Salve

Door Italie - 28-06-2021 22:13

 

Met deze oude spreuk worden we in Rome begroet. Na een warm en onwennig nachtje in de camper om 6 uur opgestaan en na een verfrissende douche en een ontbijt met de bus en de metro naar Rome. Het was opvallend stil. Corona nee een katholieke feestdag Petrus & Paulus, op dit hoogfeest vieren zij de marteldood van beide apostelen, slechter voor Petrus en Paulus maar goed voor de Italianen want zij hebben een vrij dag. 
Vandaag stond het Colosseum, vernoemd, naar het 35 meter hoge standbeeld van keizer Nero, op het programma. Een spectaculaire rondleiding door de gewelven onder leiding van een Italiaanse archeologe die prachtig kan vertellen, 

Met deze restauratie is ook een deel van de vloer van het amifietheater gerestaureerd zodat je als het ware een doorkijk krijgt van de onder en bovenwereld. De onderwereld, het domein van wilde dieren uit alle windstreken, slaven en gladiatoren.

https://core.fuga.cloud:8080/swift/v1/1c6eec8866ec4a2a8cdd5b43af7fe276/travel-report-dynamic/travelReport/9091/album/A93054AC-55B1-4E05-9F4B-7F3E6C52E676.2332.333e.jpeg">

 

Na de tour ff lunchen op een terras ver van alle toeristen maar onder de locals hier dronken we vanochtend ook onze capucino.

Na de lunch was het tijd om naar de familie camping terug te gaan voor de benodigde afkoeling in het zwembad samen met rest van de campinggasten. Net op het moment dat ik een welverdiend tukje wilde doen, werden spinning  fietsen in het water gezet,  klonk er een ferme beat uit giga luidsprekers en moedigde een fitte Italiaanse de deelnemers aan voor de aquaspinning. 
 

Woensdag = Fietsdag

 

De kampwinkel heeft veel drank en beperkt anders, dus vroeg in de ochtend maar naar de supermarkt in het dichtstbijzijnde dorp gelopen en de kans waargenomen om due capucini te bestellen en te nuttigen. Het valt op dat ondanks de COVID nog veel Italianen roken. De zon begint aardig te branden tijdens de wandeling terug.

Onder begeleiding van een Nederlandse gids met zijn vieren aan het eind van de middag vier uurtjes gefietst in Rome. De elektrische fietsen kwamen goed van pas op de zeven heuvels van het oude Rome. We kregen voldoende tijd om rond te neuzen en zelfs voor een biertje was tijd. Na 4 uur waren we weer terug op ons startpunt bij TopBikes.

Travestere is de bekende plek om te eten, maar deze keer zijn we in Monti gaan eten, een wijk van Rome. Het restaurant werd ons aanbevolen en heet "De dronken koe" . Gefrituurde courgettebloemen, pasta, saltimbocca en Tiramisu en witte wijn, echt lekker maar niet goedkoop, 40 euro pp. Met de Metro en bus weer terug naar de camping, wederom een super dag en nog tot in de kleine uurtjes genoten van de zwoele avond warmte.

 

Donderdag = Transfer dag. We verplaatsen ons van Rome naar de Amalfikust. Het samen gebruik maken van het wegennet is een echte uitdaging. De Italianen hebben namelijk dezelfde verkeersborden als wij, echter ze interpreteren ze anders. Een wit bord met een rode rand met een getal daarin betekent bij ons maximum snelheid. In Italie: probeer minimaal 60 maar liefst harder te rijden. Een ander voorbeeld is een wit bord met een rode rand met daarin twee auto's. In Italie betekent dit bord, haal minimaal twee auto's tegelijk in, bij voorkeur op onoverzichtelijke plaatsen.


Verder verkeren de locale en provinciale wegen in aan abominabele toestand. En als laatste laat een routeplanners je meestal, de snelste weg zien, wat niet betekent dat je dan ook van de goede kant een aggriturisme nadert, waardoor Anneke al haar stuurkunsten nodig had om in verschillende 180 graden bochten, op de smalle wegen in de bergen, de juiste koers te behouden. Maar goed we zijn er een aggriturisme bij een wijnboer 10 km van de amalfikust.

Met gratis bewaking van onze eigendommen.

De eerste avond heerlijk gegeten in de aggriturisme op een romantisch plekje achter het huis.


 

We verblijven op 400 meter en dat betekent koelte in de avonden, dus ook lekker slapen. De volgende dag afgedaald naar zee en een boottocht gemaakt langs de Amalfi kust, was wel tof maar ik vond het ondanks al die schilderachtige huisjes die op de bergwand zijn geplakt nou niet super, dar zijn de prijzen bij de makelaar wel van enkele tot vele miljoenen euro,s. Bij thuiskomst zelf gekookt en om negen uur met Italianen naar het voetbal gekeken. Ik hoop dat de KNVB dat ook heeft gedaan.

Vandaag is onze laatste dag in Tramonti, in Ercolane ligt de opgraving van Herculaneum, prachtige dat symmetrische stratenplan, de bewaardgebleven mozaïek vloeren en delen van wandschilderingen. Het is wel een hele uitdaging met temperaturen van boven de 30 graden, na 12 uur is het niet meer te doen. Vanavond nog een keer gezellig aanschuiven voor het diner na de wedstrijd van 18 uur, samen met een Deense moeder en haar dochter naar de wedstrijd kijken.

Morgen gaan we verder naar het zuiden en toch maar een camping met een zwembad of aan zee.

Ciao Tutti Anneke & Rinus

 

Reacties

Bert 01-07-2021 14:47 {{button-61174}}

Ik word bijna jaloers.😉

Els 05-07-2021 11:55 {{button-61179}}

Positief jaloers!! Klinkt allemaal heerlijk!! Heerlijk genieten. Ga zo door!!

Egbert 05-07-2021 11:55 {{button-61180}}

Fietsen in Rome en bootje varen langs de kust; heerlijk, inderdaad jaloersmakend.:)

Antonella 05-07-2021 21:01 {{button-61181}}

Wat heerlijk! Job en Yenthe missen jullie behoorlijk, zal ze morgen de foto's laten zien. En wat de rijstijl van Italianen betreft, die verkeersborden zijn meer een soort van advies voor toeristen. De echte Italiaan rijdt met één hand op de claxon en de ander hand met alle vingertoppen bij elkaar, wild gebarend naar iedereen. Als je echt 1 wilt zijn met de Italianen dan kun je nog een luid OOOOOOOOOOHHHHHHH MA TI RITIRI DI LI!!! roepen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Ballon!