Calabrië & Crotone

Door Italie - 06-07-2021 18:34

Zondagmorgen half zeven, het is heerlijk buiten. Espresso met onze nieuwe perculator, ontbijten en dan klaarmaken voor ons vertrek naar Camping Paestum. Om half negen “on the road” we verwachten weinig verkeer maar het is in de bergen al druk. We kijken uit over Napels en de Vesuvius, je moet er niet aan denken als deze vulkaan tot leven komt. Maar goed dat zal het sentiment zijn na het bezoek aan  Herculaneum. Als we de snelweg oprijden komen we in de file. De Napolitanen gaan naar het strand met zijn allen tegelijk.

Vandaag is wasdag, vandaar een grote familiecamping. Bij aankomst wordt onze temperatuur gemeten en ja hoor we mogen naar binnen.

Zuid Italië tussen 13 en 17 ligt alles plat, dus zelf ook maar ff een tukje gedaan. Maandag = stranddag, er rijd een shuttle heen en weer tussen de camping en het strand.Super geregeld met een shuttle binnen 3 minuten op het strand. We zoeken een leuke plek met twee strandstoelen en een parasol op de eerste rij aan zee. Heerlijk windje en lekker water aan het begin van de middag terug naar de camping, lunchen en boodschappen doen. Om 16 uur terug naar het strand maar nu worden we aangesproken als we een strandstoel in gebruik willen nemen, eerst betalen en dan krijgen we een plaats toegewezen. De beste man spreekt geen andere taal en hoe ik ook mijn best doe hij begrijpt niet wat ik zeg. Uiteindelijk gewoon betaald we hebben ‘s-ochtends klaarblijkelijk illegaal een plek bezet. Lekker zo een dagje aan het strand. De groenteman geeft bij tomaten gratis basilicum mee en de peterselie is ook voor niks, omdat we fish in crazy water gaan eten vanavond. Morgen trekken we weer verder, we discussiëren of we nu naar Sicilië zullen gaan. Is natuurlijk in het najaar ook een leuk fly en drive tripje.

Na de Romeinen zijn de Grieken aan de beurt, de tempels van Paestum zijn indrukwekkende bouwwerken van meer dan 2600 jaar oud. Van de huizen van de stad Paestum resten alleen nog de funderingen. Ik dacht dat het materiaal was vergaan maar de meeste stenen en het Travertin is gestolen voor hergebruik. Kopje capucino en nu maar ff broesen over snelweg.

We zijn beland in Calabrië en wel in Diamante op een camperplaats aan de kust, als we links of rechts langs de camper die voor ons staat zien we de zee. Je kan net naast je eigen camper zitten maar de de ongelooflijk blauwe zee met een kiezelstrand ligt op 100 meter, de waterschoenen komen goed van pas. De tand des tijds heeft die van mij echter aangetast, toen ze na een decennium weer in aanraking kwamen met zeewater vielen ze spontaan uit elkaar. Verder is het toch handig om een parasol te hebben als je niet afhankelijk wil zijn van de verhuurders van ligbedden en parasols. Ik heb geen zin om te koken dus we doen ff een pizza.

Het besluit is gevallen geen Sicilië deze reis. Morgen naar Capo Rizzuto waar we een aantal dagen willen blijven.

Vanavond Italië aanmoedigen, Forza Italia, wai wai wai , in de ochtend vroeg op stap via de provinciale weg de kust langs naar Crotone, met toeslag mag je op de eerste rij. Er is nog plaats genoeg op de camping. 
 

 

Reacties

Bert 07-07-2021 18:44 {{button-61182}}

Prachtig die verhalen. En Italië is zeker de moeite waard. Geniet ervan.

Vera ten Oever 11-07-2021 07:45 {{button-61183}}

Dat is toch dat oranje-rode drabje dat je bij vlees eet? Langeleden kennis mee gemaakt, vond het toen niet lekker. Daarna nooit weer gegeten, misschien is het nu wel heel lekker.Z al het zeker proberen als ik het tegen kom.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Ballon!