Reisinfo Zwitserland

Zwitserland Alpen

Zwitserland is met zijn steile bergen het dak van Europa. Oneindige wandelmogelijkheden, mountainbikeroutes en indrukwekkende treinroutes maken een vakantie in Zwitserland een feestje voor natuurliefhebbers. Tijdens je autovakantie in Zwitserland rijd je met de auto over steile bergpassen, terwijl een van de rode treinen voor je door het landschap kronkelt. Je geniet van het steeds weer veranderende uitzicht over de ongerepte natuur.

De oude stad Genève ligt aan het meer van Genève. Struin door de oude, smalle straatjes, neem een kijkje bij de mooie kathedraal en flaneer over de boulevard. Lausanne, ook aan het meer gelegen, is zeker zo mooi. Bij je verblijf aan het meer van Genève moet je ook beslist een kijkje nemen bij het kasteel van Chillon bij Montreux.

Zürich is het financiële centrum van Zwitserland, dit zie je terug op de Paradeplatz en de luxe winkelstraten rond dit plein. De stad telt meerdere mooie kerken en twee botanische tuinen. Niet te missen is het uitzichtpunt Uetliberg. Ook Bern is een leuke stad. Hoewel het relatief klein is, heeft het een lange en rijke geschiedenis. Tijdens je stadswandeling moet je zeker even stilstaan bij de astronomische klok de Zytglogge.

Dan door naar de Alpen, de grote toeristische trekpleister van Zwitserland. De markante Matterhorn is een van de bekendste toppen. Het wintersportdorp Zermatt is een leuke uitvalsbasis. De Gornergratbahn en de Matterhorn Glacier Paradise-kabelbaan brengen je hoog de bergen in. Een wandelparadijs ligt hier aan je voeten. Als je denkt aan Zwitserland, dan denk je ook aan chocola! Wist je dat de Matterhorn het logo is op de Toblerone-repen?

In het oosten van Zwitserland vind je de mooiste treinroutes ter wereld. De Bernina Express rijdt van de stad Chur dwars door de Alpen naar het Italiaanse Davos. Het is een mooie tocht langs blauwe bergmeren en pittoreske dorpen. De tweede treinroute is de Gletsjer Express. Tijdens de indrukwekkende rit van St. Moritz helemaal naar Zermatt, kijk je je ogen uit. Een derde indrukwekkende treinroute, de Jungfraubahn, voert je langs een van de mooiste gletsjers van Zwitserland; de Aletschgletsjer. Dit is de langste gletsjer van de Alpen. Met een kabelbaan sta je in korte tijd bij de uitzichtpunten over de indrukwekkende ijsmassa. De trein stop je bij het hoogstgelegen station van Europa, bovenop de Jungfraujoch. Bij helder weer kun je de Aletschgletsjer zien vanaf het observatieplatform op deze berg.

Genoeg bergen gezien? De Zwitserse Hoogvlakte tussen Basel en Bern is schitterend, met onder andere de Bieler See, Neuchâtel en de wijnstreek Lavaux. Bij het historische stadje Schaffhausen ligt de krachtige waterval de Rheinfall. De Duitse grens en de Bodensee zijn hier binnen handbereik.

Ballon!