Ciao Tutti

Door Italie - 20-06-2021 16:59

Geen Canada, maar Italie: PCR test, gezondheidsverklaring, digitaal passenger locator form, voorraad mondkapjes ingeslagen, vliegtickets en campervoucher geregeld, hotel op Schiphol geboekt en onze Koffer ingepakt. Wat nemen we extra mee: aangezien scherpe keukenmessen in verhuurlocaties zeldzaam zijn 3 scherpe messen, gezien de leeftijd onze nordic walking sticks, snorkelbril, flappers mochten niet mee van Anneke, waterschoentjes voor de kiezelstranden en een fohn ze kan niet zonder. De temperaturen zijn boven de 30 graden. We zijn er klaar voor.

Evenals bij onze vorige reis houden we een reisverslag voor liefhebbers bij. 

Maar eerst nog even een PCR test gehaald vandaag in Amsterdam, wel via de ANWB want dat scheelt de helft van de prijs. dPLF ingevuld, de Gezondheidsverklaring ondertekent en de Boarding Passen gedownload. CitizenM hotel op Schiphol, we hebben een kamer met AirPort view. Nu maakt het mij niets uit want als ik slaap zijn mijn ogen dicht. Echte aanrader zo een CitizenM hotel, alleen ontbijt goedkoper op Schiphol regelen. Ze hadden daar Perroni biertjes dus we kwamen snel in de goede vakantiestemming.

Onze vlucht vertrok 45 minuten te laat om dat er geen autootje was om het vliegtuig achteruit te duwen. Een vriendelijke stewardess legde nog even uit hoe je in Corona tijd uitstapt: om de beurt, rij voor rij, beginnend bij 1 en als de rij voor je gaat lopen mag jij de handbagage uit het rek halen. Nou iedereen staat tegelijkertijd op en trekt zich er niets van aan. 

Alle ministeriële regels ten spijt is de gezondheidscheck in Italië voor ons niet weg gelegd, geen temperatuur check, geen controle PCR test, geen controle vaccinatie app. Zonder wie dan ook te zien stonden we met onze koffers buiten.

Met de FREE NOW taxi app vervoer geregeld, alleen een uurtje te vroeg bij de camper verhuurder, maar een vriendelijke italiaanse gaf ons een fles koud water en bekertjes, de Mille Grazie waren zeer oprecht.

 

                                     

Camping Fabulous is een grote campingbedje alles er op en er aan, maar goed voor 3 nachten OK. Camper is klein maar prima te doen met ons beide. Je leeft toch buiten.  Koffers achtergelaten bij verhuurder want die konden echt niet mee. 
De eerste week staat in het teken van de oude romeinen en activiteiten, een bezoek aan het Colosseum, een fietstocht door Rome, de Amalfi kust en een bezoek aan Herculaneum. Na Rome verblijven we op een aggriturisme in de bergen, waar we gaan genieten van de "Cucina Italiana".

veel liefs voor iedereen en vanaf nu Forza Italia

Reacties

Bert 01-07-2021 14:44 {{button-61173}}

Het is nu toch gelukt. Heel veel plezier. Een kleine camper heeft ook voordelen. Je kan bijna overal komen.

Marina 01-07-2021 15:42 {{button-61175}}

Heel veel plezier

Marina 01-07-2021 15:46 {{button-61176}}

En CitizenM is echt wel een aanrader...Lekker dichtbij. Goed bed met bediening iPad voor tv e.a. :-)

Leny 01-07-2021 19:30 {{button-61177}}

Heel veel plezier en lekker genieten! 😘
Leuk verslag

Egbert 05-07-2021 11:50 {{button-61178}}

Veel plezier en ga door met genieten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Ballon!