Laatste vakantiedagen

Door Heleen & Marcel - 24-08-2022 20:54

Dinsdag 23 augustus: het strand en zon laten we achter ons en verlaten de kust. Het plan was via de zuidkust richting Oslo te rijden, maar Marcel had opeens andere plannen. We rijden het binnenland weer in via Egersund-> de Gyadalen (47) naar Tonsdalen. We hebben het er net over dat het fijn zou zijn als we weer eens een 'bakkerei' tegen zouden komen, want die zijn spaarzaam. En jahoor, we rijden de hoek nog niet om en daar is er een. Zalige cappuccino en broodjes. We krijgen een broodje gratis omdat wij van die vriendelijke Hollanders zijn. We naderen de plaats Evje. Overal staan borden 'let op elanden'. Ik blijf speuren, helaas geen eland gezien. Eindpunt vandaag is Rysstad. Een hotel/ camping. Er staan motoren voor de deur, dus dat moet goed zijn zegt Marcel. Luxe badkamers als sanitair. En er is een restaurant. Eindelijk krijg ik in de avond een eland te zien, maar dan op mijn bord met saus en groenten: elandenkarbonade.

Woensdag 24 augustus: het plan is om vandaag met een ondergrondse trein naar de Gaustatoppen te gaan. Daar moeten we eerst een stuk voor rijden: Haukeli-> Hylland. We rijden door verlaten wintersport gebieden. Vele huisjes en lege pistes, klaar om de skiërs te ontvangen komende winter oa bij Mosstrond. Maken foto's van oude (Viking) boerderijen. Stoppen bij de Mosvassdam en rijden door naar Rjukan. Daar staat een mooie oude krachtcentrale, maar daar komen we niet voor. Op zoek naar de Gaustabanen om met ondergrondse trein, die in een tunnel gebouwd is en stijl omhoog gaat naar 1800 m. Natuurlijk weer een uitdagende weg omhoog om bij het station aan te komen op 1000m. Helaas, boven bij het station aangekomen zijn er teveel wolken. Op 1800m heb je geen uitzicht. Dikke pech. Via de Tuddalsdalen naar Tuddal waar we een verlaten camping aan het water vinden. Hier is het vakantieseizoen al over. Uitgestorven op de camping. De eigenares vertelt dat het in julie hier bomvol stond.

Reacties

Jaqueline & Silvain 24-08-2022 21:18 {{button-65880}}

En hoe smaakte de eland, jammer dat je ze niet gespot hebt, behalve op je bordje dan...

Jolanda en Nico 25-08-2022 00:10 {{button-65885}}

Grappig ja geen eland gezien en wel op jullie bordje!!! Ben benieuwd hoe het smaakt!! En nu jullie laatste dagen zoveel indrukken zoveel bijzondere dingen gezien en die ook zo heel moeilijk met obstakels begon!! Nog fijne laatste dagen!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Ballon!