Parga, Griekenland

Parga Aan de kust ligt het sfeervolle Parga. De kleurrijke huisjes van het centrum zijn tegen de berghelling aangebouwd en steken mooi af tegen het helderblauwe water. Wandel door het centrum met de smalle straatjes en oude huisjes. Neem een kijkje bij het kasteel van Parga op een berg of stap binnen bij de oude olijfolie fabriek waar proeven uiteraard is toegestaan.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Stranden

Parga heeft het geluk omringd te zijn met mooie stranden. De twee bekendste stranden zijn Krioneri en Valtos. Het strand van Krioneri ligt aan de oostkant in een prachtige baai. Hier zijn in de zomermaanden parasols en strandbedden te huur. Vlak voor het strand ligt het kleine eilandje Panagia. Ga je de uitdaging aan om naar het eilandje toe te zwemmen? Valtos is toch wel hét strand van Parga. Het is een prachtig groot zandstrand dat vlak afloopt, in een baai met helder zeewater. Er zijn tal van watersportmogelijkheden. Denk aan duiken, zeilen, windsurfen. Of huur een kano, waterfiets of jetski.

Stranden, Parga

Kasteel Parga

Op een berg tussen de twee baaien in staat het kasteel van Parga. Loop via smalle steegjes en trappen naar dit kasteel toe. Gebouwd door de Grieken, vernietigd en later weer opgebouwd door de Venetianen. Bedenk hoe vroeger nog een paar honderd huizen in het kasteel stonden waar de inwoners van de stad woonden. Neem een kijkje binnen de muren en geniet ook vooral even van het schitterende uitzicht over de eilandjes en de kustlijn.

Kasteel Parga, Parga

Oude Olijfolie Fabriek

In het centrum van Parga staat een oude olijfolie fabriek die na renovatie in 2012 geopend is voor publiek. Je ontdekt hoe olijfolie vroeger werd gemaakt en wat het belang van dit product voor Parga was. Er waren maar liefst vijf fabrieken, die vanzelfsprekend voor veel werkgelegenheid zorgden Een moderne fabriek is nu te vinden in Agia op ongeveer tien minuten rijden van Parga. Naast het bekijken van de verschillende producten, mag het proeven natuurlijk niet overgeslagen worden.

Oude Olijfolie Fabriek, Parga

Omgeving

Bronnen Acheron rivier

Bij het kustplaatsje Ammoudia op twintig minuten rijden, verschijnt een prachtig natuurgebied waar de Acheron rivier doorheen stroomt. Parkeer de auto bij Gliki en ga op pad naar de rivier tussen de rotsen. Het grootste gedeelte kan gelopen worden, maar soms moet je een stukje zwemmen als je langs de rivier wil lopen. Een heerlijke verkoeling voor de warme dagen! Waterschoenen kunnen uitkomst bieden. In de omgeving kan je ook goed raften of paardrijden.

Bronnen Acheron rivier, Parga

Kasteel van Anthousa

Op een kleine tien minuten rijden van Pargo staat het imposante kasteel Anthousa. Door de ligging op de top van een heuvel, was het vroeger de uitvalsbasis van Ottomaanse aanvallen. Vandaag de dag geniet je vooral van het prachtige uitzicht over de omgeving en is het leuk om even bij de ruïnes te kijken. In de zomermaanden worden op deze plek regelmatig evenementen gehouden. Rondom het kasteel kan je heerlijk wandelen door de bossen, langs het water en een oude watermolen.

Kasteel van Anthousa, Parga

Sivota

Ten noorden van Parga, op iets meer dan een half uur rijden, ligt het vissersdorpje Sivota. Een ware toeristische trekpleister tussen de pijnbomen en olijfbomen. Loop door het centrum langs het haventje. Rol je handdoek uit op een van de stranden bij Sivota of pak de boot naar de eilanden voor de kust. Sommige strandjes zijn gemakkelijk per auto te bereiken, anderen liggen meer verscholen en kan je alleen naartoe varen. Hoe idyllisch is dat?

Sivota, Parga
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!