Atlantic Road en meer ....

Door Heleen & Marcel - 16-08-2022 20:00

Dinsdag 16 augustus gaan we op weg naar de Atlantic Road. Bij Afarnes steken we met veerboot de Langfjorden over, deze ligt voor ons klaar als we aan komen rijden. De Fannefjord steken we over door eerst een brug over te rijden en daarna een lange tunnel in te duiken. Letterlijk induiken, want de afdaling is 10%. De omgeving is anders, moeilijk te omschrijven. Geen watervallen, wel heide en heel wijds. Kristiansund is de stad die het noordelijkst ligt van onze reis, daar rijden we doorheen. Drinken daar vieze slappe koffie, getver was niet lekker. We naderen de Atlantic Road, een van de mooiste ritten ter wereld zegt men. De weg verbindt meerdere eilandjes met het vaste land. Acht bruggen gaan we over. Aan beide zijden van de weg water en aan een kant de zee. Bij Molde ligt de veerboot op ons te wachten om richting Alesund te gaan. 

Woensdag 17 augustus bezoeken we eerst de stad Alesund, de moeite waard. Buiten het centrum vinden we een speciaal parkeerterrein voor campers, echt top. Het centrum wordt druk bezocht omdat er net 2 cruiseschepen zijn aangemeerd. Shoppen hoef je hier niet, want zelfs in de uitverkoop alles  150% duurder. We zijn nu 13 dg in Noorwegen en voor het eerst is het regenachtig. Het lijkt hier wel winter, want men loopt hier met sjaals en mutsen op. Om 13 uur rijden we Alesund weer uit. Bij Sunde de veerboot naar Volda op weg naar  Stryn. Marcel heeft weer een schitterende (onverharde) weg in zijn planning opgenomen: van Loen naar Kjenndalsbreen. Passeren gaat moeizaam, erg smalle weg. We eindigen in een vallei, uitzicht op een gletsjer en vele watervallen. Hier overnachten we. Het is erg koud en ik slaap slecht vanwege het harde geluid van de watervallen.  Marcel ligt heerlijk te ronken.

Donderdag 18 augustus verlaten we onze vallei, nadat we de route hebben bekeken want er volgt een nieuwe panoramaweg: de Gaularfjelllet. 114 km lang, prachtig. We blijven genieten van de watervallen. Onderweg nog een stop voor een fjordenpaardveulen dat was uitgebroken en over de weg liep te galopperen. Koffie gedronken bij een café tevens christmasshop( moet niet gekker worden). We eindigen bij Systrond motel waar 4 camperplekken zijn met uitzicht op de Sognefjord, de grootste van de wereld.

 

Reacties

Jolanda en Nico 17-08-2022 21:50 {{button-65709}}

Prachtige foto's weer!! Hebben jullie nog wel een lekker wijntje om van die slappe koffie bij te komen🥂😜😋

Monique Christjans 18-08-2022 21:06 {{button-65731}}

Prachtige foto's. Het ziet er allemaal mooi uit. Jullie treffen het met het weer.
Geniet ze verder.

Groetjes

Ineke en harold 19-08-2022 10:26 {{button-65749}}

Het ziet er super uit!! Geniet vd laatste week Gr van ons
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Ballon!