Terug naar Tynaarlo

Door Italie - 16-07-2021 18:16

Naar Vico del Gargano geweest, de camper geparkeerd in het centrum. Na herhaalde pogingen om de parkeerautomaat te gebruiken met mijn bankpas, kreeg ik hulp van de parkeerwachter. Buitenlanders moesten muntjes gebruiken. Dus de parkeertaks ingeven, het kenteken van het voertuig invoeren, de benodigde muntjes inwerpen en ja hoor er wordt een parkeerkaart gegenereerd. We moeten ook ff geld pinnen want de campinghoudster wil graag cash, dit omwille van de boekhouding en naar eigen zeggen om de locale beschermheren te informeren. Het stadje heeft een oude Borgo, waar binnen de muren nog steeds meerdere families wonen. Het was er heerlijk koel. Nog ff een koffietje en dan weer terug.


Vrijdagavond donkere wolken aan de lucht, temperatuur 12 graden gezakt. In eerste instantie het avondeten gecancelled, maar nu toch orata in croste di patata, pasta vongole en fiori zuchine met kaas. Dit is toch wel het attractieve van Italië, fantastisch eten voor iets meer dan 20 euro en een litertje wijn 8 euro. Anneke heeft haar zinnen gezet op een aperol spritz, die de Litouweense  masseuse annex bardame als nieuwe creatie presenteert.

 

Zaterdag

Donder en bliksem, regen veel regen en koud. Jammer vandaag valt letterlijk in het water. En het ergste de koffiemachine op de camping is defect geen capucini. We gaan maar zoveel mogelijk opruimen, voorraden weg gegeven aan Jan Willem, lunchen en een tukje doen. Race van Max bekijken en vanavond gezamenlijk eten. Dat was het dan voor vandaag. 

Zondagmorgen we gaan op weg naar Rome, vanaf Pescara kunnen we de autostrada nemen. Het is de bedoeling dat we maandag rond half tien de camper inleveren, een transfer maken naar de luchthaven en inchecken. We hopen om 20 uur te landen en tegen 23 uur weer thuis te zijn.

Dit is ons laatste bericht uit Zuid-Italië. Een mooie reis maar een fiat Ducati camper is niet geschikt voor de kleine straatjes. Het vliegen is top. Misschien stiekem in september nog een weekje naar deze camping, vliegen op Bari een klein autootje huren en aggriturisme. 

Arrividercie Rinus & Anneke

Reacties

Bert 17-07-2021 19:59 {{button-61188}}

Geniet nog even van de laatste twee dagen. Tot volgende week.

Egbert 18-07-2021 15:52 {{button-61189}}

Behouden thuiskomst !
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Ballon!