Antwerpen, België

Antwerpen, België Bezoek het prachtige Antwerpen! Je waant je hier even in andere tijden wanneer je door het historische centrum struint. Met bezienswaardigheden van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal tot het Rubenshuis is hier voor geschiedenisliefhebbers voldoende te beleven. Liefhebbers van moderne architectuur vertrekken naar de hippe wijk Eilandje, vol verwijzingen naar de bekende haven. En vergeet niet om een frietje te halen bij één van de beroemde frietkotten die de stad telt.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Historische centrum

Met een geschiedenis die terug te leiden is tot aan de middeleeuwen, is het centrum van deze stad een historische schatkist. Eén van de best bewaarde geheimen is de 'verborgen' Vlaeykensgang, een authentieke steeg uit de zestiende eeuw. De naam verwijst naar de tijd dat hier een vlaai-huis stond, maar ook vandaag de dag kunnen lekkerbekken hier hun hart ophalen. Tegenwoordig zit hier namelijk het prachtige Restaurant Sir Anthony van Dijck, dat bekend staat om de uitstekende gastronomie.

Antwerpen, België

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen

Wanneer je de prachtige kathedraal betreedt is het goed om te weten dat veel van het interieur niet geheel oorspronkelijk is. Tijdens de beeldenstorm raasden vandalen hier door de kerk waarbij ongelooflijk veel vernietigd werd. Dit wil niet zeggen dat er niet voldoende te zien valt, de kerk is onder andere in het bezit van vier originele Rubens schilderijen.

Antwerpen, België

Sint-Carolus Borromeuskerk

Nog zo'n kerkelijke parel waarin Rubens een flink aandeel had: de Sint-Carolus Borromeuskerk. Het is een typische barokke kerk en beschikt dan ook over een indrukwekkende voorkant vol met bijzonder beeldhouwwerk. Binnen hangt boven het altaar (nog steeds functionerend) mechanisme waardoor de schilderen kunnen worden verwisseld, een heel spektakel.

Antwerpen, België

Sint-Pauluskerk

In de buurt van de Schelde staat de imposante Sint-Pauluskerk, het thuis van meer vijftig schilderijen van grote meesters. Maar de echte bezienswaardigheid is de dramatische scene die naast de kerk staat uitgestald, in de vorm van meer dan zestig grote, stenen figuren.

Antwerpen, België

Centraal station

Vergaap je aan het grootse centraal station van Antwerpen, dat meerdere malen is verkozen tot mooiste station ter wereld. Met meer dan twintig soorten marmer en steen straalt het oude negentiende-eeuwse station een luxe uit die zijn weerga niet kent. Het perfecte begin van je bezoek aan Antwerpen, wanneer je per trein arriveert.

Antwerpen, België

Musea van Antwerpen

Antwerpen is het thuis van meerdere prachtige musea. De bekendste is natuurlijk het Rubenshuis, het museum in het voormalig stadspaleis van de schilder. Niet alleen bekijk je zijn schilderijen hier, je krijgt ook een goede indruk van hoe de schilder leefde. Het DIVA is de afkorting voor het fonkelende Diamantmuseum, vol diamanten, juwelen en zilver. Voor de geschiedenis van Antwerpen als havenstad ga je naar Museum aan de Stroom ( op het eilandje). En voor moderne kunst wandel je door de beeldentuin van het Middelheimmuseum of bezoek je het Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen.

Antwerpen, België

Den Botaniek

De botanische tuin van Antwerpen is een leuke, gratis bezienswaardigheid. De tuin werd door apotheker Peter van Coudenberghe (1517-1599) aangelegd als grote planten, -en kruidentuin voor het nabijgelegen ziekenhuis. Met meer dan 2000 aanwezige plantensoorten kan je ook nu nog je plantenkennis flink bijspijkeren!

Antwerpen, België
Ballon!