Baciami l’amore ė liberta

Door Italie - 12-07-2021 18:33

Het is hier een heel relaxte camping met een hippieachtig, flowerpower, peace man sfeertje. Mooi relaxen. 


 


Dinsdagochtend zagen we alarmerende rookwolken vanuit het zwembad, oorzaak: een forse bosbrand. In de vallei achter Vico del Gargano, ongeveer 5 km van de camping. Regelmatig dalen asdeeltjes neer op de camping. Een blusvliegtuig wordt ingezet en dinsdagavond lijkt de brand onder controle. Woensdagochtend schrikken we wakker van het lawaai van de blusvliegtuigen die klaarblijkelijk hun activiteiten hebben hervat. De laatste berichten zijn dat het vuur de weg tussen Vico en Rodi is overgestoken.

We vertrouwen op Maria, de camping eigenaresse en de lokale autoriteiten dat zij ons tijdig zullen evacueren. Geen angst, maar een beetje onbestemd gevoel is er toch wel.

De bosbranden zijn geblust. In de avond heel gezellig met grote groep gegeten en gedronken. Donderdag vertrokken veel gasten, maar de nieuwe aanwas is er ook al weer. Het weer verandert minder heet overdag en zelfs fris in de nachten. Anneke kiest vandaag voor een massage. Ik ben aan het nadenken over onze laatste stop voordat we maandag de camper gaan inleveren en dan nog een laatste bericht aan jullie sturen.

 

Reacties

Bert 15-07-2021 10:59 {{button-61186}}

Spannend zoiets. Wij hebben dat tijdens een fietsvakantie in de Provence meegemaakt. Wij zaten op een berg met uitzicht en om ons heen verschillende bosbranden. ‘s Morgens lagen er ook asresten op onze tentjes.
By the way Rinus, ik heb voor vrijdag 6 augustus een kaartje over voor de wedstrijd FC Groningen tegen Venezia, Italiaanse middenmoter. Als je zin hebt kun je die krijgen😀
Geniet nog even van de laatste dagen in Italië.

Egbert 16-07-2021 11:48 {{button-61187}}

Weer een mooi verhaal.
Ga verder met genieten de komende dagen. !
Groet"n Egbert en Els.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Ballon!