Reisinfo Oulu, Finland

Oulu in Finland

Oulu is een stad en gebied in Centraal-Finland. De stad ligt in het westen, aan de Botnische Golf. Het stadscentrum van studentenstad Oulu strekt zich uit over verschillende eilandjes, die met elkaar worden verbonden door diverse fiets- en wandelbruggen. Op zonnige dagen is het afgeladen vol op de gezellige terrassen en pleinen.

Aan de andere kant van het land, tegen de grens met Rusland, ligt het ski-oord en outdoorcentrum Ruka. Hier heb je prachtige natuur binnen handbereik. In de zomer kun je je hart ophalen in de nationale parken in de buurt. Oulanka Nationaal Park is een van de bekendste parken. Het ligt op circa een half uurtje buiten Ruka. Hier waag je je op hoge hangbruggen, langs watervallen en kolkende rivieren. Laat je betoveren door het uitzicht op de Oulanka-kloof en dompel je onder in de oude Sami-cultuur.

Het Hossa Nationaal Park ligt op iets meer dan een uur rijden van Ruka. Dit park is vermaard om de schitterende helderblauwe meren en rotsschilderingen. Hier kun je volop fietsen en wandelen. Bij het bezoekerscentrum starten meerdere wandelingen. Wie weet kom je oog in oog te staan met een van de wilde dieren: een beer, eland, wolf of rendier. Al is de kans klein dat deze dieren zich laten zien. In het rendierpark Hossan Poropuisto, net buiten het nationale park, is de kans op rendieren een stuk groter.

Halverwege Ruka en Oulu ligt nog Syöte Nationaal Park. Hier wordt in de winter volop geskied. In de zomer zijn wandelen en kanoën populaire activiteiten. Er is een 22 kilometer lange kano-route. In het zuiden van Centraal-Finland vind je de plaatsen Vuokatti, Sotkamo en Kajaani. Deze plaatsen liggen in het noordelijkste stukje van het Finse merengebied, vlak bij Lapland. In de zomer zie je hier vissers, wandelaars, watersporters en fietsers. Maak een tocht op een oude stoomboot op het Oulujärvi-meer en neem een duik bij een van de zandstranden. Het Hiukka-strand in Sotkamo heeft het beste van twee werelden: hier zwem je met een prachtig uitzicht.

Rondreizen door Oulu

Een aantal van onze Finland-rondreizen gaat door de regio Oulu. In de routevoorbeelden hieronder zie je dat je de manier van reizen en het aantal dagen aan kunt passen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Voorbeeldreis: Zweden, Finland en de Åland eilanden

Deze indrukwekkende camperrondreis door Scandinavië neemt je mee langs de leukste plekken rond de Botnische Golf. De camperroute voert door de landen Zweden en Finland, waar je kennismaakt met de bijzondere Sami-cultuur in Lapland. Hoogtepunten zijn de Zweedse hoofdstad Stockholm, die gebouwd is op eilanden, de UNESCO-regio Höga Kusten en de lieflijke Åland-eilanden tussen Zweden en Finland.

Höga Kusten, ZwedenGamla Gefle Gävle ZwedenHondesledtocht bij LuleaStockholm Zweden
Voorbeeldreis: Magisch Scandinavië

Beleef unieke ervaringen in het hoge noorden van Europa tijdens deze magische camperreis dwars door Scandinavië. Je reist vanaf Nederland naar de Noordkaap en bezoekt Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland in een reis. Je reist via hoge bergen en diepe fjorden, dwars door het toendra-landschap van Lapland naar Finland, het land van de Duizenden Meren. Bezoek de prachtige eilanden van Zweden en Noorwegen zoals Vesterålen en de Lofoten, die ook wel de mooiste bestemming van de wereld wordt genoemd. Deze droomreis combineert het allemaal!

LofotenKopenhagen, zeemerminLübeckBremen
Ballon!