Halverwege

Door Italie - 08-07-2021 22:13

We zijn al weer halverwege, de tijd gaat snel. We zijn samen aan het nadenken hoe deel twee van de reis zal verlopen. In Ampulie willen we graag een trullo bezichtigen. Verder willen we graag een dag of vier in Parco de Gargano verblijven alvorens op zondag de 18e dwars door Italië via Pescara knaar Rome te reizen,

De afgelopen nacht slecht geslapen, temperatuur 28 graden, steekvliegen en muggen en een spook, Anneke was er helemaal klaar mee. Vandaag de camper van binnen bespoten met mosquito spray en extra deet spray gehaald voor de persoonlijke bescherming. De Denen genaait door Makkelie. Beneden de camping ligt een prachtig zandstrand, met zeer langzaam aflopende zeebodem. Ideaal voor Anneke dus. We zwemmen nu niet meer in de Tyreense Zee maar in de Ionische Zee.

Het is veel te heet om iets te ondernemen dus we vertoeven lekker aan het strand, doen een dutje en om een uur of half negen gaan we eten, soms in een restaurant maar ik vind het ook heerlijk om te koken. De wedstrijd tussen Perroni en Moretti blijft voorlopig onbeslist. Vandaag wilde oregano gekocht, misschien toch een bosje in de koffer doen. We moeten ook nog op zoek naar alcohol 97% voor de likeurtjes maken thuis. 
Veel groente die op de camping wordt aangeboden komen uit de moestuin van de eigenaar, ze smaken prima alleen de schil van de aubergine is hier hard. De citroenen zijn verrukkkkkkkkkkkkkeluk.

Gisteravond gegeten in het restaurant, hoogtepunt was de antipasto  di mare, simpel verschillende soorten vis en schaaldieren maar telkens iets anders bereid. Leuke ideeën opgedaan die ik zeker ga uitproberen.

Na al dat geluier in de zon, zijn we zondag cultuur gaan snuiven in Alberobello. Dit stadje eo staan bekend om de Trulli.

De bewoners bouwden deze huizen van steen zonder cement, omdat ze dan ook weer snel afgebroken konden worden. En dat was weer handig omdat er minder belasting betaald behoefde te worden. Als de belastinginner langs kwam brak men de huisjes af om ze later met hetzelfde materiaal weer op te bouwen. De moderne versie van dit verhaal is je bouwt een huis, en laat op de hoeken van het dak betonijzer staan, je huis is voor jezelf klaar maar geen belasting betalen omdat de bovenverdieping er nog op moet. Verder zien we heel veel casco's niet afgebouwd. Maar goed terug naar Alberobello. Campione, Campione, Forza Italia het was nog laat luidruchtig in de straten. Wij zijn er ver vandaan gebleven, nog maar even niet! We stonden die nacht op de camperstop Nel Verde midden in de stad, super schoon, geen voorzieningen behalve elektra en water. Dus via de NPO stream de finale gevolgt op de IPad. Om 8.30 reden we weg, onderweg ff koffietje doen bij een benzine station, toen ik aan de beurt was moest ik mijn "ricevuta" laten zien, helaas dat was ik ff vergeten dus eerst weer in de rij bij de kassa en dan weer in de rij bij de "barista". Logistiek goed systeem maar het paste mij even niet.

Na vier uur rijden komen in Parco di Gargano, het dorp Vico uit, een weggetje naar rechts en 4,5 km het zandpad op naar links nog 500 meter en dan een prachtig uitzicht op de adriatische zee vanuit de bergen.

 

 

Reacties

Egbert 12-07-2021 19:51 {{button-61184}}

Ik zie liever een Italiaanse troella dan een trullo.
Maar genieten doen jullie zeker zo te lezen. En altijd weer leuk om nieuwe ideeën op te doen mbt het eten. Nog een prettige en mooie 2e helft gewenst.
Groetń Egbert en Els.

Bert 12-07-2021 23:04 {{button-61185}}

Op sommige plekken heb je soms muggen. Wij hadden dat bij Venetië bij de boot naar Griekenland.😀Veel plezier verder.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Ballon!