Reisinfo Vogezen, Frankrijk

De Vogezen is een middelgebergte in het noordoosten tijden jouw rondreis Frankrijk. In het Frans wordt de Vogezen 'Vosges' genoemd. Natuurpark des Ballons des Vosges is het hoogste deel van de Vogezen, met de Grand Ballon van 1424 meter als hoogste punt. Bossen, bergweiden en watervallen, zoals dubbele waterval Cascades de Tendon, wisselen elkaar af en het gebied is rijk aan wild zoals reeën, berggeiten en herten. Dit maakt het gebied natuurlijk bij uitstek geschikt voor wandelaars en fietsers.

Vittel, Frankrijk
Vogezen, Frankrijk

Route des Crêtes is een negentig kilometer lange toeristische route door het zuidelijke deel van de Vogezen. Het is één van de mooiste routes in Frankrijk en je doet alle hoge toppen aan, zoals Le Hohneck, de hoogvlaktes van Tanet Gazon du Faing en de Markstein. De weg is makkelijk in een dag te rijden, maar je kan er ook langer over doen, door op verschillende plekken langs de route te gaan wandelen, van korte tochten naar een uitzichtpunt tot een stevige klim naar de top van de Grand Ballon.

Het grootste meer van de Vogezen is Gèrardmer, een geliefde plek voor watersportliefhebbers, je kan hier roeien, vissen, zeilen, waterfietsen en zwemmen bij verschillende strandjes. Houd je het liever droog, rond het meer lopen ook prachtige wandelpaden. Er is een route van een kilometer of zes, waarbij je het hele meer rond loopt. Aan de andere kant, aan de oostkant van de Vogezen liggen de meren van La Bresse. Deze liggen een stuk hoger en het gebied is moerasachtig. De wandelpaden zijn veelal vlak en geschikt voor iedereen. Bij Lac de Pierre Percée vind je het gelijknamige Aventure Park Pierre Percée. Hier kan je uitdagende klimparcours afleggen, tokkelen, bungeejumpen, boogschieten en kajakken. Voor de kleinsten zijn er skelters, een waterpark en midgetgolf.

De hoofdstad van de Vogezen is de historische stad Épinal net ten westen van het gebergte. De rivier de Moezel stroomt er dwars door heen. Het oude centrum op de oostelijke oever herbergt schitterende renaissance huizen. Ten oosten van de Vogezen liggen de historische steden Straatsburg en Colmar. De Vogezen bieden de ideale combinatie van natuur en cultuur.

Rondreizen door Frankrijk

Onze website barst van de mooie voorbeeldroutes, zo hebben we ook een aantal rondreizen in Frankrijk klaarstaan. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Voorbeeldreis: Kustroute Iberisch schiereiland

Een camperreis langs de gehele kust van het Iberisch schiereiland! De camperroute voert je langs de mooiste kustplaatsen van Portugal en Spanje. Van San Sebastian in Spaans Baskenland tot de kaap op het uiterste puntje van de Algarve. Naast iconische steden als Lissabon en Santiago de Compostela maak je ook kennis met prachtige natuurgebieden zoals de nationale parken Doñana en de Picos de Europa. Onderweg pik je ook nog een stukje Engeland mee bij de rots van Gibraltar.

Vuurtoren van Hercules La CorunaMálagaPark Guell BarcelonaLissabon
Voorbeeldreis: Provence en de Route Napoleon

De keizerlijke Route Napoleon gecombineerd met de indrukwekkende landschappen van de Provence en de Alpen. Deze camperreis heeft het allemaal! Je bezoekt de mondaine badplaats Cannes aan de Côte d'Azur en de havenstad Marseille met haar vele bezienswaardigheden. Ook verblijf je bij de grootste kloof van Europa, de Gorges du Verdon in de omgeving van Moustiers-Sainte-Marie. Het is heerlijk toeren door het afwisselende Franse landschap, via pittoreske plaatsen met pleinen en marktjes. Maak je de langere route, dan komt daar ook nog het prachtige meer van Annecy en de Ardèche bij.

CannesHet centrum van Beaune, BourgogneAnnecyOude haven Marseille
Ballon!