Cannes, Cote d'Azur

Cannes, Cote dAzur Cannes kun je kennen van het jaarlijks terugkerende filmfestival, waarbij de stad wordt bedolven onder de wereldsterren. Een paar honderd jaar geleden was Cannes nog een klein dorpje, voordat het werd ontdekt door de aristocratie die er luxe vakantievilla's liet bouwen. Cannes heeft prachtige zandstranden waar je heerlijk een middag kan doorbrengen. Flaneer over de boulevard de la Croisette en bekijk de exclusieve winkels van Cannes. Vooral in de avond is de boulevard echt de plek waar je moet zijn.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Le Suquet

Het oudste gedeelte van Cannes is het op een heuvel gelegen Le Suquet. Dit gedeelte van de stad stamt nog uit de middeleeuwen. Vroeger was dit het domein van de vissers. Wandel door de vele knusse steegjes en romantische straatjes die de stad rijk is en loop naar de top van de heuvel. Hier staan een oude kerk, kasteel en middeleeuwse verdedigingsmuren. Ook heb je er een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en Cannes. In het kasteel (Chateau de la Castre) bevindt zich een museum met primitieve kunst uit onder andere Tibet en Noord-Amerika. Beklim de 109 treden van de toren voor een schitterend uitzicht.

Le Suquet Cannes

Palais des Festivals

Het congresgebouw Palais des Festivals is een erg bekende bezienswaardigheid in Cannes. Hier wordt ieder jaar het wereldberoemde Film Festival van Cannes gehouden. De Gouden Palm wordt dan uitgereikt voor de beste film van het jaar. Voor het gebouw op het plein zijn de handafdrukken van verschillende beroemdheden te vinden in de tegels. Helaas kan je dit gebouw alleen van de buitenkant zien als je geen kaartje hebt voor een congres of evenement wat hier georganiseerd wordt.

Palais des Festivals

Boulevard de la Croisette

De boulevard de la Croisette begint bij Palais du Festival en loopt helemaal langs de kust van Cannes tot aan de jachthaven van de stad. In totaal is deze boulevard twee kilometer langs. Langs de boulevard zijn verschillende exclusieve winkels en hotels, maar vooral veel palmbomen. Ook de bekende en meest luxuese hotels zijn gevestigd aan deze boulevard. Vooral in de avond is het mooi om over de boulevard te slenteren en is het de place-to-be in Cannes.

Boulevard de la Croisette

Jachthaven Cannes

Aan de boulevard van Cannes liggen twee jachthavens, Port Pierre Canto en Vieux-Port. De havens liggen vol luxueuze jachten, zeilschepen en plezierboten. Waan je in de jetset en flaneer langs deze jachthavens. Ook zijn hier een aantal heerlijke restaurants te vinden waar je goed kan eten en kan genieten van het prachtige uitzicht over de zee.

Jachthaven Cannes

InterContinental Carlton Cannes Hotel

Het InterContinental Carlton Hotel in Cannes is een van de beroemdste hotels ter wereld. Het meer dan honderd jaar oude hotel is populair bij beroemde filmsterren. Het hotel is goed te herkennen aan de twee torenkamers aan de buitenzijde van het gebouw. Tijdens het jaarlijkse filmfestival is dit hotel een bruisende plaats. In totaal heeft het hotel 338 kamers, waarvan op de zevende verdieping negen enorm luxueuze suites. Ze zijn vernoemd naar beroemde gasten die hier hebben overnacht. De duurste suite, Sean Connery, kost ongeveer 31.500 euro per nacht.

InterContinental Carlton Cannes Hotel

Eilanden van Lérins

Een leuk uitstapje is een bezoek aan de eilanden van Lérin. In totaal liggen er vier kleine eilanden voor de kust van Cannes, waarvan er twee te bezoeken zijn. Bezichtig Fort Royal op het eiland Sainte-Marguerite. Dit was vroeger een gevangenis. Op het eiland Saint-Honorat staat de Abdij van Lérins; een historisch klooster waar je nu nog steeds in retraite kunt gaan.

Lérins eilanden
Ballon!