Reisinfo Lapland, Finland

Lapland Lapland is natuurlijk bekend vanwege de kerstman. Het is dan ook mogelijk om in dit gebied het huis van de kerstman te bezoeken in Santa Claus Village. Ook voor het noorderlicht in de wintermaanden en de middernachtzon is Lapland een uitstekende bestemming. Verken de uitgestrekte natuur en de vele nationale parken overdag maar ook 's nachts tijdens de middernachtzon.

De natuur in Lapland is overweldigend. Er zijn vele nationale parken te bezoeken. Ervaar de meest zuivere lucht van Europa in het Pallas-Yllästunturi Nationaal Park tijdens een wandeling over een van de oudste wandelpaden van het land. Ga op zoek naar de vele wilde dieren in het Urho Kekkonen Nationaal Park of de eeuwenoude bomen in het oudste nationale park Pyhä-Luosto. Een ander bijzonder natuurgebied is de Botnische baai bij Kemi. Nationaal park Perämeri bestaat uit vele eilandjes voor de kust. Een ideale plek voor vissers en watersportliefhebbers.

In Lapland maak je op verschillende plekken kennis met de oorspronkelijke bewoners van dit gebied, de Sámi. Breng een bezoek aan het dorpje Inari. Dit is centrum van de Finse Sámi-cultuur. Het gebouw Sajos is het cultureel middelpunt van het dorp. In het Siida-museum kom je meer te weten over dit inheemse volk en bekijk de oude gebouwen in het openluchtmuseum. Het Oulanka Nationaal Park werd vroeger bewoond door het Sámi-volk. Wandel naar een van de vele uitzichtpunten, waaronder de Oulankakloof en de Ristikallio. De bekendste wandelroutes is de kleine berenroute (Pieni Karhunkierros) van ongeveer twaalf kilometer langs en de grote berenroute (Karhunkierros) van zeker tachtig kilometer lang.

Wanneer je in dit deel van Finland bent is het toch wel bijzonder om in de zomermaanden de middernachtzon mee te maken. Tussen half mei en eind juli is het in Lapland 24 uur per dag licht, dankzij de noordelijke ligging. Maak een mooie wandeling door een van de schitterende nationale parken en beleef de natuur op een andere manier midden in de 'nacht'. Of huur een kano, fiets of mountainbike en ga op pad. Geniet van de koelte tijdens de lichte zomernachten.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!