Hardangervidda

Door Heleen & Marcel - 22-08-2022 20:37

Zondag 21 augustus worden we wakker en het stuwmeer is niet zichtbaar, wolken om ons heen. We zien de wolken langzaam wegtrekken. Het is 10 graden, maar Marcel trekt toch zijn korte broek aan. We hebben tenslotte zomervakantie. Vroeg in de ochtend een wandeling rondom de Voringsfossenwaterval. Ook weer schitterend aangelegd met goede wandelpaden en futuristische uitzichtpunten. We rijden richting de plaats Odda en nemen de afslag naar Buer. Smalle en weer onverharde weg. Onze 'SRV wagen' rammelt aan alle kanten. Gelukkig weinig tegemoet komend verkeer. Komen uit bij een gletsjer de Buarbreen. Onze wandeling valt in het water, harde regenbui en de paden zijn glad en modderig. Ryfylke route laat een heel ander landschap zien, een maanlandschap met grote meren. De veerpont bij Ropeid, die op onze route ligt, vaart niet. Reden? Dan maar via Jarvik. We stoppen bij een picknickplek met uitzicht op de Sandsfjord. Schaapjes scharrelen om onze camper heen. Ze gaan slapen als wij dat ook doen.

Maandag 22 augustus is het wederom koud in de ochtend maar de voorspellingen zijn goed. We gaan richting de kust. Via de plaatst Stavanger nemen we de weg 44 en stoppen rond 13 uur op een camping aan het strand in Ogna. Mooie strandwandeling gemaakt en lekker in de zon gezeten. Een bbq 'geleend' van de camping en hamburgers, sla en gepofte aardappel gegeten. Zijn we toch nog een beetje bruin geworden. Want toen wij Ilse gister via videobellen spraken was zij verbaasd " jullie zijn helemaal niet bruin". Nee, daarvoor zijn de temperaturen te laag. Maar vanmiddag genoten van 22 graden.

Reacties

Peter en Joke 23-08-2022 23:15 {{button-65855}}

Hoi vakantiegangers in het hoge noorden
Veel bekende plaatsen en namen, de temperatuur van 10 graden hebben wij ook ervaren toe wij tig jaren geleden ook in Noorwegen waren. Mooie foto's en verhalen
Fijne voortzetting van jullie trip.
Joke en Peter

Monique Christjans 26-08-2022 13:40 {{button-65909}}

Tot gauw. Prachtige foto's
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Ballon!