zoutmijnen en ook een in Groot-Polen, namelijk de Klodawa zoutmijn, waar je door immense ondergrondse ruimten kunt lopen. Er wordt gezegd dat de lucht in de zoutmijnen erg gezond is. Blijf je liever bovengronds, dan kun je een van de openluchtmusea bezoeken, waar je in de tradities en geschiedenis van de regio duikt. Je vindt deze onder andere op een landtong bij Mrówki op het terrein van een middeleeuwse burcht. De andere locatie ligt bij Swarzędz. Deze laatste heeft naast het traditionele gedeelte ook een imkerij-museum. Hoewel beiden leuke musea zijn, ze zijn niet te vergelijken met de omvang van het openluchtmuseum bij Arnhem.

Rondreizen door Groot-Polen, Polen

Een aantal van onze Polen-rondreizen combineert goed met de regio Groot-Polen. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je meteen de manier van reizen en het aantal dagen aan kunt passen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Voorbeeldreis: Ontdekkingsreis door Polen

Relatief dichtbij, maar toch niet heel bekend bij veel reizigers. Polen is altijd een speelbal geweest tussen oost en west. Het land hoorde beurtelings bij Duitsland of Rusland of was opeens weer zelfstandig. Van deze bewogen geschiedenis is zeer veel terug te vinden tijdens een camperreis door dit grote en fascinerende land. Deze mooie camperroute voert langs hoogtepunten als het Tatragebergte, het Woud van Białowieżac Gdańsk aan de Oostzee en de sfeervolle stad Krakau.

Mazurisch MerengebiedGdanskToruńOude markt Poznan
Voorbeeldreis: Grand Tour door Polen

Met je huurcamper reis je via Dresden op de heenweg en Berlijn op de terugweg naar het relatief onbekende Polen. Onderweg bezoek je oude konings- en Hanzesteden, wandel je rond in de hoofdstad Warschau en geniet je van de ongerepte natuur van het Mazurisch merengebied. Ook ontdek je de oerbossen van Białowieża tegen de Wit-Russische grens en het Tatra hooggebergte in het zuiden van Polen.

Bezienswaardigheden KrakauBezienswaardigheden Mazurisch merengebied PolenBezienswaardigheden Polen Woud van BialowiezaZakopane, Tatra gebergte Polen
Ballon!